Bungalow på stranden

Av Sofieja
24 jan. 2010 19:14
Visningar: 5050
Hej,
I februari åker vi till Thailand för första gången. Vi kommer att bo på Karon BeachPhuket. Vi valde Karon beach för att få lite omväxlande sol och bad med shopping.
Men vi skulle väldigt gärna vilja ta ett par nätter i en bungalow på stranden. Är det någon som kan rekommendera någon ö med bungalows på stranden som ligger på lagom avstånd från Karon ?

//SofieJa
Av Sofieja
28 jan. 2010 10:08
Tack för tipset Cajsawarg!
Någon mer som har något tips till oss?

/SofieJa
Av Sos08
28 jan. 2010 11:00
Hej!

Bungalow på stranden hittar du på en liten ö som heter Coral Island o ligger strax söder om Phuket. På den ön finns det bara en resort som innehåller endast bungalows. På dagarna kommer det båtar ut med folk som är på snorklingsturer men sen råder bara ett härligt lugn där. Du kan läsa i vårt album från den resan http://www.reseguiden.se/forum/resor/thailand-9-24-dec-08-1878
http://www.reseguiden.se/resor/coral-island/6355116
http://www.phuket.com/coralisland/

Ha en skön resa!
Av Begesk
28 jan. 2010 12:03 (redigerad)
Sofieja säger:
"Tack för tipset Cajsawarg!
Någon mer som har Något tips till oss "? .... Och vill ha mer!

Det är inte lätt Att tillfredsställa ditt hunger av information. Den sajten som Cajsawarg tipsade om är Omfattande alla och Nästan bungalows har Närkontakt med stranden. Har du kollat? ..... eller ??.... du vill inte?

Då kommer mitt Enklare förslag:

Koh Bulone:
Det Som Inte fanns med är exempelvis Koh Bulone. Där finns Många resorter och för Att nämna Några så är Pansand Resort och Bulone resort Två jätte bra Boplatser. Pansand tycker jag var bäst och har god kontakt med stranden och har en lugn miljö. Du tar dig ditt från Pak Bara med motorbåt. Taxi från Hat Yai. Kostar ca 1800-2000 B. Tid ca 1,5 tim. Speedboten kostar 400 B och tar ca 45 minuter. Avgår Enligt tidtabell ca 13.00. Reservation, allt kan förändras. Hårt väder kan förekomma! ... tar Längre tid. Väl på plats kan åka man sedan till "alla" öarna.

Koh Mook:
Koh Mook med resorten Sawaddee, där "hyddorna" ligger i skugga, vid män stranden. Har Ett bra matställe.
Charlie Beach Resort, kan du välja AC eller fläkt. De enklaste hyddorna ligger med bra kontakt med havet. Resorten är stor och har en opersonlig prägel. Har en pool, dar folk som tror Att de Köpt resorten, härjar. Typ: "Jag och mina barn har semester". Min Erfarenhet och andras är Att här står Pappan och "Olar" och barnen ligger i poolen och vill "hela tiden" ha sin pappas uppmärksamhet. Många gillar den Miljön, andra föredrar att njuta av naturen och Fågelsången och ormar och myggbett ... och .
Koh Mook Sivalat Beach Resort, är Ett mycket bra ställe. Resorten ligger längst ut på en udde så du har strand på Båda sidor om ditt boende. Har Också pool. Stillsam och sober miljö ..... men kostar lite mer.

Koh Krada:
Koh Kradan, som ligger mitt i mot Koh Mook, är som Koh Ngai. (Se nedan). Kalum Village är en bra utväg, finns män Där mer och Många är nybyggda.

Koh Ngai (Hai)
Koh Ngai med resorten CoCo Cottage, är en mycket bra boplats och har trevlig personal. Omtänksam!
På denna ö, som bara är en turist ö, (inget fiske, gummiodling, etc) har Flera bungalows utefter stranden. Du kan Flytta på dig söder ut ifrån CoCo och kolla läget. Stranden är Bättre vid ebb Längre söderut. Strövområde på stranden och över på till den sk "utsiktspunkten. Vacker regnskog och Få ormar, men de finns. Tyvärr en del glas på stranden. Plockade upp en handfull med skärvor på Varje promenad. ... ... Men det är tyvärr Inte unikt med glas på stranden.

