Roadtrip SF - yosemite - hw1

Av Linn92
31 mars 2013 15:39
Visningar: 801
Hej alla!

Jag och min pappa ska i maj genomföra en 10 dagars roadtrip i Kalifornien. Vi är intresserade av att se mycket, både natur och fina städer, både turistsaker och sådant som inte är lika turistigt. Jag är väl även intresserad av shopping men inte så det kommer ivägen för upplevelsen.

Vi kommer flyga till och från SF. Eftersom vi räknar med att vara rejält jetlaggade så ska vi sova en natt i SF innan vi hyr bil och bege oss norrut. Där är tanken att vi ska hinna med Muir woods, Point Reyes Lighthouse och Sonoma- och Napa Valley för att sova en natt där. Är det något vi missar när vi ändå är där? Vill gärna se redwoodskog när vi är i kalifornien!

Sedan åker vi till Yosemite där vi har bokat en natt på Curry Village. Där har vi egentligen ingen plan men tanken är att vi kommer ha en eftermiddag och fram till efter lunch nästkommande dag där. Vi är inte rädda för att gå utan vill gärna utnyttja tiden till max. Vad borde vi se där? Står mellan half doome och yosemite falls, eller hinner man med båda?

Därefter ska vi åka hw1, antingen genom att först bila ner till Santa Barbara eller SLO och sedan åka upp mot SF eller att vi åker till Monterey och åker mot LA och tar hw5 tillbaka till SF. Vilken väg kommer vi få ut mest utav? Vi tänkte låta denna sträcka ta ca 3-4 dagar. Låter det rimligt? Vad får vi inte missa längst denna sträcka? Monterey Aquarium har jag redan spikat in, likaså Big Sur, men utöver det?

Vi avslutar med 3-4 dagar i SF (beroende på hur länge vi kör på hw1) innan vi flyger hem. Alcatraz ska vi boka in här, men morgon- eller kvällstur? Vad mer bör vi se? I SF kommer vi mest troligt inte ha någon bil då vi tycker det känns onödigt.

Skulle väldigt mycket uppskatta svar då jag har försökt läsa diverse böcker och sidor på internet men mest blir lite förvirrad av det. Skulle även vara tacksam för tips på boende, det enda vi har bokat nu är första natten i SF och Yosemite.

Glada hälsningar!
Av Frap69
3 apr. 2013 15:12
Har gjort svängen för ett antal år sedan.
SF : glöm inte att köra "Scenic Drive" .då får ni hela stan på ett bräde.Hål lutkik efter fiskmåsen.
Yosemite: Se till att kolla in sonedgången från något högt ställe.Oerhört vackert.
Vi körde SF-Yosemite-Sequia-Fresno-Las Vegas- LA - HW1 - SF.
Jätte nöjd med allting.....fantastiskt!
Av Grahl
3 apr. 2013 22:14
Kanske inte jätteviktigt men jag skulle köra HW1 från norr till söder, alltså utgå från Monterey. Då är man på "utsidan" av vägen, nära den spektakulära utsikten :)
Av Annl
7 apr. 2013 08:04
Spontant tycker jag att tio dagar låter väldigt lite. Man får inte glömma bort att det är stora avstånd i USA. En tanke - för att spara tid - kan ju vara att ni flyger tillbaka från LA till SF?