Vandring & Roadtrip i Norge, tips för att bo i bil.

25 mars 2018 11:57
Visningar: 2032
Hej allesammans!

Jag sitter i sommarens planering och funderar över kommande resa till Norge som jag ska göra med två vänner. Vi har tänkt vandra i två veckor i Norge under juni månad och har gett oss fasen på att vi ska kunna bo i bilen en del utav nätterna. Jag har en stor kombi bil så med nedfällda säten så har man gott om plats för sovutrymme. Nu till mina frågor!

Är det någon av er som bott i era bilar under roadtrips? Hur har det funkat och vad har ni använt för utrustning när ni ska laga mat? Vad har ni sovit på (liggunderlag? luftmadrass? tunn riktig madrass?). Hur har det funkat med elen under nätter osv?

Vore till grym hjälp om någon har något att dela med sig av! Även generella tips om hur roadtrip och vandring vore kanon!! :)
26 mars 2018 15:45
Hej tjejen!
Kul att ni ska till Norge, det är ett SÅ vackert land.
Jag & sambon gjorde en roadtrip längst västkusten för några år sen men vill redan tillbaka.
Kan rekommendera att besöka Preikestolen (häftig vandring upp för bergen), Trolltunga, Trollstigen, Geiranger och Bergen (fin färgglad stad). Vi åkte endast över en långweekend men hann med allt detta :) Vi sov i tält på campingar och på vandrarhem som vi hittade längst vägen. Ett tips är att ni tar med tält, tror det är smidigare och bekvämare att sova i än en bil. Elektronik, dusch och toalett finns ju på campingar.
Det är rätt saftiga priser i Norge, speciellt om man ska äta på restaurang. Så angående mat så förberedde vi pastasallader, tog med matiga foccacia och så hade vi med oss annat som ej var kylvaror. Papperstallrikar+bestick osv. Smidigt faktiskt! Vi hade även kylbox i bilen.

Hoppas det är till hjälp! Ni kommer få det amaaazing!
26 mars 2018 17:40 (redigerad)
Vad tänker ni ha elen till på nätterna? Ni vill nog inte riskera att dra ut batteriet om ni ska åka på bilsemester.

Angående att sova i bilen så kan det vara ganska så obekvämt, har själv gjort det med kompisar i de unga åren och i samband med 17 maj.

Du och vännerna kan väl testa en helg hemma i Sverige först, dvs provbo och se hur det känns. Inte så långt hem om det blir alltför obekvämt. :-)