Esta utskrivet i pappersform?

27 sep. 2023 12:14
Visningar: 122
Hej!

Jag och min son har Esta sedan i februari i år och de gäller ju i 2 år. I april var vi i New York och nu om 1 vecka reser min son till LA. Jag hittar dock inte pappersutskrifterna som jag skrev ut i våras, måste man ha det eller räcker det med ansökan som ligger digitalt? Tänker, de borde ju kunna söka på hans passnummer, Eller?

Tacksam för svar!
Av Birgere
27 sep. 2023 12:26
Är det samma pass så vet du redan att den ligger inne.
Är du osäker så borde du kunna söka rätt på din hans ansökan på ESTAs sida.
27 sep. 2023 12:35
Ja absolut! 😊 Men gränstullen kan inte komma att kräva en papperskopia?..
Av David7
30 sep. 2023 03:36
Åkte nyligen på ett redan giltigt ESTA, inget papper behövdes.
Av Evoline
30 sep. 2023 07:02
Till USA från Sverige behöver du inte visa något, ligger lagrat digitalt i deras system.
Men jag var tvungen att visa den för några år sedan när jag var i Mexiko och skulle åka till USA.
2 okt. 2023 12:32 (redigerad)
När vi var över 2017 hade jag godkänt ESTA för både mig och min partner, betalt, godkänt och klart.
Vid incheckningsdisken säger de att de saknas godkänt ESTA för min partner. En smärre panik uppstod och när jag frågade personal bakom disken sa de att jag kunde ansöka om ett nytt i en tillgänglig dator några meter bredvid disken men att det var osäkert om vi skulle hinna innan avgång.
När jag går in ESTAS sida står det då att det redan finns ett existerande godkänt ESTA på henne vilket jag meddelar personalen varvid jag får svaret att så länge de inte får upp på sina datorer att ESTAT är godkänt så kan de inte släppa iväg oss. Det slutar med en lätt panikartad ansökan utan någon som helst hjälp från personalen. I slutskedet ansluter dock en kvinna från flygbolaget som lugnt guidar oss igenom proceduren och det löser sig med vårt nya ESTA för min partner. Jag frågar henne om hon varit med om detta tidigare då hon verkar rutinerad varvid hon nickar instämmande. Så åtminstone jag har ALLTID ESTAT utskrivet även i pappersform efter denna incident...