Daytona beach

20 juni 2015 19:32
Visningar: 399
Var badar man bäst på Daytona Beach?
(Med möjlighet att parkera)
21 juni 2015 00:48
Det är liksom det som är vitsen med Daytona...man kan ta med bilen ner på stranden. En del av stranden är avsedd för bilåkning, det går en "sandväg" mitt på stranden, ni parkerar längst upp på stranden och lägger ut era saker, handdukar och solstolar mm framför eller bakom bilen. Vissa dagar är det många som kör fram och tillbaka för att visa upp sina bilar (inte altid så fina) Man får köra sakta för de som ska bada måste över "vägen".
Det går också att parkera något kvarter från stranden och gå dit för att sola och bada.
21 juni 2015 13:48
Precis som Dalton skriver - Vi åkte längs E International Speedway Av och hamnade rätt på med snygg välkomstskylt och allt. Kolla gatuvy på Google och följ ner till stranden.

Det är några år sedan nu, men jag har för mig att det kostade $30 för två solstolar under parasoll och parkering för bilen.
Av Daytona
22 juni 2015 08:22
Bäst badar man överallt längst våran favorit strand. Men kör ni som Nisse skriver, att ni följer International Speedway så hamnar ni bra till. En del av stranden är bilfri, och just nu pågår en debatt om att förbjuda all bilkörning. I skrivande stund så är det fortfarande ok. Antingen så tar ni bilen ner till stranden och parkerar där, eller så kör ni ett par hundra meter norrut på Atlantic Ave och parkerar i parkeringshuset. Stranden är på andra sidan gatan. Jag skulle välja att "bada" strax norr om Main Street Pier. Då har ni nära till antingen surfarhaket Ocean Deck eller någon av resturangerna vid Ocean Walk. När åker ni?
22 juni 2015 13:12
Är här nu.
Och kommer att åka idag till Daytona.
Av Daytona
22 juni 2015 15:47
Lucky you.......vi åker inte förrän i oktober..
23 juni 2015 02:39
Tack för tipset Daytona.
Perfekt att ligga där.
Är ju 15 år sedan jag sist besökte Daytona B. men var mycket värt besöket. Kommer nog att hinna med en heldag till innan hemfärden till kalla Sverige.
Lyckosam dig att åka i höst.
Vi får nog vänta 2 år nu innan det är dax igen. :(
23 juni 2015 07:03
Härligt att höra att ni gillade Daytona! Det gör vi med. Vet inte om ni är motorintresserade men ett besök på racebanan är annars kul. Ibland kan man få gå in och sätta sig på den enorma läktaren och har man tur så är det några bilar som tränar, museet är också häftigt. Vi hann inte med Daytona i maj när vi var i FL, men i september blir det absolut några dagar där. Lite avis blir jag nu på er som får vara där i vårt paradis just nu. Ha det bäst!
Av Daytona
23 juni 2015 08:30
Härligt att ni hade det bra! Tänk att vi blev fast vid stället redan -97. Firar snart vårt 20e besök ;).

Om ni åker igen och har tid och lust så kör ner till Ponce Inlet . Alltså allra längst söderut på beach side, ni följer bara South Atlantic Ave så långt ner det går efter strandremsan. Där nere finns ett antal barer och restauranger, bla Hidden Treasure. Ett "hak" i karibiskt stuk med en jättemysig uteservering. Deras nacotallrik är fenomenal och lätt delbar på minst 2. Deras burgare går inte av för hackor dom heller. Man kan sitta där och titta på vattenskotrar och båtar. Går även en sk Watertaxi ner till New Smyrna därifrån. Vi tog en guidad båttur ett år och fick se delfiner på nära håll. Väl värt ett besök att åka ner dit med andra ord.