Ca 2 veckor i Florida tips

23 maj 2014 16:22
Visningar: 355
Hej!
Jag och min familj planerar en resa till Florida runt feb/mars 2015. Totalt blir vi 6 personer och börjar troligtvis i Orlando där vi stannar i ca 3 nätter. Vi vill sedan vidare till västkusten och då undrar jag vad ni rekommenderar? Fort myers, clearwater, cape coral eller Sarasota? Eller något annat ställe? Vi tänkte hyra en villa så ni kanske har tips på det också?

Efter det tänkte vi åka över till östkusten , förmodligen blir det Fort Lauderdale resterande dagar. Som vi till slut flyger hem ifrån efter ca 2 veckor.

Jag känner att jag verkligen vill se Key West men när jag läser på internet verkar det som att det tar så lång tid att åka från Miami så det inte är värt det om man inte sover där en natt också.? Är det någon som tagit en dagstur dit och varit nöjd ändå?

Tacksam för alla tips jag kan få!
23 maj 2014 17:29
Vad är ni ute efter på västkusten? Slappa med sol och bad eller lite mer liv o rörelse?
Bor ni vid clearwater Beach har ni kanske en dryg halvtimme till Busch gardens. Har varit vid Redington shoressom ligger mellan clearwater och st petes Beach. Dessa hur ut mkt fina lgh. Www. Jcresorts.us
Fort myers beach är ju inte helt fel heller. Mkt liv o rörelse .
Tar ca 2-2,5 timmar till FT
I cape coral finns otroliga hus som hyrs ut. Stora, rymliga med pool till klart rimliga priser. Kolla homeaway.com
Dock är det bil som gäller vart man än skall åka.
24 maj 2014 10:27
Tack för svar Nisse524 ! Vi är nog ute efter lite mer sol och bad och vacker natur på västkusten eftersom det blir många utflykter till Universal Studios m.m från Orlando. Men samtidigt är det trevligt med lite liv och rörelse på kvällen.
Bil har vi tänkt att hyra under hela vistelsen vi kommer antagligen försöka åka runt och se olika platser men vi är många vuxna med många viljor så vi får se :) Vi är iallafall inga som kan ligga och sola på stranden varje dag.
Sanibel Island har jag hört ska vara fint är det något du vet något om?
Jag hittade faktiskt riktigt lyxiga hus i Cape coral till rimliga priser. Vad vet du om Cape coral?
24 maj 2014 13:24
Vi var där veckan över nyår. Hade bra väder. Dock är det bil som gäller om man vill ta sig ngnstans. Finns förstås många båtuthyrare, så det skulle ni kunna göra. Går nog snabbare med båt än bil att ta sig till sanibel. Var beredd på långa bilköer. Sanibel är väl ok men knappast liv o rörelse. Fort myers beach hade jag valt.
Som i många andra städer finns det ju ingen kärna utan allt är utspritt i cape. Vill man ha lite lyx till lägre pris hade jag valt villa med pool och egen båtbrygga och kört till stranden när man känner för det.