Rödskjortorna?

Av Mette
11 apr. 2010 11:25
Visningar: 722
Åker till Bangkok 31 maj & vidare till Södra Thailand. Men runt den 18 juni kommer vi tillbaka till Bangkok för att kika runt lite.

Är det någon som vet hur länge dessa demonstationer kommer vara?
11 apr. 2010 15:03
Hej,
Jag sitter precis och funderra på samma sak själv..

Har bokat mina föräldrar en natt i Bangkok den 1-2 maj, samt tänkte jag och min kille ta några nätter där innan vi åker tillbaka till Sverige den 14 maj...
Hoppas på info innan, men annars kan jag ge dig lite info efter jag vart där iaf :-)

Håller tummarna för att de skall lägga av snart... Vill ha fred och ett mysigt fridfullt Bangkok med samma härliga kaos som vanligt.

Medlemmen Mpc här på reseguiden tipsar i diskussionen "nya uppdateringar i från malee om oroligheterna i bangkok" här: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/ny-uppdateringar-i-fran-malee-om-oroligheterna-i-bangkok-12135
om en länk: http://www.gingmalee.blogspot.com/ för att läsa mer.

Ha en bra dag!
Av Zapparo
12 apr. 2010 16:43
hej!

svårt att säga när det är över. vi får väl hoppas på snart! med tanke på den lite knevliga politiska situationen kan det ta allt från 1 dag till kanske 2 månader. de vill ju att det ska bli omval. det kan hända inom 4 veckor men det är knappast troligt, ä'ven om det skulle ske så lär det inte bli lugnt. om man ser till de demonstrationer som har varit tidigare har de ju avtagit efter ett tag. min pappa ska åka hem i slutet av april så jag hoppas också att det ahr lugnat sig tills dess.
14 apr. 2010 13:25
Skojar du? Troligen mellan en dag och ett år, sedan startar de om! ....... och om!
Av Mette
14 apr. 2010 20:40
Citerat från signal99:
Skojar du? Troligen mellan en dag och ett år, sedan startar de om! ....... och om!
Vad nu?
Av Begesk
15 apr. 2010 08:48
"Citat från Mette
Citerat från signal99:
Skojar du? Troligen mellan en dag och ett år, sedan startar de om! ....... och om!

Vad nu?"

Du bör utveckla din fråga för att få ett seriöst svar. Jag håller med Signal99: Skojar du eller ..........??. :=)
Av Mette
17 apr. 2010 19:38
Citerat från begesk:
"Citat från Mette
Citerat från signal99:
Skojar du? Troligen mellan en dag och ett år, sedan startar de om! ....... och om!

Vad nu?"

Du bör utveckla din fråga för att få ett seriöst svar. Jag håller med Signal99: Skojar du eller ..........??. :=)
Okej, det var inte alls meningen att framstå som oseriös.

Skit samma, punkt i denna tråd.
Av Theelf
17 apr. 2010 22:25
Thailand är ett fint land. Synd att det skall finnas så många stökiga thailändare där bara. De kan ju rent av förstöra en hel semester.
18 apr. 2010 19:40
Läste att demonstrationerna avslutas 16 maj. Jag kom själv hem igår från Thailand och var bla i Bangkok. Då var demonstranterna ännu glada, men sen spårade det ju ut... I juni kommer ni dock inte att behöva oroa er över dem.
21 apr. 2010 19:24
Var ute idag på stan och kollade läget. Fortsatta demonstrationer vid Central World som håller stängt tillsammans med Siam Paragon, Siam Dicovery, Siam Center, Gaysorn och Erawan mall. MBK och Siam Square håller öppet som vanligt.

Nere vid silom hade rödtröjorna byggt barrikader av bildäck. Vid tunnelbanan mitt i mot hade en lite grupp mot demonstranter samlats som stod och viftade med Thailands flagga och skrek åt rödtröjorna att åka hem.

