Miami - Kew West - Orlando - Daytona/New Smyrna Beach - Kryssning

Av Najjz
8 feb. 2011 16:44
Visningar: 1835
Vi är två par som tillsammans planerar en tre veckors resa till Florida i Maj.
Har lite funderingar och hoppas på lite tips från alla som varit kring dessa orter tidigare!

Först och främs så landar vi i Miami och tänkte tillbringa ungefär två dagar där för att sedan ta hyrbilen till Key West där vi övernattar en natt.
Sedan är det tänkt att vi tar bilen mot Orlando där vi tänkt besöka diverse parker och frågan är då om vi ska bo i Orlando eller hellre hyra en större lägenhet/ett hus i antingen Daytona eller New Smyrna Beach?

Vi har mer och mer kommit in på andra alternativet för att ha en bas i ungefär sju nätter och då kunna kombinera Orlando med sol och bad - Rätt eller fel? :)

Sista veckan består av en kryssning med Royal Caribbean från Port Canaveral för att sedan avsluta med tre dagar i Miami innan hemresan.

Vad tror ni om denna rutt? Kom gärna med andra tips om det är så att vi tänkt galet!

Slutligen har vi även funderingar om hyrbil. Vi är som sagt fyra personer totalt och kommer ha en hel del packning och funderar därför på att välja en SUV av något slag. Därför vore det även toppen med lite tips på någon bra/prisvärd firma att hyra genom och annat som är viktigt att tänka på när det gäller hyrbil (vi är tre som har körkort varav en är över 25, en är 22 och en 23).
8 feb. 2011 17:20
Hur många parker tänker Ni besöka i Orlando? Skulle verkligen rekommendera att Ni tar minst en natt till i Key West så Ni får i alla fall en heldag där (korta ner i Orlando om Ni kan). Är fokuset på parker under Orlandovistelsen så tycker jag Ni ska bo i eller nära Orlando/Kissimmee (går ju att hyra hus där också men motell är väldigt billigt). Ska Ni bara gå i en eller ett par parker kan Ni bo längre bort, bor Ni 1, 1 1/2 timme bort är det 2 3 timmar i bilen varje dag i onödan, bortkastad tid som behövs till annat :-) Fundera på att bara ta så många dagar som Ni ska gå i parker i Orlando plus kanse någon dag för att se Er omkring och lägg resten av tiden i Key West och Miami Beach (bo inte i själva Miami), sola och bada gör Ni lika bra här och det finns dessutom mer att se och göra.

Behöver Ni verkligen dela upp resan så mycket, två korta vistelser i Miami? att flytta tar ju tid och man får mer nytta av tiden ju fler sammanhängande dagar man ha på ett ställe. Är flyget bokat annars kanske det går att planera lite annorlunda t.ex. Orlando, kryssning, Key West, Miami Beach, Hem.

Hyr bilen av en känd firma som verkar i Sverige eller en förmedlare i Sverige så får man de försäkringar som behövs, kvittar i princip vilken. Jämför priserna helt enkelt och jämför vad man får för pengarna, vissa erbjuder öppet köp, delbetalning mm. det får man själv värdera vad det är värt. Ska de som är under 25 kan det bli betydligt dyrare, och priserna kan skilja ännu mer mellan olika uthyrare. Det finns ingen uthyrare som alltid är bäst och billigast, så man måste kolla runt.
Av Najjz
9 feb. 2011 12:15
Tack så mycket för det uttömmande svaret!
Vi är ute efter åtminstone tre parker i Orlando (Disney, Seaworld, Universal) och vad jag förstått kan det i vissa fall vara behövligt med två dagar för att slippa stressa igenom allt?
Tyvärr är flyget redan bokat och vi landar och åker hem ifrån Miami vilket gör att det blir svårt att vända på rutten helt och hållet.

Däremot kommer vi sätta oss ner och titta på förslaget du ger och i så fall spendera en längre och mer sammanhängande tid runt Miami för att enbart fokusera på parkerna i Orlando som avslutas med kryssningen från Cape Canaveral.
Vissa vi har pratat med har inte upplevt att Miami var ett särskilt uppskattat resmål och därför var vår tanke först att bara vara där ett par dagar men du verkar ju ha en helt annan bild i frågan.

Var bör man bo i Miami för att få ut det mesta utav vistelsen där?
Av Daytona
9 feb. 2011 12:48
Räkna med 1 dag per park. Personligen så skulle jag skippa så mycket tid i Miami och i stället lägga krutet på Daytona Beach eftersom ni kommer att vara i Miami ändå. Men det är vad jag tycker ;o)
Bor man i Daytona har man ca 1 h körtid till dom olika parkerna. Då har ni ändå ett par dagar till att njuta av den fantastiska stranden och kanske besöka Internationella Speedwaybanan. Vi äker till Daytona varje år och hyr lgh direkt på stranden men med stort poolområde.

www.oceanwalkresort.com

Vi hyr numera genom kontakter som vi skaffat genom

www.vacationrentals.com
9 feb. 2011 16:18
Citerat från najjz:
Tack så mycket för det uttömmande svaret!
Vi är ute efter åtminstone tre parker i Orlando (Disney, Seaworld, Universal) och vad jag förstått kan det i vissa fall vara behövligt med två dagar för att slippa stressa igenom allt?
Tyvärr är flyget redan bokat och vi landar och åker hem ifrån Miami vilket gör att det blir svårt att vända på rutten helt och hållet.

