Shopping i Dubai

Av Katrinl
2 okt. 2013 17:44
Visningar: 15952
I slutet av november åker vi ett tjejgäng till Dubai, 8 dagar. Vi är fyra tonårsmammor som tar med våra 17-18 åriga döttrar. Har läst på mycket på olika sidor men har två frågor.

Klädsel....framför allt tonåringarna undrar över klädsel. De är inga tjejer som i sin stil är jätteutmanande men när det kommer till sommarkläder så har de ju bara shorts, linnen, klänningar som slutar över knäna osv. Funkar det?

Shopping... Vilket shoppingcenter ska man satsa på om man mest inte är så intresserad av de mest exklusiva desigmärkena utan lite normalare priser?

Alla tips om Dubai är välkomna!

Katrin
Av Katrinl
2 okt. 2013 18:19
En fråga till..

Min dotter tar studenten till våren och vi undrar om det är möjligt och billigt att få en klänning uppsydd i Dubai?
Av Gevalia
2 okt. 2013 21:58
Det finns många bra skräddare i Bur Dubai, men du får kanske gå på ett ställe för att köpa tyg och ett annat för knappar m.m. Jag fick en blus uppsydd på ett par dagar. Valde att prova på stället och tur var det, för skräddaren hade missat att lägga till rörelsevidd för min figur. Vet ej hur prisbilden är i andra länder, men jag betalade ca 200 kr för två år sen.

Vad klädsel för tjejerna beträffar så är det ett arabland ni besöker och unga svenska flickor kan ses som "slampor" om de är så lättklädda som du beskriver. Ett par längre tights under klänningen sitter inte fel. Täck även axlarna.
På shoppingcentren sitter det skyltar som förbjuder nakna axlar och knän, vilket inte efterlevs av alla. Väktarna kan dock avvisa kunder.

Det finns en outlet shoppingcenter på vägen ut mot kamelracestället. Där är det lägre priser. Handlade Danska designkläder till bra pris.
Av Katrinl
4 okt. 2013 14:34
Tack för svar!
Tar gärna emot fler konkreta tips på shopping och skräddare :)
6 okt. 2013 20:02
Hej!
Vad kul det låter med er resa! Jag gillar verkligen Dubai och är ni ute efter shopping, så har ni hamnat rätt =).
Bästa shoppingcentrena är Mall of Dubai och Mall of Emirates enligt mig. Det är väldigt blandat med butiker alltifrån HM till Dior. Man får helt enkelt leta sig fram till rätt prisläge. De dyraste butikerna brukar ligga i en särskild del av köpcentrumen. Jag gick in i en butik och kom ut med 6 st klänningar för ca 1500 kr. Samtidigt kan du köpa en mobiltelefon för 500 000 kr i en annan butik. Det varierar verkligen!
Jag vet att man kan åka till Old Soak i den gamla delen och "fynda". Jag tror att det mest är tyger, klockor och lite annat. Jag tyckte att det bara var skit, men vet att andra varit nöjda.

När det gäller klädseln så beror det lite på vart ni ska. Det sitter skyltar om respektabel klädsel. Det innebär i princip täckta knän och axlar. Om ni strosar runt (vilket man inte gör så mkt eftersom det är stora vägar överallt) eller går till stranden, då kan ni gå klädda hur som helst i princip. Själv valde jag att ta på mig leggings under kjolen och en liten kofta när man gick in på köpcenter och vissa andra ställen. Man får visa lite respekt. På badplatser, stranden så hade man ju bara bikini. Om jag stack ut och sprang, så var det linne och korta träningsbyxor.
Ni behöver inte fundera så mycket på klädsel, utan ni kan gå klädda som hemma på de flesta platser. Som sagt ett par leggings och en liten cardigan i handväskan tog jag med beroende på vart vi skulle.

Till er mammor; OM ni vill ta ett glas vin på kvällarna, så tänk på att det i princip inte går att få det på någon restaurang eller köpa någonstans. Vissa hotellrestauranger kan erbjuda det. I annat fall; ta med en bag-in-box i resväskan. Det får man. Nu kanske ni inte tycker att det är viktigt, men bara så ni vet.
Ett tips är att åka ut till buffén på Atlantis (Palmen). Det är maffigt! Där behöver ni dock boka bord!

Här är lite fler Dubaitips från min blogg: http://wila.nu/2013/february/resmal-dubai.html

Hoppas ni får en härlig resa!
Anna
Av Katrinl
7 okt. 2013 21:25
Tack för svar och tips! Nu vet vi vilka malls vi ska satsa på och hur det fungerar. Vi ska nog fixa både klädkod och att ta ett glas vin. Vi ser sååå fram emot denna resa. Våra 18 åriga döttrar har varit bästa vänner sen blöjåldern och det blir lyxigt med en resa med sol, värme, shopping och äventyr .
Har redan kikat in på din blogg. Super!
9 okt. 2013 19:01
Hej.

Jag var i Dubai förra året med min väninna. Också i slutet av november faktiskt. Mitt första tips är: Ta med varma kläder för kvällen. Det blir kyligt, INTE kallt, men det är skönt att ha nån varmare tröja med. Vi började känna den svala luften i princip genast solen gick ner kring 6-7 eller så.

Annars när det gäller klädsel så tänkte vi på att täcka axlar och knän. Leggings är bra. På kvällarna när vi skulle ut och festa hade vi kortare klänningar på oss, inget sa visserligen något men vi tyckte själva att det kändes lite respektlöst. (Väl framme på nattklubben var folk klädda som hemma, nu pratar jag alltså bara om när man ska röra sig MELLAN hotellet och krogen.)

Jag har skrivit ett inlägg om Dubai i min egen reseblogg, om du vill kan du läsa. Jag tipsar om en del annat också, shopping bland annat.

http://vartskajagresa.blogg.se/2013/august/tips-for-dig-som-ska-aka-till-dubai.html
Av Katrinl
11 okt. 2013 15:24
Tack för svar! Ska tänka på att ta med en kofta för kvällarna. Tror nog att vi ska fixa att klä oss så att det känns rätt och respektfullt. Ska genast kika in på din blogg!