Där är betydligt lugnare en vad Aftonbaldet skriver: att alla turister har evakuerats ur stan och att rödtröjorna har byggt barrikader runt hela sitt område som vaktas av beväpnade vakter.
Av Begesk
23 apr. 2010 09:15
Citat från Bangkokinfo: "Där är betydligt lugnare en vad Aftonbaldet skriver: att alla turister har evakuerats ur stan och att rödtröjorna har byggt barrikader runt hela sitt område som vaktas av beväpnade vakter".

En annan bild än Bangkokinfo har gårdagens TV utsändning. "Minst två döda och ett 70-80 -tal människor som skadats, även turister". Men det är lika illa om de skadade är svenskar eller turister eller thailändare. För den som verkligen är intresserad av Thailand och inte bara "baden" (läs inte baren, flickorna, småpojkarna, etc) inser att problemet inte ligger bara på ytan. Orättvisorna mellan landsbyggdens folk och städernas är avgrundsdjup. Vi turister blundar för verkligheten och vill inte se. "Att inte vilja se" eller att ha skygglappar, har sign Bengtas mycket riktigt och seriöst tidigare påpekat i en annan tråd.

De stackars thailändarna kämpar många gånger tufft för sin överlevnad och är som asiaterna alltid är, ödmjuka och hjälpsamma. Men bakom ytan är det många gånger tufft. En del thailändare har det mycket bra och hittat en affärsidé att tjäna oss. Den typen delegerar en stab av tjänare som kör oss i fina bilar, bussar, båtar, elefanter, etc., men folket på landet ....... !! .... kramgoa tigrar, erbjudandet om tigerräkan.... osv.

Och vi som turister frågar: "Vi vill suga det gottaste av ert land" ..... och så ser vi oss runt på "menylistan" för att njuta. Thailändarna har den förmånen att landet är vackert ,men stackars alla andra folk i länder som inte har dessa förutsättningar.

Tyvärr så kommer kampen troligen pågå och vi ser bara otåligt på. Kampen hindrar ju våra bad och njutningar. Jag har ingen lösning, men jag tycker det känns förjävligt att bara se till våra egna njutningar istället för att ställa frågan: "Vad kan vi hjälpa dem med"? ...... de har också barn som de vill väl ...... och vill också njuta..... och inte äta råttor för att överleva ..... Tänk på det! :=)

Många kommer att bemöta inlägget med: Skit samma, man lever bara en gång ...." Ja, just därför!! .... det gör thailändarna med, inkluderat deras barn.

OK, jag gillar också Thailand, men försöker att tänka på ovanstående..... !

Av Mette
23 apr. 2010 09:38
Tufft nere i Thailand nu.

Jag blir bara mer & mer orolig hur jag inte kommer kunna besöka Bangkok nu om 6 veckor.
Hade tänkt att åka tåg ner till södra Thailand från Bangkok. Om detta inte är möjligt, har ni något annat förslag på resdestination från Bangkok?

Sen efter 3 veckor så är planen att resa upp till Bangkok igen & va där sista 3 dagarna för att se staden.
Av Mpc
23 apr. 2010 10:26
du ska nog inta var så orolig det kan händer mycket på dom vekorna sen så ta di förnuft till dig o gå inte i dom kvarteren o undvik stora folksamlings så ska du se du kommer att se både en o det andra
Av Wendela
23 apr. 2010 10:40
Hej! Ska också åka ner till Bangkok o besöka släkten den 17 maj och vara där i ngra dar sen åker vi vidare till Hua Hin. Har också funderat på om det är säkert och åka dit el inte?
Av Mpc
23 apr. 2010 10:47
läs på UD vad dom säger om krisen där efter handlar ni med insidan
Av Begesk
23 apr. 2010 10:55
Citat Mpc:
"läs på UD vad dom säger om krisen där efter handlar ni med insidan"

Den förståndiga undviker Bangkok i dagsläget. Det finns inga garantier och det behöver inte vara några stora folkmängder längre. Ett köpcenter är OK .... och turister. Man vet inte vem som slänger granater och i vilket syfte. Jämför vad som på går i Egypten. Tyvärr, det finns både onda och goda människor ..... och de som "handlar med insidan"

