TROLLTUNGA

Av Sraah91
10 apr. 2017 19:44 (redigerad)
Visningar: 1914
Hej hej, jag planerar att åka till Norge i sommar och vandra upp till Trolltunga.
Har ett gäng frågor, uppskattar verkligen svar, tänkte om någon har varit där eller har bra koll.

Det jag har tänkt mig är att bo i Odda och ta buss därifrån till starten.
Hur lång tid tog vandringen för er? Går det att hinna upp och ner igen om bussen kommer till starten ca 9 och bussen hem går 20. (Utifrån att jag har normal kondition :P)
Ville även fråga om det är tydligt/uppenbart vart man ska gå, med skyltar osv? Ska nämligen gå själv och har ingen lust att gå vilse, haha.
Undrar om det är någon speciell utrustning eller liknande som krävs/kan vara bra att ha med?
Har läst att vattnet längs med vägen upp går att dricka, någon som kan bekräfta om det stämmer?

Det var nog allt. Tacksam för svar :)

Bästa hälsningar,
Sara
17 juli 2017 14:13
Hej!
Har du kommit iväg ännu? Jag sitter själv och planerar min resa dit. Jag tänkte stanna ett par dagar o tälta runt omkring trolltunga.
23 juli 2017 12:23
Hej!
Jag var i Norge för någon månad sedan och vandra till Trolltunga, själva vandringen för oss tog mellan 10-11 timmar, men räkna också med en extra timme ifall du ska ha vätskepaus eller något lättare att äta. Väl på toppen av Trolltunga står man oftast i kö för att kunna fotografera precis vid tungan. Går man dit ensam finns det alltid någon man kan fråga som kan ta bild på dig. Tips är att ha bra vandringskängor, kläder efter väder, det kan skifta när man vandrar och absolut inte för mycket packning då vandringsleden är klassad som tuff. Märkte själv att det var jobbigt med mycket packning då jag och min kille besteg Kebnekaise för någon vecka sedan. Det finns röda markeringar som man ska följa så det är lätt att hitta till Trolltunga, och som sagt var det går ju bussar från odda till trolltunga så det är nog inga problem att ta sig dit och hem om man börjar tidigt på morgonen :)