Bra resväg efter odda(trolltunga)

3 apr. 2019 14:17 (redigerad)
Visningar: 717
Hej

Jag skulle verkligen vilja ha lite tips kring sevärdigheter och ”bra att tänka” på under vår vistelse i Norge.
Vet att det finns många trådar och jag har läst men många utav Norges pärlor ligger så utspritt att vi inte hinner se allting. Vi får hålla oss till någonting kring området vi kommer hålla oss i.

Vi har bokat en hyrbil ny BMW 5-Serie Diesel (stor kombi) för en vecka 9-16 Juli
Under den här veckan har vi planerat följande:

9-11 Juli Hotell i Oslo dem två första dagarna för lite stadsvandring då sambon aldrig varit där. (I Oslo tar vi oss runt kommunalt, bilen står kvar på parkeringen vid hotellet)

11-12 Juli Körning från Oslo till Odda, slutdestination parkeringen vid active center för övernattning i bilen innan vandring (Luftmadrass och fält baksäte). Får man lov att göra detta? Sova på parkeringen vid vandringstarten. Vet att det kostar ca 500NOK för 24h iaf.

12-13 Juli beger vi oss till Trolltunga tidigt, vandring ca 12 timmar. Vi har bokat ett boende på eftermiddagen så vi får en bra natts sömn efter vandringen.

13 Juli utcheckning ifrån boendet .. Längre än såhär har vi inte kommit. Vad gör vi nu? Vi har tre hela dagar att fylla med så mycket ”värt att se och köra” som möjligt.

Vi vill inte vandra mer efter detta utan vi vill åka bil och se fantastiska vyer, åka på härliga landsvägar, stanna och grilla om det är bra väder etc.
Första tanken var att åka ner och se Preikestolen, är det värt det? Finns det fina vägar och mycket att se på vägen eller kör vi dit ner förgäves?

Frågeställningen lyder väl generellt:

- Vilken väg skall man köra efter Trolltunga för att få ut maximalt utav resan?

- Dolda avgifter, bommar, färjor, tullavgifter etc?

- Kan man stanna och sova i bilen på eventuella rastplatser utan att oroa sig för vägpirater, arga poliser osv osv.

- Badplatser? (om vädret tillåter)
Vad bör jag tänka på rent generellt under resen?
Medlemmen har tagit bort svaret