En del krafter vill ha bråk!
Av Mpc
23 apr. 2010 11:10
så skriver UD i dag

UD avråder från Bangkokresor

Utrikesdepartementet avråder tills vidare från icke nödvändiga resor till Bangkok. Enbart transit på Suvarnabhumi flygplats för vidare resa omfattas inte av avrådan. UD avråder sedan tidigare från icke nödvändiga resor till provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla i södra Thailand, på grund av säkerhetsläge
23 apr. 2010 11:19
Bara att gilla lägget och "använda insidan"

Efter regn kommer sol, så varför deppa. Vi är här och thailändarna är där. Vem är det mest synd om?

Tänk om det skulle börja så här i Stockholm. Vad skulle kungen säga då. Han har ju annat att tänka på nu den stackaren. :)

Så..... Mette. Avvakta du! eller chansa. Angående chansa: Det är som att flyga in i askmolnet. Det tycks vara riktigt häftigt. Det blixtrar och fräser från glasbitarna. Radiokontakten bryts motorerna stannar och piloten måste återstarta dem, gång på gång. ...... men varför chansa? Thailand är stort!
23 apr. 2010 13:18
Man skall alltid ifrågasätta all rapportering. När jag var på Tobago rapporterad bl a CNN och NBC från militära och andra amerikanska källor att läget var stabilt och säkert.

I lokala blaskor och kanaler visades hur plundrare lynchades och brändes av desperata människor som såg gäng sno vatten och mat som de desperat behövde.
23 apr. 2010 13:34
Hej,

Ville bara "försvara" Bangkokinfo.

Citat från Bangkokinfo: "Där är betydligt lugnare en vad Aftonbaldet skriver: att alla turister har evakuerats ur stan och att rödtröjorna har byggt barrikader runt hela sitt område som vaktas av beväpnade vakter".

Citat från Begesk: "En annan bild än Bangkokinfo har gårdagens TV utsändning........"

Bangkokinfo skrev sitt inlägg Ons 21 Apr och granaterna hände 22 Apr. Klart att han då skrev att läget var lugnt i Ons.

Jag ska själv resa dit nästa fredag. Första hindret är askmolnet. Sen tror jag inte HELA Bangkok är farligt. Det går tex att fortfarande vara runt söndra Sukhumvit om man så vill.
Av Bengtar
23 apr. 2010 14:19
Om UD avråder från att resa till Bangkok så är det inte utan skäl.
UD har med till visshet gränsande sannolikhet mycket bättre källor än någon av tidigare talare angivit i denna tråd.

Vad UD skriver tycker jag man ska ta på största allvar. Vår ambassad i Bangkok har riktig koll på vad som händer i stan, lita på det!
Det är deras uppgift.

Jag har också biljett via Bangkok, dock först i augusti och jag är inte alls trygg med det, trots att det ligger en bit fram i tiden.
Jag överväger starkt att ändra den till transfer i stället för overstay.
Av Begesk
23 apr. 2010 14:27
Visdomens ord till "envisa som vill testa gränserna" skriver den kloke Bengtar:

"Om UD avråder från att resa till Bangkok så är det inte utan skäl. .... etc"

Ha,ha,ha. Han vill bara var rädd om er. Ett bra och moget inlägg!
23 apr. 2010 16:51
Efter att kollat olika sajter så är det ganska tydligt att att en grupp som vill förvärra situationen ligger bakom granatbeskjutningen. Regeringen har stängt de rödas TV och ett antal radiostationer. De röda säger att det var en liten grupp av soldater och/eller poliser i civila kläder som agerade.
Den regeringsvänliga kanalen TAN Network anklagar ÖB Anupong för att vara för vek mot de röda. TAN ägs av vice-premiärministern Sethup som också leder PAD, de gulas parti.
TAN manar bangkokborna att samlas för att driva det röda packet (inte min tolkning) ut ur staden. Enligt stationen måste armén driva ut de röda oavsett vad det kan kosta i människoliv.... inte någon rolig läsning.

