Bokad resa via Travelstart...

Av Kotleta
27 jan. 2010 12:10
Visningar: 1079
Har bokat resa via Travelstart.se, flyg med Thai airways Köpenhamn-Bangkok, Bangkok-Krabi, returbiljetter. Vi är fyra personer, tre räknas som vuxna, dvs. över 15 år och en räknas som barn/ungdom och är 13 år. Bokningen är fullbetald och bekräftad, både hos Travelstart och hos Thai airways, via sidan checkmytrip.com. I bokningsbekräftelsen står att alla skatter och avgifter ingår i det inbetalda beloppet. Vi har valt sk. e-ticket och denna har vi fått per e-post.
Nu är min fråga: riskerar vi att få betala något mera, eller kan vi känna oss helt trygga med att allt är betalt? Kan det tex. vara så att flygskatten höjs för flygbolaget och att vi därmed får en extra räkning på denna, eller är är vi räddade från detta tack vare att resan är fullbetald?
Vore tacksam för svar på detta, samt info om annat vi bör tänka på i dessa sammanhang. Frågan har väckts hos oss då vi läst en del skräckexempel här på reseguiden om hur vissa drabbats av oförutsedda extraavgifter i samband med bokningar via nätarrangörer och inte direkt av flygbolaget. Travelstart har statlig resegaranti, men om jag förstår allt rätt, så spelar detta ingen roll i vårt fall, eftersom de enbart varit mellanhand och bokat reguljärbiljetter hos Thai Airways, som i sin tur inte lyder under denna myndighets regler. Finns det något jag kan göra för att kolla upp att allt står rätt till?
Tack på förhand! / Kotleta.
Av Sierra
27 jan. 2010 14:23
Eftersom ni har fått era e-tickets och att du har noterat att ni finns på checkmytrip.com kan du sova lugnt. Det tillkommer inga kostnader.
Av Kotleta
27 jan. 2010 14:28
Tack för ännu ett svar från dig, Sierra.
Du är en klippa och du... du kunde inte ha valt ett bättre profilnamn här!
27 jan. 2010 15:44
Brukar alltid boka via Travelstart när vi reser alldrig några problem och som någon sa är ni registrerad på checkmytrip.com No problem.inga tillägg.
Av Fiddi
31 jan. 2010 17:57
Vi bokar många resor via Travelstart och det har aldrig varit några besvär.