Everglades i februari?

20 jan. 2020 19:59
Visningar: 78
Är det någon här som har varit o besökt Everglades i början av februari?
Jag fick höra av en bekant att det var bortkastade pengar att besöka Everglades i dec/Jan då de inte hade sett knappt någon alligator alls. Men som jag har läst här så verkar det vara väldigt olika ibland har man tur ibland otur!
Av Emolis
22 jan. 2020 18:25
Vi var i Everglades i februari och såg otroligt många aligatorer längs vägen när vi körde (Tamiami Trail) och likaså när vi åkte airboat, så visst är det fullt möjligt. Kan ju dock inte lova några garantier, men som sagt vi såg väldigt många.
Av Birgere
22 jan. 2020 18:44
Vintern är den absolut bästa tiden att besöka Everglades, visst är det en kylig dag så är reptilerna lite slöa. Är det riktigt kallt kan ödlor som lever i träden trilla ner pga att blodet blir så trögflytande.
22 jan. 2020 20:34
Hej och tack för era svar. Jag har ju förstått att det är mycket olika men det låter positivt.
23 jan. 2020 12:25
Eller så kör ni Loop Road, kostar inget! Där ligger de vid sidan om vägen eller på vägen, i mängder!
Av Sarar22
28 jan. 2020 10:42
Tänk på att Everglades håller alligatorerna instängda i små burar (ej varit där själv men läst om det) och visar upp dem för turister med käkarna igentejpade. Känns inte särskilt djurvänligt. Även om ni bara är där för att åka båt och se djuren ”i det fria” så bidrar ni ändå till en vidrig djurhållning. Så fundera på om ni verkligen vill åka dit... 😊
28 jan. 2020 15:48
Jag har inte varit där riktigt så tidigt, men i slutet av februari. Det var perfekt, svenskt sommarväder och massor med djur. Jag tyckte Everglades var fantastiskt, skulle velat stanna mycket längre än jag gjorde och besöka flera ställen i området, som ju är jättestort. Vi stannade i Shark Valley för att gå en promenad och se på djur och natur, och i Everglade city för att åka Air boat. En dag med fantastiska upplevelser som nästan var svårt att ta in. Helt klart höjdpunkten på Floridaresan.

Djur i bur låter ju märkligt, det är ju en nationalpark? Det har inte jag hört talas om och hoppas det inte är sant.
28 jan. 2020 17:07 (redigerad)
Hej och tack för svaret. Det låter ju hur härligt som helst ser fram emot den upplevelsen. Har varit för många år sedan till Miami både sommar o vinter men inte besökt Everglades då så det är på tiden! Jag ska till Everglades 4 februari ☺️