Läget oklart, men riktigt farliga platser är:
Området vid Silom. Gatorna Silom RD och Surawrong.
Området Siam Square
Området vid Phra. Demokratikmomentet. Inte långt från Th. Khao San.

Detta är bara några exempel på områden där oroligheterna är .... dynamit!
Undvik i varje fall dessa!
23 apr. 2010 23:33
Vilka områden är säkra? Jag har försökt kolla upp. Men resultatet är nedslående, om man kan lita på källorna. Men hur? Kolla här några klipp från dagen 23 april 2010:

Men någon lösning syns inte. De rödas krav är att regeringen ska avgå. De gula vill ha den kvar.

Från Lumpini park avfyrades granater från de rödas tillhåll. För den som känner till Bangkok så kan man inse att oroligheterna finns på många platser fördelade i olika härdar enligt uppgift. (Se tidigare inlägg)

Mani är osäkra på vilka områden som kan komma att bli nästa centrum för sammandrabbningarna. Vi vet inte var man går säker, säger Lennart Linnér: Sveriges ambassadör i Bangkok,

De senaste oroligheterna i Bangkok är ingen blixt från klar himmel. Riskanalysfirman Maplecroft klassade nyligen Thailand som ett av världens farligaste länder tillsammans med Irak, Afghanistan och Somalia.

En fattig thailändare är inte att leka med. Där finns temperament bakom den vänliga fasaden, säger en annan som jag pratat med.

Gott Natt och sov gott.
Av Mette
23 apr. 2010 23:40
Men hallå, vad händer?!

Här frågar jag om folks åsikter.... & får mest inlägg som låter som hån?!!

Vad har jag gjort för att förtjäna det?
23 apr. 2010 23:58
Hej Mette,

Jag har inte försökt att håna folk. Tvärtom har två st här inne hånat mig och en till.
Vi har alla två gemensamma saker här inne:
1) Vi är intresserade av resor. Egna som andras.
2) Vi vill hjälpa till och bli hjälpta.

Tyvärr finns det folk här som bidrar med dålig stämning och otrevlig attityd. Jag har inte försökt att vara bättre än någon annan genom att tro att jag vet mer.
Snubbarna skriver att jag delger för mycket onödig info om mig själv. Visst, men grejen är att jag vill vara ett steg före. De kommer förr eller senare att håna mig för "hur kan du vara säker på det?" osv. Jag skrev mer än nödvändigt för att visa att jag inte är en amatörresenär när det gäller Bangkok.

Jag vill som alla andra att vi resenärer ska resa tryggt. Om de som hånar egentligen vill oss lika väl, så säg det med trevligare ord. Använd inte: Åk dit och spring runt på gatorna och tro att du varit i Bangkok då....chansa, det händer aldrig mig."

Vad vill han tjäna på att vara kaxig och otrevlig? Vill han att jag ska dö så att han kan skratta och säga: I told you!

Konflikter uppstår just pga att folk använder en dålig ton. Var trevligare så kommer allting att gå bra och diskussionstrådarna kommer att flyta på och handla om just det relevanta, nämligen resorna och det som hör till.
Av Mette
24 apr. 2010 00:04
Dottore.... jag syftade såklart inte på dig utan på just den tråkiga attityden du just beskrev.

Nej man kan faktiskt låta lite trevligare än att köra tråkiga liknelser.

Så ni som gör det, hoppa över att skriva i denna tråd. Jag klarar mig utan en massa bråk.

Tack =)
Av Wendela
24 apr. 2010 10:08
Som läget ser ut nu i Bangkok, vågar inte jag chansa o åka dit med mitt barn och min bror och hans barn. Hur ska man ens kunna ta ställning om man vågar el inte när man inte är på plats och UD avråder??
24 apr. 2010 11:05
Hej Wendela,

Det beror på när du åker dit. Är det om 1 år så kan du ju lugnt avvakta.
Det är livsfarligt att vistas i Bangkok just nu. Det är en sak som är säkert. Grupperna mobiliserar sig snabbt och kan ockupera olika platser snabbt som tusan.
Det är ännu mer spänt nu när "Multi colors" också samlas på nya platser runt om i Bangkok. Du kan också följa detta på www.bangkokpost.com.
När, inte om, militären genom order av PM Abhisit röjer de rödas läger runt om i Bangkok så kan man förvänta sig ett stort inbördeskrig. Då kommer det värre mycket värre än granatattackerna.
De vänner och affärspartners jag har meddelar att ingenstans är tryggt längre och dem håller sig hemma.

