Direktflyg till Kuala Lumpur eller Singapore?

14 feb. 2010 16:04
Visningar: 2274
Jag och min sambo har nyss börjat fundera på en rundresa i Malaysia. Är det någon som vet om man kan åka direktflyg helst från Köpenhamn (el Sthlm) till KL el S? Vilken tidpunkt är bäst att åka dit? Är det någon som har några riktiga guldkorn att bjuda på som man inte ska missa? Vi älskar naturen och att komma utanför turiststråken men vill gärna bo hyfsat bekvämt.
22 mars 2010 15:56
No direct flight from Stockholm to either Malaysia or Singapore, but might fly from Copenhagen with Singapore Airlines. November-February is rain season - nice weather, not so hot comparing to the rest of the year, but occasional downpours. Not good for diving, though. For the best tnings to see it would be wise to buy a guide book. :)
24 mars 2010 19:46
Ni får inte missa Borneo!!! Är det någon av er som dyker eller kanske något ni vill prova på? Isåfall rekommenderar jag VARMT scuba junkie som håller till i Semporna på Borneo. Om ni vill bo bekvämt så borde ni åka ut till Mabul (det är därifrån scuba junkie har sina open water kurser osv), där finns ett jätte fint resort! Dock hittade jag inte deras hemsida, men om ni söker på resort på Mabul kom det upp flera styckna. Scuba Junkies hemsida är iallafall http://www.scuba-junkie.com/. Alla instruktörer pratar flytande engelska, de flesta är från USA eller Kanada. Iallafall när vi var där! Om ni vill ut i djungeln så är borneo en utmärkt plats även för det. Dock är det flesta regnskogarna förstörda tack vare oljeplantage.. Men Uncle Tan var underbart! http://www.uncletan.com/

Undrar ni något är det bara att fråga :) Hoppas ni får en underbar resa!
MVH Jennifer
28 mars 2010 04:38
Jag håller helt med om att man inte får missa borneo och då allrahelst om man älskar natur. Jag själv bor i staten Sarawak i en stad vid namnet Kuching som ligger på den malaysiska delen utav borneo. här har vi allt kayaking i floderna, orangutanger, regnskog, flera nationalparker och det är också här vi har som flest native grupper på borneo och man kan åka till deras longhouses bland annat vilket är mycket givande. Det största turistmålet har hittills varit staten sabah vilket automatiskt leder till att priserna är högre än i sarawak. Dock har sarawak börjat rikta in sig mer på turismen och det finns en hel del att upptäcka här. jag själv äger ett b&b med iban natives i staden varav vi alla är vana vid resande runtom i världen.

Tyvärr slutade direktflyget från stockholm med malaysia airlines förra hösten. många som flyger från europa idag gör en mellanlandning i mellanöstern numera i till exempel qatar.

om ni undrar över något så hör gärna av er så kan jag försöka hjälpa er.
7 apr. 2010 19:05
Åkte 16 feb - 16 mars i år kollade länge innan jag fick bra pris betalade 5016sek tor Singapor var ca 2500sek billigare än till KL åkte med lufthansa buss mellan sin o kl 5 timmar
kostade 150 sek.