Dubai

Av Justjo
10 aug. 2011 12:36
Visningar: 3650
Har nu bokat resa till Dubai, åker i februari.

Någon som har något tips på vart man ska bo? Vi vill helst bo nära stranden, har förstått att det är lätt att ta tex taxi om man vill ta sig runt.

Man läser så mycket angående klädsel i Dubai...ni som varit där, hur är det egentligen? Stämmer det att man inte får gå in i köpcentrum utan långärmat osv.

Och ni som varit där...vad tyckte ni om Dubai? :)
10 aug. 2011 12:52
Hallå!

Kolla detta avsnitt så ser du vad som händer om man klär sig i för korta shorts (16.50 in i programmet - du får genomlida 2 x 2 min reklam för att se det tyvärr...)
http://www.tv3play.se/play/244509/?autostart=true

Skylten säger att man skall klä sig respektfullt d v s skyla axlar och knän. Inte så svårt - undvik linne och för korta shorts/kjolar helt enkelt! (OT: Det gäller f ö många katolska kyrkor också).
Av Justjo
10 aug. 2011 13:21
Oj...ja såna korta shorts äger jag inte ändå :)
Av Bibby
11 aug. 2011 02:00
Taxi funkade bra och kostade inte särskilt mycket.
Finns en Metro också som är mycket smidig och billig (c:a 30 kr för en dagsbiljett).

Du kan gå i t-shirt och "normala" shorts på dagtid på vanliga ställen. Ungefär samma dress code som här hemma.

Jag tycker Dubai blivit för turistigt, inte mycket mellanöstern-känsla direkt. Föreslår en busstur till Abu Dhabi, tar två timmar och kostar cirka 30-40 kr per väg. Inte så mycket mellanöstern-känsla där heller kanske men inte lika mycket turister, finns en fin strand där också. Det är lite billigare också.
Av Sierra
11 aug. 2011 09:55
Jag håller med Bibby.
Abu Dhabi är, även om det är huvudstad i Emiraten, en lugnare och trevligare stad än Dubai vilken iofs också är kul att besöka. Lägg två dagar i Abu Dhabi och bilda dig en egen uppfattning och det är som sagt mycket billigt med buss och taxi.

Jag har bott på "Le Meridien Abu Dhabi" och kan rekommendera detta mysiga hotell om du åker dit. Det breder ut sig i den sköna trädgården och är riktigt bra med bl a en egen beach i anslutning till ett stort poolområde. Hotellet har många restauranger med mat för alla önskemål. Den italienska "Pappagallo" i trädgården är min favorit.
Det är gångavstånd (200 m) till Abu Dhabi Mall om du är intresserad av shopping :-)
http://www.lemeridienabudhabi.com
Av Hilmis
16 aug. 2011 10:22
Hej!
Du skall nog helst bo nära stranden. Vi gjorde det misstaget på vår Dubairesa att vi bodde inne i stan Deira. Dubai är väldigt stort, vilket betydde att Taxi var ett måste så fort man klev ut ur hotellet. (men billigt)
Jag skulle rekommendera något hotell söder om Dubai på området nära Palmen. Det var ett väldigt trevligt område med fina stränder, gågator, restauranger. Du tar billigt taxi upp till centrum av Dubai. Missa inte Dubai creek med basarerna och träbåtarna som tar dej över creeken för några kronor...

Angående klädseln så gick det riktigt bra med vanlig turistklädsel i köpcentren. T-tröja och shorts, kjol.

Dubai är en upplevelse olikt andra resemål. Det är shoppingparadiset överlägset allt vi tidigare sett.
Det som också fascinerar med Dubai är servicen som du får överallt. I varuhusen kan någon bära de kläder du vill ha till provhytten, en person delar ut shoppingkassar osv osv. Dessutom är det välkdigt kliniskt rent överallt inget damm i knutarna där inte...

En tur till hotellet Atlantis (längt ut på palmen) och deras vattenpark kan jag också rekommendera, har du råd... så BO där! :)

Öl eller vin till maten kan vara svårt eller omöjligt att få om du äter i shoppingcentren (billigt och väldigt bra mat). På en vecka fick vi öl på ett!! ställe, det var vattenparken Atlantis. Men då var vi inte och åt till några finare hotell, vårt hotell hade ingen alkoholservering.
Av Justjo
16 aug. 2011 22:43
Tack så mycket för era svar, nu längtar jag bara ännu mer!