Thailändarna är lojala och framförallt är dem många! Åker du med barn dessutom inom de närmsta veckorna så får jag som utomstående säga: Överväg resan, såvida ni inte ska åka vidare ifrån Bangkoks flygplats direkt till något annat ställe.

Jag är själv rädd och är inte så "modig" som folk hånar mig för här på tråden. Den Bangkok som jag lärde mig att känna och älska känner jag inte igen längre.
Av Begesk
24 apr. 2010 11:25
Att skrämmas till tystnad.
Att förbjuda att diskutera frågan, ja det är för oss svenskar mycket kränkande och visar på den situation som thailändarna befinner sig i. Det är förbjudet att diskutera den skröpliga 82-åriga kungen. Ja jag skriver ut åldern för bevisligen är det en viktig detalj i denna tråd. Min egna ålder är 38 år.

Mot den bakgrunden kan man förstå att bakom den vänliga thailändaren finns det en tonårings envishet och obehärskade sinnesstämning, som kan förstöra den idylliska bild som många har av Thailand, och som även jag har, men med sura uppstötningar och bitter eftersmak. Det är en paradis fasad ut mot turisterna som döljer en stor missbelåtenhet hos folket. Den missbelåtenheten finns i många andra länder, men det bryr många oss inte om för det berör inte oss som turister i "paradiset" Hur stor omfattning finns förresten på trådar i ämnet på andra länder med värre problem? Ja, går det inte och "bada" så är det inte intressant??

Bakgrunden till mycket av missnöjet är att Fd premiärministern Thakin Shinawatra, som sedan kuppen 2006 lever i exil. Han införde en rad reformer 2001-2006, som gjorde livet lättare för miljontals thailändare: bättre skolor, billigare sjukvård, möjligheten till smålån till bönderna. Bönderna fick bättre betalt för sina produkter, etc. Detta är bara valda stycken till varför trådens fråga är så svår att seriöst besvara. Jag förstår din frustration Mettan, men ibland är verkligheten så tuff.

Oroligheterna går också att finna i att rödskjortorna, där bl.a Vira Musikapong är en av ledarna, hävdar att regeringen under preminärminister Abhisit Vejajliva saknar mandat, eftersom den styrs som en indirekt följd av militärkuppen 2006. Vidare att den "hårda" (inte mina ord :=)) domen mot Thakin Shinawatra är helt och hållet en politisk markering. Domslutet var att Thakin Shinawatra många miljjarder är beslagtagna och han är i sin frånvaro dömd för korruption och maktmissbruk. Att motsättningarna är stora råder ingen tvekan om. Så när blir det då lugnare. Fan, vi vill ha lugn!

Fruktan för upptrappningen av läget är uppenbar. Av den anledningen går UD ut och avråder att besöka Bangkok. Resenärer som redan är på plats uppmanas att hålla sig på hotellen. VARNINGEN innebär att den som reser till Bangkok gör det på egen risk och får enligt praxis inte ersättning för skador från sin försäkring eller den avlidnes dyra hemtransport betald. VARNINGEN gäller också sydöstra Thailand.

Den onda kraft som råder är att det uppstått en ny gruppering:"de mångfärgade", även kallad "de färglösa" Den gruppen är anonym, man vet inte deras syfte, men de har flera gånger angripit de röda demonstranterna med stor brutalitet. Det är oron att demonstrationerna urartar, om många fler dödas, (antalet döda är oklart. Uppgifterna går isär.) om oroligheterna sprids utanför Bangkok - då ökar risken för en militärkupp. Det är den skröpliga kung Bhumibol Adulyadej, eller Rama IX, som kommer att bestämma det. Ordern för kuppen kan komma genom en handviftning eller en nick. Så illa är det! .... men vi hoppas givetvis inte det. Vårt underbara Thailand som vi vill bada i och rida på elefanter och äta tigerräkor och krama drogade tigrar. Att många thailändare mår jävligt dåligt det är väl inte våra problem?

