San Francisco -> Yosemite -> Death Valley -> Las Vegas

Av Mra
12 feb. 2019 09:30
Visningar: 450
Jag och min sambo planerar en Kalifornienresa + Vegas i slutet på september till början av oktober. Resan är tänkt att gå genom San Francisco -> Yosemite -> Death Valley -> Las Vegas -> San Diego -> Los Angeles. Vi har tänkt att vara iväg i ca 19 dagar och alla tips är givetvis välkomna men min fråga gäller framförallt resan San Francisco -> Yosemite -> Death Valley -> Las Vegas.
Vi har tänkt att tillbringa 2 nätter mellan SF och LV och hade gärna fått några fina naturupplevelser och därför siktat in oss på Yosemite och Death Valley. Hade varit tacksam för tips på bra boende och andra rekommendationer som är bra att tänka på.
Av Mipec
12 feb. 2019 16:23
Yosemite: Har du en natt här så försök bo i själva dalen (https://www.travelyosemite.com), besök sen Glacier Point för att se solnedgången över bla Half Dome.

På vägen österut mot Lee Vining finns flera fantastiska viewpoints längs Tioga Road samt Tuolomne Meadows.
Av Marulk
14 feb. 2019 17:26
Lite boende tips:
- SF
, om ni inte prompt vill bo i SF kan ett mer budgetvänligt alternativ vara tex Freemont
- Yosemite , vill ni helst bo inne i NP så vänta inte med att boka . Kolla in nps.gov/Yosemite där får ni många bra tips och även uppdatering på eventuellt stängda vägar. Vintern kan komma tidigt i Sierra Nevada. Vägen över Tioga Pass är på 3000möh o stänger därmed tidig vinter.
- efter Yosemite innan DV: Mammoth Lakes, en mycket trevlig lite skidort men många härliga vandringar vår sommar o höst
- LV: senaste besök bodde vi på Polo Tower Suites. Ett lgh hotell precis mitt på the Strip. Praktiskt med gratis parkering eftersom ni kommer med bil. Lgh har enklare kök vilket är bra för reskassan då det är hiskeligt dyrt att äta ute var dag. Tar ni fler nätter i LV är tips att besöka Valley of Fire o Hoover Dam, en lagom dagsutflykt

Härlig resa ni har framför er 😃, vill ni få lite mer tips så har vi en hel del bilder här på RG från våra resor