familjeresa till brasilien

Av Sarfa
8 sep. 2017 23:41
Visningar: 255
Hej!
Vi är en trebarnsfamilj (5,9,11 år) som så smått börjar planera för en brasilienresa över nyår. Tänker att vi kan vara borta i 2-2,5 veckor. Vi har vänner i Santos (utanför Sao Paulo), så planen är att starta där. Sen vill vi passa på att resa runt lite på egen hand och se mer av landet. För mig och min man är naturupplevelser det viktigaste i resandet. För barnen skulle det vara roligt att se spännande djur och så vill de förstås bada. Har funderat på en tur till pantanal och iguassu, men tar tacksamt emot andra tips! Är långa avstånd det handlar om och frågan är om det är vackert nog längs vägarna så att vi bör satsa på buss/hyra bil eller om det är mer värt att flyga? Hur är trafiken i Brasilien?

Sen är jag lite orolig att vi ska ha svårt att ta oss fram med engelskan. Vi kan ingen portugisiska alls (inte spanska heller) och har inte resvana från länder där folk inte kan engelska. Vill ju att det ska flyta på hyfsat smidigt när vi reser med barnen. Vad tror ni som varit där?
9 sep. 2017 08:07
Brasilien är underbart!
Jag gjorde en djur- och natur-resa dit med min dotter 2013, när hon var 10 år och det är fortfarande den bästa resan någonsin för henne!
Vi åkte till Rio, Iguassu, Pantanal och Bonito. Alla ställena fantastiska på sitt sätt. Bonito dock mest för Ara-älskare.

Tycker att ni ska flyga emellan, det är det mest rationella.

Du kan läsa allt om vår resa här:
https://4000mil.se/index.php/brasilien/
9 sep. 2017 08:10
Vi tog oss fram bra på engelska och kroppspråk. Alla är så vänliga och hjälper gärna till så det funkar även om ingen utanför turistindustrin kan engelska.