Konflikten är en klasskamp med en elit på ena fronten och en "okunnig bondeskara" på andra sidan. Som katalysator och den riktigt stora risken finns "de färglösa", som vill "kämpa" på. Och om någon vill testa deras temperament så börja prata illa om kungen eller trampa på en sedel med hans avbild.

Så frågan om "hur länge demonstrationen kommer att vara" är omöjlig att svara på. Men för att konstatera detta bör frågan belysas och ges utrymme för diskussion. Men inte ens då är svaret givet, iaf. inte med den utvecklingen som trådskaparen har tänkt sig. Det kan bero på den komplexa frågans sammansättning.

Och ingen vet vem som ska efterträda kungen. Detta är typiskt för Thailand! Att diskutera det är att antyda att kungen skall dö..... och ingen vid hovet vet hur aktiv kungen är .... men han kan besluta om en militärkupp med en nick. Det är bara "förnamnet" på en bomb i" kassen". Hoppas att jag varit tydlig, Mette?
24 apr. 2010 14:10
Hej Begesk,

Jag skriver detta med en vänlig ton till dig.
Ingen har bett dig att vara tyst eller kränkt dig. Tvärtom har du just skrivit ett mycket bra inlägg med revelant info.
Den som blivit kränkt av dig är jag. Jag tror jag vet vad du försöker komma fram till med tidigare inlägg, men du hade inte behövt idiotförklara mig bara för att jag skrev att jag skulle dit. Det finns ingen åldersgräns på forumet, men hade du bara hållit dig till ämnet istället för att håna folk trots din vuxna ålder och trots att jag inte gjort dig något, så hade jag inte stått upp för mig själv och skrivit tråkiga inlägg här. Jag ska inte behöva ta skit från en som inte känner mig. Det ska inte heller du göra!

Visst tänker många på "sol och bad" och på sitt eget bästa under en Thailandssemester och det är NU som folk bör tänka till om dem ska fortsätta resa dit eller inte pga oroligheterna. Många kan ju inte hjälpa att dem bokat flera månader i förväg och dessutom inte har avbokningsrätt. Det är dessa människor som skriver här och behöver råd. I andra fall när det gäller affärer så får det inte inträffa varubrist eller produktionsstopp. Vem ersätter detta? Kan dem hjälpa att dem måste dit?

Visst bör vi tänka på någon form av "bojkott", men i praktiken är det jättesvårt för resenärer som har biljett dit nu. Vi ska alla försöka hjälpa dem som frågar med relevant fakta istället för att hacka på varandra.

Hoppas du får en fin och solig dag uppe i Götet! =)
Av Wendela
24 apr. 2010 21:28
Det kanske inte blir någon visit till Thailand och släktingarna i Bangkok, dom bor utanför city och känner inte av oroligheterna! Men jag blir orolig av all media och mer därtill. Ska åka dit 17 maj!!
Av Mette
24 apr. 2010 22:49
Jo visst jag förstår helt hur du tänker... tack för din långa & konkreta förklaring. Men jag anser inte att jag bör bojkotta landet för det.

Är varningen även utfärdad runt Koh Samui & öarna där runt?
Av Begesk
24 apr. 2010 23:26
Jag menar inte på att bojkotta Thailand. Den signalen kommer från annat håll. Om VARNING:s områdena har jag skrivet i tidigare inslag. Se även var UD skriver.

Det ser nu ut som militären kommer att slå till mot Rödskjortorna i Bangkok. Man har sett militärfordon och ambulanser vara på väg mot det område de under ett par veckors tid ockuperat i Bangkoks centrala affärs- och turistdistrikt.

