Boka flyg genom Momondo!

3 jan. 2015 20:01
Visningar: 1505
Hej!

Har sett att en del brukar rekommendera Momondo här. Vi håller på att boka flyg till Florida nu och vi har flugit med många olika bolag dit tidigare. Nu hittade jag väldigt billiga biljetter via Momondo, bland annat Seat 24, Travelstart och SuperSaverTravel. Har läst tidigare länkar och trådar här så nu undrar jag om någon har erfarenhet av att boka via dem? Något speciellt jag ska tänka på vid bokningen. Jag brukar boka direkt via flygbolagen annars.
Tacksam för svar.
3 jan. 2015 20:29
Momondo jämför ju bara olika resebyråers biljetter. Det bästa är ju generellt att boka direkt hos flygbolaget, men du kan ju jämföra det bästa alternativet du får där med om du skulle boka hos flygbolaget.
Av Birgere
3 jan. 2015 20:50
Momondo är ju bara en sökmotor som söker på flygbolagens och resebyråernas sidor. Så till sist handlar det ju var man bokar.
Till Florida är det ju ofta en regel att man byter flygbolag när man åker dit eller hem o därför brukar nästan alltid resebyråerna vara markant billigare än flygbolagen.

Det som jag gillar med Momondo är att deras sökmotor ofta är bättre än resebyråernas egna. Tror att vid våra 3 senaste Floridaresor har vi hittat biljetter via Momondo på olika resebyråer som INTE gick att hitta om jag sökte på resp resebyrå. Enbart Momondos direktlänk hittade rätt biljett. Motsvarande biljetter hos något av dom involverande flygbolagen brukar vara 30-100% dyrare så det blir mycket pengar man sparar om man åker många genom att boka via resebyrån.
3 jan. 2015 21:24
Det bästa är att kolla på http://matrix.itasoftware.com, du kan inte boka flyget där, men deras sida funkar väldigt bra. Om du hittar en resa där, kan du ta med dig det till resebyrån så att de kan boka det, eller boka direkt på flygbolagets hemsida.
3 jan. 2015 21:44
Tack för svar!
Det jag undrar nu är om dessa tre som jag räknat upp är säkra att boka med. Vill inte gärna boka om det skulle bli något trubbel och det inte går att få tag i dem, varken via mail, telefon eller på annat sätt. Att man inte får någon hjälp överhuvudtaget Det är väl det som hänt många som bokat via olika nätresesajter har jag läst här.
Än en gång, Tack för svar.
Av Birgere
3 jan. 2015 23:56
"Travelfinder, Travelpartner, Seat 24, Travelstart, Flygvaruhuset, Supersavertravel och Budjet är sajter som alla har Svenska Resegruppen som paraplybolag." skriver DN.

Vi har iaf bokat med både seat24 o Supersavertraveler (kollade mailen) och kommer inte ihåg något speciellt så det var säkert bra.
Av Birgere
4 jan. 2015 00:00
Citerat från Dreamliner:
Det bästa är att kolla på http://matrix.itasoftware.com, du kan inte boka flyget där, men deras sida funkar väldigt bra. Om du hittar en resa där, kan du ta med dig det till resebyrån så att de kan boka det, eller boka direkt på flygbolagets hemsida.
Väldigt många söksiter på nätet avvänder sig av denna som back-end men den är uppenbarligen inte lika smart som momondo tex.

Gjorde en snabbkoll även nu till vår nästa USA resa och det som ITASoft hittade som billigaste alternativ hittats momondo samma flight för 10% lägre och momondos lägsta pris var 20% lägre än ITASofts lägsta pris.

Nä, fortfarande så håller Momondo som bästa sökmotor till USA från Skandinavien iaf.
4 jan. 2015 01:29
Å du ska ha Tack igen! Birgere!