Boende Yosemite & San Fransisco - TIPS? :)

Av Anna_ek
3 feb. 2015 16:17
Visningar: 1686
Hej!

Ska bila i USA i sommar och bland annat besöka Yosemite och San Fransisco. Är det någon som har bra tips på boende på dessa platser?

Tack på förhand!

Anna
Av Marulk
3 feb. 2015 17:03
Precisera gärna lite mer av er rutt. Utgår ni från SF? Vad har ni för planer i SF? Om ni utgår från SF mot Yosemite, vad är tänkt härnäst? Budget, dvs bo dyrt, billigt, centralt, pittoreskt, parkering etc
Bistår gärna med tips o erfarenhet 😉
3 feb. 2015 17:22
Precis, vad är bra boende för dig?
:-)

Många boenden i Yosemite är obscent dyra.
Curry village är centralt placerat i nationalparken, har resonliga priser på stugor (eller tält) samt bjuder på en tät äventyrarstämning runt lägerelden. Sånt gillar jag...

Men skynda att boka Yosemite, tror jag, det bästa boenden tar nog slut snabbt.

För inspiration, kolla min vandringsberättelse från Yosemite:
http://www.4000mil.se/?p=64

Eller hela Kalifornienresan här:
http://www.4000mil.se/?p=945
Av Anna_ek
3 feb. 2015 21:04
Tack för era svar!

Vi kör upp från Los Angeles mot Yosemite. Vi kommer ha stannat på lite olika ställen längst kusten mellan LA och San Fransisco innan. Vi har inte bestämt exakt var men Monterey blir förmodligen ett stopp.

Vi kör upp till Yosemite, sover två nätter, kör sedan till San Fransisco (via Lake Tahoe) där vi sover fem nätter. San Fransisco är sista stoppet på en 8 veckor lång resa, så sedan flyger vi till Sverige!

På grund av att vi bara är 1 1/2 dag i Yosemite hinner vi inte göra mycket, men jag vill vandra någon led och kanske göra något annat spännande i naturväg. Tar gärna emot tips! :)

I San Fransisco ska vi åka ut till Alcatraz en dag, i övrigt har vi inte bestämt någonting ännu. Tar gärna emot tips här också!

Bra boende för mig är gärna billigt, typ 300-400 kr per natt, men får helst INTE vara så billigt att det finns ohyra och smutsiga lakan.
Vi åker på en lång resa så här och var har vi ruckat på vår budget och lagt uppåt 800 kr per natt. Men vi vill givetvis helst undvika att betala så mycket så ofta det går.

I Yosemite skulle jag jättegärna bo på något ställe där man verkligen kan "insupa atmosfären". Det vill säga - hellre lägereld än flashigt hotell. Kanske i någon stugby eller liknande? Det du tipsade om, Gunillad, verkade ju bra! Har du något ställe i Curry Village som du kan rekommendera?

Marulk; i San Fransisco är jag väldigt öppen för förslag gällande boende. Vi har bil och vill gärna ha parkering, plus att läget ska vara bra. I övrigt är jag som sagt öppen för förslag!
Av Anna_ek
3 feb. 2015 21:05
Förtydligande: 300-400 kr per person och natt var det som menades!
3 feb. 2015 21:37
Alltså, Curry village är en stug- och tältanläggning.
Läs mer här:
http://www.yosemitepark.com/curry-village.aspx

Vi gjorde så att vi frågade i recepeptionen när vi kom fram vilken vandring de tyckte att vi skulle ta och blev då rekommenderade att följa två vattenfall upp till toppen, se som sagt min beskrivning.

Gör en "rejäl" vandring i alla fall, så att ni kommer bort från sightseeing-stråket och får lite riktig vildmarkskänsla!

Sedan finns det en massa utsiktspunkter, Glazier point m.fl som man kan åka bil till och titta på utsikten.
Av Totopez
4 feb. 2015 10:00
Fundera över om ni verkligen behöver ha bil i San Francisco. Det generella tipset brukar vara att inte ha det (till skillnad från LA). Parkering är dyrt och/eller svårt att hitta, och staden har utmärkt kollektivtrafik.

Men om ni ska ha bil så finns det ett fåtal hotel med gratis parkering, främst enklare motel på Lombard Street, som i och för sig inte ryms inom er budget men som ändå är bland det billigare ni kommer att kunna hitta. http://www.marinamotel.com har rum från ca 150 USD per natt, plus skatt. Parkering ingår.

För övrigt har ni väldigt små möjligheter att hitta boende i SF för 3-400kr per person och natt.
Av Anna_ek
6 feb. 2015 17:34
Tack för tipsen!

Vi har nu bokat boende i Yosemite, det blev Curry Village.

Totopez; förutom de hotellet du rekommenderade, har du fler tips? Vi kan tänka oss att gå över vår budget, speciellt eftersom San Fransisco är en storstad. Ge oss gärna de tips du har så ska vi överväga priserna!
Av Marulk
6 feb. 2015 18:56
I SF har vi bla bott på Buena Vista på Lombard Street. Riktigt hyfsat för att vara Motel. Gångavstånd till the Wharf. Härlig park för morgonjogg. Gratis parkering. Frukost ätes med fördel på ngn av de närliggande matställen. Trevligt o fräscht
Av Moth63
6 feb. 2015 22:34
Jag gillar Hotel San Remo i SF väldigt mysigt ;)
Av Totopez
7 feb. 2015 11:28
Q>Citerat från Anna_ek:
Tack för tipsen!

Vi har nu bokat boende i Yosemite, det blev Curry Village.

Totopez; förutom de hotellet du rekommenderade, har du fler tips? Vi kan tänka oss att gå över vår budget, speciellt eftersom San Fransisco är en storstad. Ge oss gärna de tips du har så ska vi överväga priserna!
Buena Vista som Marulk rekommenderar brukar få bra omdömen. Men det finns fler. Lombard Street är nog det ni ska kolla på om det gäller budget och fri parkering.

Själv brukar jag privat bo på något av hotellen i Joie de Vivre-kedjan, små personliga boutiquehotell. Men de ligger tyvärr en bit högre i pris.