Den onda kraft som råder är "de mångfärgade" även kallad "de färglösa". Ryktet, och det uppstår alltid, gör gällande att de är utkommenderade av militären eller regeringssidan. Den gruppen har behörighet att "gå sin egna väg" och ger inte dåligt rykte till dem som kommenderat ut "de färglösa eller "laglösa". I vimlet så ger de de röda en omgång.

..... men det mesta tyder på att militären nu kommer att ta i med hårdhandskarna mot rödskjortorna och köra bort dem. Enligt välplacerade källor i Bangkok kommer regeringen inom kort att också införa speciallagar, martial law, som innebär att militären får i det närmaste obegränsade befogenheter vad det gäller säkerhetssituationen i landet. Sådana lagar ger också militären rätt att använda skarpladdade vapen i vad som kan betraktas som en "nödsituation". Folksamlingar på fler än fem personer måste skingras och kan beskjutas. I samband med sådana speciallagar stryps i allmänhet också informationsflödet.

Det är ingen tvekan om att man just nu inte skall åka till Thailand och i varje fall inte till centrala Bangkok. Men kan någon veta utvecklingen? Vi avvaktar med att hålla tummarna för Thailands folk. Vad som sker inom kort kommer att vara avgörande för den fortsatta utvecklingen - om militären lyckas kontrollera situationen eller om oroligheterna sprider sig, i Bangkok och på andra håll i landet.. Regeringen kommer att bli tvingad att visa musklerna. Det har så många misslyckande bakom sig i kampen mot de röda. Där är krig mellan dem har de rödas ledare Arisaman sagt till pressen.

Arméchefen general Anupong Paojinda har sammankallat militära ledare till ett krismöte på måndag. Om militären beslutar sig för mer drastiska åtgärder befarar många här att det kan bli mer dramatiskt än sammandrabbningen i Bangkok för en vecka sedan. Men ingen vet hur lojala männen, som skall göra arbetet/upprensningen, är.

Rödskjortorna består ju till stor del av fattiga bönder, folk som har det sämre ställt. En hungrig människa kan.... Det är troligen också läckor så att regeringsbeslut kommer de röda till del via tips. Det innebär att det är svårt att gripa de röda ledarna.

Därför bör man vara försiktig att åka, men var och en avgör. Men se även hur din försäkring gäller i den situationen. Annars kan det bli dyrt också.
Av Mette
25 apr. 2010 00:01
Vi får hoppas att det löser sig på något sätt. Det är 6 veckor tills jag reser.

Om inte annat får jag skänka biljetten & åka till Grekland istället!

Hejhopp!
25 apr. 2010 00:45
Med fortsatt vänlig ton, Begesk:
OK, jag tolkade dina inlägg som att du "kampanjade" för en "bojkott", så därför höll jag med för att vara på din sida.
Men jag förstår att du egentligen vill alla Thairesenärer väl och vill att dem ska tänka till två tre gånger innan dem reser iväg. Medmänskligt!

Till ämnet, med fortsatt vänlig ton: Jag tycker inte vi bör lägga oss i Thailands politik på något sätt. I så fall borde vi "bojkotta" USA, Kina och t.o.m Sverige (?) !
Vi bör hålla oss till ämnet om det är farligt eller inte att åka till Bangkok. UDs avrådan gäller ju Bangkok och fyra provinser i södra Thailand. Det sista har gällt sen minst 2004.
Många som åker (snart) stannar oftast inte i Bangkok, förutom kanske dem sista dagarna innan hemfärd. De flesta åker ju främst till sol och bad.
Alla resenärer bör följa UDs avrådan. Det finns ju trots allt en svensk ambassad på Sukhumvit Road som har koll på läget.
Dessutom så bor vi som skriver här i Sverige så vi kan omöjligt veta vad som pågår "på riktigt" så att säga. Vi läser en massa nättidningar och försöker bilda oss en uppfattning. Men självklart är allt som skrivs sant för dessa saker går inte att rapportera annorlunda. Jag har som sagt också mina källor i Bangkok och jag lyssnar på vad dem säger, dvs läget är jäkligt spänt och dem har aldrig upplevt en sådan rädsla.
25 apr. 2010 10:43
Hej II dottere: Du låter väldigt snäll nu. Det var det jag sa, men som är censurerar, "drick en kopp kaffe". Så vitt som jag förstår försvarade du en kompis som du själv sedan förstod att han hade gamla uppgifter om läget i Bangkok. Och det är inte lätt. Vem vet NÄR enligt tråden: Är det någon som vet hur länge dessa demonstationer kommer vara"?