Gruppöarna Koh Phi Phi Don, Koh Phi Phi Larna och Koh Bambu.
Phi Phi har gjort sitt. Nedsliten och har för mig ett otjänligt vatten i vikarna Loh Dalum och Ton Sai Bay. Stinkande bäck Rinner Genom bebyggelsen. Invånarna är "turist luttrade." Många matställen är turistfällor och är utskänkningsställen. Alla Kommer inte Att Hålla med, men vi har Olika mål med vad vi vill med vår semester.
Koh Phi Phi Le är Mycket vacker ö med Höga bevuxna bergsformationer. Det är som Att åka in i en "Vulkan" - formation. Ön har många vikar, som alla är fyllda med båtar och stränderna Medger bara "ståplatser". Men Beroende på Vilka referenser som man har, det är Många som vill ha sin semester så. Personlig smaksak!
Koh Bamboo är Ännu inte förstörd. Mindre resorter finns män dåligt med matställen och i övrigt en paradiso, dar man kan gifta sig. : =) Den ligger norr om Phi Phi.

Detta är bara en handfull förslag. Om du kollar igenom Andra trådar så kommer du att finna Många Andra förslag. De bästa öarna får bli en hemlighet. Att marknadsföra Dessa är att "långsamt" förstöra Miljön med Att utsätta den mark för hårda pressen från folk som ha bara vill. Som tur är gäller det integ Inte ER. Kan nämna en ö som är OK. Koh Tao och södra delen av Phuket. ..... Men det finns Många fler.

Det finns en ö på västkusten som heter Koh Chang, som ligger vid Burmas gräns, och Skall Inte förväxlas med PA Ostkusten. Den är inte så fin. : = (Men naturlig ....) med mörk sand växtlighet och Mörk. En del gillar den ändå. Hippis?. Enkla bungalows vid stranden.
Av Begesk
28 jan. 2010 13:00
Tack för tipset Cajsawarg!
Någon mer som har Något tips till oss "? .... Och vill ha Ännu mer! .........

(Texten ändras, ni får läsa med förstånd. Översättes till engelska. ) (Går bättre nu, efter justering ) :=)

Koh Lanta, den s.k "Svensk ön". Cirka 2,6 mil lång.

Södra delen, på den västra sidan, har ön fina vikar och vips är du ifrån en rak lång strand och den sk "Svensk ön". Där ligger resorterna inbäddade i regnskogen och på sluttningen mot havet. Bra Ständer. Själv bodde jag på Lanta Marin Parkview Resort, men jag vill inte rekommendera stället. Jag fick en känsla av Att Stället "gick dåligt" och drevs av fel personal. Annars var läget och bungalowen helt ok. Baren uppbyggd på vrak ved. Men Det fanns Andra resorter i närområdet som skulle kunna passa den mest Kräsne. Vissa resorter hade personalen "vita handskar" och hade en otrolig fin service. På södra delen av ön finns en nationalpark. Ön har Givetvis Många apor. Från ön kan man Också ta longtail-båt till Andra öar för snorkling eller dyk. Koh Rok och Koh Ha är bara Något exempel.

Man marknadsför Ett Vattenfall, som efter regnperioden (december-.mars?) Inte har Något vatten. Däremot är det kul att besöka sjözigenarna på Ostkusten. Old Town ( översätter: Gamla stan) är en turistfälla, men kan upplevas. Dyrt och Ofta en dålig kvalité på maten. Man fuskar med innehållet och fyller på med ex är. Var på er vakt! Ingen är!

Längst ner i söder, på ostsidan, ligger en resort som kan Fylla Ett nytt "ark". Man tar upp betalning når gästerna parkerar. Går man in för Att vara intresserad, men sedan Int Accepterar, så åker man ut. Fotografering är inte tillåten. Ett JATTE Trist ställe. Akta ER. Personalen Verkade rädd för Damen i svart. "Svarta Damen": =)
Postat 2010-01-28 13:00
Diskussionen är stängd för nya svar