Double entry visa

18 sep. 2012 13:37
Visningar: 762
Jag och min sambo planerar en thailandsresa i vinter och skulle vilja vara borta ca. fem månader (eller så länge pengarna räcker). Vi tänker boka en t/r Bangkok, med ombokningsbar hembiljett. Under den här tiden vill vi även resa till Malaysia och kanske även Vietnam.

Vi har kikat runt lite och det verkar som att double entry är det visum som passar oss bäst men enligt thaiembassy.se behöver vi visa upp alla biljetter (inklusive biljetterna till 2nd entry) när vi ansöker om visum. Vi hade ju tänkt bestämma lite var och hur vi vill resa allt eftersom under resans gång men nu verkar det som vi måste bestämma allt innan vi åker? Eller har någon något bättre alternativ till oss? Ska man t.ex. börja resan i Malaysia istället?
Tacksam för svar!

/Kristin
Av Sierra
18 sep. 2012 15:12
Det verkar konstigt att du har fått info om att visa biljetter för 2nd Entry. Om du t ex kommer in i landet med bil över landgräns vilket är helt ok har du ingen biljett att visa upp. Du kan även gå in...

Slå en signal till konsulatet i Göteborg. De är bättre att ha att göra med.
http://www.thaiconsulate.se/
Av Hille2
18 sep. 2012 21:14
Ja, reglerna är ju så. Förra gången jag sökte (hos konsulatet i Gbg) blev jag tvungen att visa upp utresebiljetter för alla utresor. Jag löste det genom att boka ett par billiga biljetter från Chiang Mai till Laos (vilka jag sedan inte ens använde). Året innan lyckades jag prata mig ur det genom att hävda att jag skulle åka buss/tåg. Skulle tro att det är beroende på vad man får för handläggare.
19 sep. 2012 09:15
Tack för svaren! Jag mailade Gbg och då fick jag samma svar som från thaiembassy, man behöver ha bokat alla resor innan man ansöker om visum. Ja, att boka någon billig utresa verkar ju vara en idé! Så kan man ändå resa som man vill när man väl är där :)