"Det sista har gällt sen minst 2004".... men skall vara 2006 .
Även Bankok har länge haft "varning", .....

Ha en bra dag! Här i "Götet" svajar Palmerna och vi har börjat att bada.:=)

Men du ...... tänk på de stackars Thailändarna. Turistnäringen har gått ner så att handeln har sjunkit med ca 30% eller mer.
25 apr. 2010 10:56
Hej Signal99,

Jag ska väl inte ta skit från någon av er? Att jag "låter" snäll är för att jag vill att vi alla ska hålla oss till ämnet och inte med kränkningar och hån.
Jag är inte heller vän med Bangkokinfo och känner absolut inte honom.

Nåväl, restriktioner i söder först 2006 kan nog stämma. Jag kan inte bekräfta det. Dock kommer jag ihåg att jag redan 2004 fick höra om bombningar och dylikt i söder. Det var därför jag inte korsade den gränsen till Malaysia. Kan ha varit därför jag kopplade restriktionen till 2004.

Jag tänker självklart på dem stackars Thailändarna. Jag skulle kunna utöka detta till många fler länder i denna orättvisa värld. Men vad vill du att man ska göra egentligen?

Redan börjat bada i Götet! Grymt! ;)
25 apr. 2010 11:08
"Jag tänker självklart på dem stackars Thailändarna. Jag skulle kunna utöka detta till många fler länder i denna orättvisa värld. Men vad vill du att man ska göra egentligen? "

Ta hänsyn till det vid vistelsen i landet och inte "roffa"åt sig. Hänsyn är ledordet! ..... och inte bara att "mina barn och jag skall roa oss".
Politiken kan vi inte råda över. Bara här i Sverige genom röstning på rätt parti. :=)

Palmerna vajar i "Götet". Fin stad! :=) ..... Malmö med!
25 apr. 2010 11:15
Hej Signal99,

Ok, tack för förklaringen! Nej då, det finns ingen risk att jag roffar åt mig. Är absolut ingen sådan person. Däremot försöker jag bidra med något bra istället. =)
Det är väl inte många turister som åkt till Thailand och gett bort Playstation, leksaker och kläder till ett barnhem? (Överkurs, jag vet, men ett exempel på att jag inte roffar åt mig.)
Av Mpc
25 apr. 2010 11:25
UD: Kontrollera försäkringsskyddet Svenskar som befinner sig i Bangkok eller är på väg dit bör kontrollera att försäkringsskyddet gäller. Det rådet ger UD efter att ha utfärdat en varning från resor till den thailändska huvudstaden

Innebär det att resenärer som strandsatts av askmolnet dessutom nu behöva oroa sig för att deras försäkring plötsligt inte gäller?
Nej, är svaret från Trygg Hansa gällande deras kunder.
— För den som redan var på plats när varningen utfärdades gäller fortfarande försäkringen på vanligt sätt, säger Håkan Franzén, försäkringsexpert på Trygg Hansa.
Den som mellanlandar i Bangkok på väg till ett annat resmål, eller de som befinner sig på annat håll i Thailand, behöver inte heller oroa sig. Även då gäller försäkringen.

Däremot gäller den inte för kunder som reser till Bangkok efter att avrådan börjat gälla. De reser på egen risk

det står i Helsingborgs dagblad

man kan chata nu med AB .o få svar direket från Bangkok
Av Mette
25 apr. 2010 11:37
Okej.... jag startade en tråd.
Det blev inte som jag hade tänkt mig, nu stänger jag denna tråd!

Ni får skaffa en egen ;)
Diskussionen är stängd för nya svar