Bomb

18 aug. 2015 00:02
Visningar: 44
Hej alla!
En fundering som jag gärna hör andras tankar om också, efter bomben i Bangkok i dag blir jag allt orolig om det kanske kommer att inträffa på andra plaster i Thailand också.. De kan man såklart aldrig veta men andras tankar o funderingar kanske kan lugna en aning.. (Eller tvärtom)
Vi bokade våran resa till Phuket en timme innan bomben och såklart börjar man tänka! Läste någonstans att bomben var riktad mot landets ekonomi och turismen och Phuket har onekligen en hel del turister på besök, liksom många andra plaster i Thailand..
Med de sagt, hur tänker ni andra kring sådana här händelser när ni är ute och reser? Världen verkar ju bara bli oroligare och oroligare 😞
Av Tonim
18 aug. 2015 11:54
Hej!

Jag var i Thailand och Bangkok när det var kravaller med s.k rödtröjorna. Vi märkte inte av de så mycket.. Mer än att de var svårt att få taxi till Siam square.. Och att de hade planerat ut militärer vid gatukorsningarna. Och höjd säkerhet på köpcentrerna.
Thailändarn var väldigt måna om att vi var trygga..
Så tror inte ni ska vara oroliga..
18 aug. 2015 11:54
Hej,

Ja, men man skall inte tro på allt man läser. Det är en militärdiktatur som har tagit makten i Thailand och de kör med sin "sanning". De har avsatt den folkvalda premiärministern Thaksin, sedan blev det val och det blev en ny premiärminister som de också avsatte. Nu är det en militär som tagit makten och kallar sig premiärminister. Svensk media kallar honom också premiärminister, men de har inte majoriteten av folket bakom sig. De som gjort kuppen och avsatt de folkvalda jobbar hela tiden för att smutskasta den gamla regeringen och framförallt Thaksin. En del i arbetet att förstöra för honom var att de i veckan tog bort ännu mer av hans "titlar", de hade sedan tidigare bl.a. tagit hans pass. Som en reaktion på vad de gjorde förra veckan så sprängdes bomben. Det handlar alltså om ett attentat för att visa missnöje mot regeringen. Attentatet skedde vid en av de största tempelplatserna i Bangkok, Erawan. Detta ligger i området vid Siam square, där det finns en massa köpcenter (bl.a. Siam city, MBK, Paragon m.fl.). Vilket gör att det också är en del turister i området.

Det är den person som kallar sig premiärminister som säger i media att det är ett attentat mot Thailands turism och ekonomi. De vill ju inte stå inför hela jordens befolkning och säga att det är ett attentat mot oss för att vi tagit makten i landet med våld och är inte folkvalda. Och folket är missnöjda med att deras folkvalde blir avklädd på allt vi kan ta av honom. Tråkigt nog rapporterar inte media runt om i världen den riktiga orsaken, utan skriver vad den får presenterat för sig.
Fundera alltid på: Vem säger vad och varför! Det borde media göra lite oftare!

Så jag tror inte att ni behöver vara oroliga för att åka till Phuket eller andra ställen i Thailand. Däremot lär det ske mer i BKK.
18 aug. 2015 11:58
Jag var också där mitt i dessa kravaller. Rörde mig runt i rödskjortornas område, där det bl.a. fanns många bilder uppsatta på döda som skjutits och annat i deras område där man gick. Området som rödskjortorna hade ockuperat låg faktiskt på samma plats som bomben nu exploterade.
I samma område exploterade en bomb för något år sedan.
18 aug. 2015 12:37
Tack för bra, kunniga och utförliga svar!
Skönt med folk som är pålästa som kan lugna en lite 😊 deras politiska intriger hade jag ingen aning om, men som du säger de är klart dom skyller i från sig i media för att inte själva framstå i dålig dager.

Tack ännu en gång!