Paris 3-4 nätter

Av Jokalii
29 jan. 2015 17:03
Visningar: 1059
Hej!
Jag och mamma ska åka på en "weekend" till Paris i vår/sommar och söker alla tips på saker att se, göra, undvika, restauranger, boende med mera!
Vi vill bo centralt, vart är centrum i Paris!? Ligger Eiffeltornet i "centrum"?

Alla tips och svar tas tacksamt emot!
Av Annl
30 jan. 2015 13:21
beror på vem du frågar skulle jag säga om vad som är centralt eller inte....

jag skulle inte välja att bo nära Eiffeltornet eftersom det inte finns så mycket restauranger och butiker där- det kändes lite off tycker jag.

I Latinerkvarteren bor många turister och där är det fullt med restauranger.

Senast vi var i Paris bodde vi i 1:a arrondisementet och det kändes helt rätt för oss.
31 jan. 2015 00:14
Jag tipsar ju som alltid om min reseguide här på forumet där jag skrev om min första resa till Paris: "Paris - mina drömmars stad". Första gången bodde vi i Latin kvarteren, andra gången i1:a arr. Lika bra båda ställena.Men läs min guide, tror du fårlite bra tips för en förstagångsbesökare i staden.
Trevlig resa!
20 feb. 2015 10:56
Hej! Vad roligt det låter. Har varit några gånger i Paris med min dotter. Ibland har vi bott på Hotel Paris France, i norra Marais området, eller däromkring.Kolla på Booking.com eller någon annan hotellsajt. Där kan du även läsa recensioner om hotellen. Hotel Paris France har även en egen hemsida där du kan boka.det finns mycket att se o göra i Paris, Eiffeltornet ( hoppa över att åka upp om det är mycket folk, det kan ni göra nästa gång ), Notre Dame, Promenera i mysiga Marais kvarteren, Champs Elysee, Montmartre med Sacre Coeur,sitta på uteserveringar o titta på folk, Mona Lisa på Louvren (kolla hemsidan, vissa dagar är det kvällsöppet, ibland billigare entre, tror man går gratis om man är under 25 så ta med leg, du spar tid genom att ta den undre ingången ifrån tunnelbanan, där brukar inte vara så långa köer)
Det finns mängder av restauranger men några som vi tycker är bra är: Le Connetable, 55 rue des Archives, i Marais, Chez Janou, 2 Rue Roger Verlomme, ( där behövs bokas bord men det kan man göra på hemsidan eller ringa , de pratar engelska : ) ), L´As du Fallafel,34, rue des Rosiers,i Marais, Rue Mouffetard är en hel gata med restauranger. Den ligger i Latinkvarteren. Är du sugen på svensk fika så har Svenska Institutet , 11 rue Payenne, goda kakor. Läs på nätet t ex Tripadvisor.
Merci, 11 Boulevard Beaumarchais. Marais är en rolig inredningsaffär.
Detta är vad jag kommer på för tillfället men hör gärna av dej för fler tips om du vill.
23 feb. 2015 21:46
Paris har ju hur mycket som helst att erbjuda! Jag är helt säker på att ni kommer att få en riktigt trevlig resa. Här har du ett par riktigt sjyssta barer om ni blir törstiga och vill kolla på folk: http://www.thinkingoftravel.com/5-favorite-bars-in-paris/

Pershing Hall är min personliga favorit. Ser väldigt anonymt ut från gatan. Ligger ett kvarter ifrån Le Relais D´Entrecote ifall ni vill käka en köttbit före.