Costa rica i mars

Av Resa86
14 jan. 2015 11:22
Visningar: 650
Hej,
Jag och min pojkvän, 28 år gamla ska till Costa Rica i mars. Vi landar i San Jose tidigt en torsd.
Vi har inte bokat någonting i Costa Rica, vi kommer vara där ca 2 veckor. VIll ha lite utflykter (Arenal, La Fortuna och Monteverde blandat med bad)

Mina frågor:

- Hur länge räcker det att vara i San Jose?

- Utflykter, boka på plats eller hemifrån? Vi tänkte åka till vulkanen Arenal (vandring) och hade velat åka till La Fortuna till vattenfallet och sen till Monteverde bl a brovandringen och regnskogen.

- Hur är smidigast att ta sig mellan dessa platserna?

- Stranden på östkusten? Har hört att det kan regna mycket där, är det någorlunda stabilt där i mars?

Tacksam för svar och er input!
24 jan. 2015 00:12
Hej,
Jag tycker inte San Jose är något jättespeciellt att se, kanske bara åka dit över en dag eller två och kolla runt lite. Om ni inte vill bo inne i San Jose så finns det en "förort" kan man kalla det, som heter Alajuela, lite lugnare där och ligger nära och bra till flygplatsen. Tar ca 30 min in till San Jose med buss därifrån.

Utflykter är nog bättre att boka på plats. I La Fortuna och Monteverde finns det flera ställen som erbjuder olika utflykter och man kan boka med de flesta hostel och hotell också. Vandra på Arenal tycker jag definitivt ni ska göra!

Det är jättesmidigt att ta sig runt med buss i hela landet. Det går bussar till de flesta platserna. Mellan just La Fortuna och Arenal kan man ta buss eller en shuttle. Jag har för mig att bussresan där emellan var lite krånglig så smidigast är att ta en shuttle som skjutsar en dörr till dörr, lätt värt de extra pengarna.

På östkusten regnar det lite mer. När jag var där i mars förra året var det oftast soligt men det kunde komma lite skurar under dagarna och kvällarna medans andra dagar var det inget regn alls. :)