Eiffeltornet

Av Chrlju
27 aug. 2014 05:58
Visningar: 1398
Ska åka till Paris och tittar efter biljetter till Eiffeltornet. Hittar två sajter som säljer biljetter men priset skiljer sig åt, den ena tar 15 euro och den andra tar 40 euro. Vad kostar det om man köper på plats? någon som vet?
Christer
27 aug. 2014 10:57
Hejsan!
Ja, inte kostade det 40 euro på plats, 15 låter nog mer rimligt.
Man köper annars lätt biljetter på plats men då gäller det att vara tidigt där, innan de öppnar och ställa sig i kön för att det inte ska vara för lång väntetid.

Vi funderar också alltid på att köpa biljetter innan till liknande turistsaker när vi reser, men grejen är ju den att man vill ha klar sikt och inte dimma och regn. Har man då köpt biljetten innan finns ingen återvändo oavsett väder. Men visst ska man planera in allt man vill göra så är det en god idé.

När ni väl är där, stanna inte på det första stoppet i Eiffeltornet utan gå vidare och åk ända upp direkt, för det blir lätt köer där också, mellanstationen kan då se på nervägen.

Trevlig resa!
Av Chrlju
28 aug. 2014 18:27
Hej.
Jag fick tag i biletter för 15 euro. Man får då en tid och slipper köa. Hoppas nu vädret e bra bara, skall åka dit om en vecka.
Christer
28 aug. 2014 21:00
Härligt! Vi åker till våren. Vart ska ni bo? Tittar just nu efter ett "bra" hotell. Inte flott och dyrt men prisvärt, rent och centralt. Kanske kan du tipsa om det ni ska bo på?
/Anette
Av Chrlju
29 aug. 2014 05:59
Vi flyger med Ryanair till Beauvais, därifrån går det buss in till Paris Porte maillot. Jag har hittat ett hotell som heter Cécilia, det ligger bara 1200 meter därifrån. Cécilia har fått bra omdöme på tripadvisor. Vi ska betala 485 euro för tre nätter och då ingår frukost.
29 aug. 2014 08:33
Det ska jag kolla in!
Kanske har du varit i Paris förut, men om inte så gå och titta på Eiffeltornet även kvällstid. Antingen är det varje hel timma eller varje halv timma så lyses tornet upp av blinkande lampor, ganska fint faktiskt. Ses bäst från Trocadero.
Berätta gärna om ni hittar mysiga saker som inte följer just turiststråket, det har vi sett, men allt annat är av intresse.
/ Anette
Av Chrlju
29 aug. 2014 12:07
Tack för tipset.
Det e första gången i Paris, så det blir nog de klassiska måstena.
Eiffeltornet ska vi upp i 1730 så efter det blir det Trocadero. Men hittar vi något lite udda så skriver jag om det.
Christer