Dubai - klädsel?

15 apr. 2012 20:07
Visningar: 8855
Hej!
Jag och min pojkvän åker snart till Dubai och försöker ta reda på vad som gäller med klädseln. Har läst lite olika forum men alla säger olika. Har förstått att det är rätt varmt där nu men är shorts verkligen OK? (Menar då shorts som slutar strax ovanför knäna.)

Sedan undrar jag också om det kostar något att ta ut pengar ifrån bankomaterna där nere med ett vanligt visa-kort?

Väldigt tacksam för svar! :)
Av Annl
15 apr. 2012 20:27
Hej,

Innan jag åkte till Dubai ställde jag samma fråga här i forumet och fick ganska skiftande svar.

Vi kom hem i går och tillbringade påsklovet i Dubai. Under vår tid där var det ett fullständigt underbart klimat och taxichauffören sa att det kommer att vara helt OK och lagom varmt ytterligare några veckor innan det, enligt honom blir för varmt.
Å andra sidan sa vår safariguide att det bara var under juli och augusti som det är sådär riktigt hettvarmt.

Vem skall man tro på?....

Vad gäller klädsel så ser du allt i Dubai- burkatanter, arabiska gubbar i shejkklädsel, halvnakna turister m.m.

Jag hade shorts som slutade strax ovanför knäet och en pikétröja när vi var ute på stan och körde runt och kände mig helt bekväm i det. Någon dag hade jag klänning och eftersom den är ärmlös så hade jag en sjal över som täckte.
Vi bodde i ett lägenhetshotell i Jumeriah Beach Residence- området i Dubai Marina och där var det många som gick väldigt lättklädda med korta shorts och linne utan ärmar. Det kunde jag tycka var OK eftersom det var så mycket turister och man skulle till beachen (men det bodde även vanliga arabiska familjer där). Däremot kan jag tycka att det var olämpligt av dem som kom klädda så till shoppingmallen trots att det på stora skyltar stod att det var respektabel klädsel som gällde - det är ju ändå ett muslimskt land.

Skulle tro att uttag i bankomat kostar den sedvanliga avgiften som man får betala när man tar ut pengar utomlands.

Ni kommer att få det kanon- Dubai är väldigt spännande och oerhört annorlunda. Där finns allt - och extra mycket till, ungefär....

Roliga tips är att åka abras i Creeken - och ordna då med en egen "båt". Och jeepsafari i öknen var oerhört kul när de sladdade runt i sanddynerna.

Ett annat bra tips om ni inte bara" vill njuta av solen är att hyra en bil under er vistelse - Dubai är enormt stort och med grymma avstånd; det hade jag inte fattat innan vi kom dit.

Trevlig resa!
15 apr. 2012 20:40
Tack så jättemycket för all info, tips och ditt utförliga svar. Det uppskattas verkligen när man ska någonstans där man aldrig varit! Låter som att du haft det toppen, härligt!
Vi ska bo på Marina View, har inte riktigt förstått vart det ligger, men ca hur långt avstånd hade ni till stranden?
Av Annl
15 apr. 2012 20:49
Hej igen,

Vi hade väl ungefär 100 - 200 meter till stranden så det var helt perfekt och med en riktigt fin strand. Vårt hotell ligger som sagt i Dubai Marina och är beläget mellan Mövenpick och Ritz Carlton Hotel.

Ni kommer få det kanon, som sagt.

Hur länge skall ni vara där?
Citerat från malin313:
Tack så jättemycket för all info, tips och ditt utförliga svar. Det uppskattas verkligen när man ska någonstans där man aldrig varit! Låter som att du haft det toppen, härligt!
Vi ska bo på Marina View, har inte riktigt förstått vart det ligger, men ca hur långt avstånd hade ni till stranden?