Chicago som start - sen då?

Av Elof16
5 juni 2018 14:30
Visningar: 202
Vi landar i Chicago 14 juli och har bokat tre nätter i stan för att landa och ta det lugnt. Vi är en familj på 4 personer (barnen är 8 och 12), vi har varit i USA en hel del men inte sommartid i "Midwest".

Jag har varit i Chicago och tycker staden var fantastisk, min fråga nu är:

17-24 juli tänkte vi hyra bil och åka någonstans, flera platser går också bra, men vi vet inte vart? Jag kollade lite på Cedar Point (barnen älskar parker...) men är lite anti alla köer och priser mm, har någon varit där?

Andra aktiviteter eller platser ni tycker är värt att besöka? Ska man åka norrut längst Lake Michigan, eller söderut (Lake Michigan eller Lake Erie)? Vi skulle gärna se "typiska" amerikanska sommarstäder och har inte superhöga krav på tillvaron. Men gillar:

1. Bada (stränder och vattenparker)!
2. Äta god mat
3. Shoppa lite
4. Kolla på sport

Jag hittar inget på forumet här om platser i närheten av Chicago så postar detta och hoppas på det bästa. Har ni supertips om Chicago så tar jag gärna emot det också!

Tack!
5 juni 2018 22:33 (redigerad)
Nej det skrivs otroligt lite om _Chicago med närområden, jag har varit där ca 4 ggr och kan skriva vad jag gjort även om jag inte har dina intressen förutom att äta........ Segway kommer att bli dyrt för en lång tur, men så fantastisk upplevelse att se Chicagos parker och Museé område från en segway. Går Blue man group där fortfarande? se dem, kul för alla åldrar. Museér, bara att välja efter intressen, förutom de stora gillar jag Chicago Museum som ligger mot Anderson ville och Swedish-American museum som ligger där. Höga byggnader, där är ju Willis tower speciellt med sina glasbalkonger, men vill ni se vyer utan att det kostar extra åk upp till Signature room i Hankokk tower en timme före solnedgången en klar kväll och ta en cheescake med läsk eller kaffe, visst kostar det någon krona men tänk att folk betalar mer för att åka till observatorie deck ett par våningar under.
Utanför Chicago ligger Bishop Hill 3 tim västerut mig varmt om hjärtat då syskon till mina förfäder var med och byggde upp Svenskkollonin där det nu bara har ca 120 invånare. Kolla deras kalender om de har något evenemang ni kan pricka in.
Quad Cities: se John Deers huvudkontor ritat av Finsk arkitekt ligger så vackert i ett parkområde och i källaren finns en liten utställning med några maskiner och en 50 meter vägg med mängder av historia om John Deer.
Down Town Moline finns John Deer Pavillion med många maskiner i olika storlekar och en stooor giftshop.
Davenport: Gillar ni American Pickers? Missa då inte deras anspråkslösa shop som känns igen från tv inspelningar. Lite svårt att få med restter av cyklar och annat "skrot" de har i shopen, men en häftig T-shirt är ett prisvärt bevis på att man varit där.
Milwaukee i södra Wisconsin 2½ timma norrut ligger Harley Davidson Museum en heldagsupplevelse för den som gillar hojar. Ja det är vad jag kan komma på nu och jag ska på de flesta ställena själv i slutet av september för 4 år är lång tid att vara utan Chicago.
Boende: Jag älskar HI Hostel vid biblioteket som serverar bra frukost. Kanske ni kan få tag på ett 4-bädds rum där bara 5-10 minuter från Millenium och Grand park. Mycket billigare än hotell.
Jo jag glömde Jenny Lind chappel Andover åker ni förbi om ni åker Bishop Hill- Quad cities. Märklig Svenskhistoria på prärien.