Däremot kommer vi sätta oss ner och titta på förslaget du ger och i så fall spendera en längre och mer sammanhängande tid runt Miami för att enbart fokusera på parkerna i Orlando som avslutas med kryssningen från Cape Canaveral.
Vissa vi har pratat med har inte upplevt att Miami var ett särskilt uppskattat resmål och därför var vår tanke först att bara vara där ett par dagar men du verkar ju ha en helt annan bild i frågan.

Var bör man bo i Miami för att få ut det mesta utav vistelsen där?
Ska man se varenda liten grej, gå i affärer mm. eller ta det i lugn takt så hinner man definitivt inte en hel park på en dag, men man hinner det mesta och man brukar ju i regel inte vara intresserad av precis allt så det är lite onödigt att betala för två dagar. Dessutom finns så många parker att de flesta nog föredrar att hinna fler parker än att utforska varje park så grundligt. Man bör dock planera dagen noga om man vill hinna så mycket som möjligt.

Som sagt ska man inte bo i själva Miami utan i Miami Beach, den södra delen som kallas South Beach (vill man ha nära till restaurangerna och shoppingen så bör man inte bo längre norrut än 20e gatan), där finns allt man kan önska av ett semestermål och med allt storstaden Miami har att erbjuda inom räckhåll, dessutom nära om man vill besöka Everglades Nationalpark eller t.ex. Ft. Lauderdale.

Har hört ett fåtal som inte tycker att Miami & Miami Beach är något speciellt, det är helt obegripligt för mig. Det enda jag kan tänka mig är om man är van att åka på all inklusive till någon resort och bara vill ligga vid en pool hela dagarna, då kanske det kan bli en liten kulturkrock :-) Hörde någon som åkte dit med bilden att det var livsfarligt och knappt vågade lämna hotellet, självklart tyckte de att Miami Beach inte var något.
Har själv semestrat där ca. 14 veckor och kan återvända hur många gånger som helst.
Finns andra platser som är fina och härliga det finns mer fantastiska städer som New York och San Francisco, Finare sand som i Sandhammaren, billigare shopping (dock inte mer eller bättre), (tänkte rada upp fler saker som finns bättre på andra ställen men kommer inte på mer ;-), men än så länge har vi inte hittat något som är så komplett, man spenderar lätt tre veckor där utan att få tråkigt eller brist på saker att se och göra.
Av Niinas
13 feb. 2011 21:23
Ett tips om de som ska köra bilen är under 25 är att boka via holidayautos och boka tillägget "under 25" då det bara blir någon hundralapp dyrare än om man är över 25 plus att man betalar den extra avgiften på en gång. Bokar man genom andra företag får man betala "under 25-avgiften" på plats och det blir bra mycket dyrare (när vi bokat via holidayautos har denna avgift varit på ca 400-600 kr och när vi inte gjorde fick vi betala ca 1500kr på plats - detta avser 2 veckors bilhyra i Florida).

Förövrigt håller jag med om tipset att jag skulle ta en natt extra i Key West då det tar ett antal timmar att ta sig från Miami till Key West och man gärna vill spendera en "hel" dag där. Och resan ner är inget man vill stressa sig igenom! Stanna kanske på en strand på vägen ner (Bahia Honda State Park är mitt bästa tips).
Av Najjz
14 feb. 2011 10:52
Tack för tipsen kring hyrbilen och Bahia Honda State Park ser definitivt inte helt fel ut! :-)
Eftersom kryssningen går från Port Canaveral och vi har tänkt se tre parker i Orlando så blir vi ju lite låsta kring antalet dagar på varje ställe men har tänkt om lite i alla fall.

Vi landar i Miami och spenderar första två nätterna där. Sedan bär det av till Key West för en natt för att därefter ta en roadtrip upp till Orlando där vi tänkt oss tre nätter.
Sista två-tre nätterna innan kryssningen tänkte vi ta kring just Cape Canaveral och kanske Cocoa Beach.

Då undviker vi de dagliga bilresor från New Smyrna/Daytona som annars skulle ta tid både på för och eftermiddagarna.

Vad tror ni om detta?
Av Daytona
14 feb. 2011 12:01
Låter väl bra, Cocoa Beach är fint och väldigt lugnt. Räkna inte med några krogsvängar ;o)
Finns en jätte trevlig restaurang som ligger alldeles vid stranden. Coconuts on the beach.. Jättemysig med liveband på kvällarna. Ni måste också besöka Ron Jons Surf shop. Den är giganstisk!