Här ska du bo på hotell i Dubai

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Dubai har blivit ett riktigt populärt resmål, speciellt under vinterhalvåret. Det tar bara sex timmar att flyga dit, tidsomställningen är futtiga tre timmar och här finns allt mellan himmel och jord. Du kan shoppa i gigantiska varuhus, åka skidor inomhus, sola och bada på långa stränder, äta god mat och bo på riktigt lyxiga hotell utan att behöva tömma plånboken.
Publicerad 16 september 2019

I Dubai avlöser de stora lyxhotellen varandra och allt är häpnadsväckande stort. Här kommer en guide till de olika områdena för att du ska hitta det bästa för er semester.

Jumeirah Beach

Här är det strandliv som är i fokus. Jumeirah Beach är en 15 km lång sandstrand som är uppdelad i flera delar. Jumeirah Beach (Open Beach) är en kostnadsfri strand med toaletter, matställen och sittplatser i skuggan. Den här stranden passar äldre barn och vuxna då det är simförbud på grund av starka strömmar. Utmed stranden ligger många hotell som har privata stränder nedanför, här kan det kosta cirka 200 kronor/dag/person att vara. Alla hotell som ligger utmed stranden är dyrare och de allra flesta har 5 stjärnor.
Ett prisvärt hotell vid Jumeirah Beach är JA Ocean View Hotel. Ett lyxigt hotell är Sheraton Jumeirah Beach Resort med 5 stjärnor och högt gästbetyg.
Hitta hotell vid Jumeirah Beach

Jumeirah Beach Park

Jumeirah Beach Park är en strandpark där det kostar 5 AED per person att gå in. Här finns omklädningsrum, toaletter och solstolar att hyra till extra avgift. På måndagar är stranden endast öppen för kvinnor och barn. Här passar det bra för barnfamiljer att vara, det finns gott om skugga i parken och stora grönområden. Hela parken är ren och fin.
Hitta hotell nära Jumeirah Beach Park

Bur Dubai

Här ska du söka hotell om du vill bo lite billigare i Dubai. Lugnt hotellområde med massor av hotell och flera bra familjealternativ. Om du åker med famljen, ta en rosa taxi, de har barnstolar i varje bil och till och med taxichauffören är klädd i rosa! Ett lyxigt hotell i Bur Dubai är Grand Hyatt Dubai. Ett prisvärt hotell är Savoy Crest Hotel Apartments.
Hitta hotell i Bur Dubai

Dubai Marina

Här är det vackra omgivningar och lätt att strosa omkring, vilket annars kan vara svårt i downtown Dubai som är byggt för biltrafik. Här finns gott om restauranger och mat från all världens hörn. Här finns några av stadens högsta skyskrapor som omringas av det konstgjorda vattensystemet med småbåtshamnar och kanaler. Ett lyxigt och omtyckt hotell i Dubai Marina är Moevenpick Hotel Jumeirah Beach.
Hitta hotell i Dubai Marina

The Palm Jumeriah

En konstgjord ö som går fem kilometer ut i havet. Ön är byggd som en palm där stammen sitter ihop med fastlandet. Här finns många bostadshus och utefter månskärvan ligger hotellen. Längst ut hittar du hotellet Atlantis som är ett av Dubais mest välkända landmärken. Tack vare formen på ön så har alla hus och hotell havsutsikt och tillgång till strand. Välj att lyxa till det rejält och bo på kända Atlantis The Palm. Vill du bo lite billigare men ändå riktigt bra och lyxigt kan du välja Rixos The Palm Dubai.
Hitta hotell i Palm Jumeirah

För dig som vill shoppa

Om du främst är ute efter Dubais fantastiska shopping ska du välja ett hotell nära Dubai Mall eller Mall of the Emirates där även den berömda inomhus-skidbacken finns. Om du hittar ett hotell i downtown Dubai så har du nära till de flesta varuhusen och köpcentrumen. Ett perfekt hotell för dig som vill shoppa är lyxiga Al Murooj Rotana som ligger mitt emot Dubai Mall.
Hitta hotell nära Dubai Mall

Planera din resa på Reseguiden

Alla hotell i Dubai
Jämför och boka charter till Dubai
Läs mer tips och guider om Dubai


Erbjudanden till Dubai