Boende sanfransisco och san Diego

Av Lepe76
23 maj 2019 20:59
Visningar: 39
Vi åker till Kalifornien i juli, 2 vuxna och tre barn (12-15år). Vi tänker oss en vecka san fransisco och en vecka san Diego. Vi kommer ha bil och vill bo bra billigt och tryggt. Har sökt i forumet men hittar inte riktigt vad jag söker?
Svårt att hitta något som känns bra med vår budget centralt i städerna, är inte heller säker på att vi vill bo där det är som mest hektiskt🤔.
Vilka områden och ställen är bra att bo på. Vi har kollat på Hyatt house Belmont söder om SF, någon med erfarenhet av hotellet och området?
I SD har vi kollat på Bay club Hotel and marina, bra läge? Bra hotell? Vilka områden ska man välja om man ska bo mer ocentralt i SD? Kollade något i Old Town?
Vi vill gärna bo i trygga områden där man törs gå ut på kvällen☺️
Av Hawaii
24 maj 2019 06:58
San Diego: Bay Club Hotel and Marina ligger ute på Shelter Island, som är ett av mina favorit-områden i SD. Min flickvän bor bara några kilometer därifrån och när jag hälsar på henne går jag alltid en morgon promenad runt hela Shelter Island. Jag har alltså aldrig bott på detta hotell men jag tycker läget är toppen. Du skriver "mera centralt" men vill påpeka att "centralt" är inte nödvändigtvis bättre. Även om det är ganska lätt att ta sig runt in SD så är ju staden också ganska "utspridd" om man vill besöka t.ex. La Jolla, Coronado, downtown med Seaport Village och USS Midway, Ocean Beach, Mission Beach, Pacific Beach, Old Town, Cabrillo Monument, för att inte tala om platser inåt landet. Att bo "strategiskt" tycker jag är bättre än att bo "centralt" och med det menar jag att man bor i ett område som dels är trevligt och att det dels blir lätt att ta sig runt därifrån. Och då blir Shelter Island helt perfekt. Man kan definitivt gå ut på kvällarna utan problem. En av mina favorit restauranger, Point Loma Seafoods ligger inom gångavstånd (kanske 800 meter eller så). Liberty Station ligger bara ett par km därifrån med massor av kul restauranger; Tender Greens t.ex. och bageriet Con Pane (fint för frukost). Ralphs Supermarket ligger på hörnet av Rosecrans och Nimitz - lätt att stanna till om man vill inhandla lite dryck eller mat (mest praktiskt på vägen tillbaka till hotellet med tanke på trafiken). Old Town är ju kul men mycket hålligång och mycket trafik och kanske inte så lyckat att ha som bas en hel vecka. Jag hade absolut valt Shelter Island.
Av Lepe76
24 maj 2019 17:33
Tack för dina tankar, precis vad jag var ute efter och det är just strategisk placering av boende jag är ute efter, ”hålligång” är helt ointressant. Du menar alltså att Shelter Island är lättillgängligt med bil?
Av Hawaii
24 maj 2019 18:11
Definitivt! Det är lite avsides, men på ett positivt sätt. Lätt att ta sig dit men när man väl har kommit dit är man lite utanför "the hustle and bustle of the big city". Mycket bra val tycker jag.
Res till San Francisco
Tips på hotell i San Francisco, San Diego och New York
USA Aida78, 4 maj 2015
Updaterad av Aida78 för 4 år sedan
14
Hej alla! Åker till Kalifornien nu i höst med min man och planerar resan för fullt. Utresa den 21/9 och hemresa den 5/10. Utresa från Cph till LA. I LA ca 4-5 dgr. körning i highway 1 mot SF 2 dgr, evt se Yosemite. Las vegas 1 dg evt se grand canyon soluppgång 1 dg övernattning, route 66 ...
Var i San Francisco och San Diego bor ni helst, och varför?
USA Patrick84, 2 mars 2015
Updaterad av Patrick84 för 4 år sedan
20
Hej alla! Åker till Kalifornien nu i höst med flickvän och våra föräldrar och planerar resan för fullt. Sitter och funderar på vad de olika stadsdelarna i San Francisco och San Diego har att erbjuda. Vad har ni för favoriter? Och varför gillar ni just dessa stadsdelar? För och nackdelar? ...
Boende i SF, Santa barbara, LA, San diego, och vegas?
USA Lindajjj, 3 mars 2013
Updaterad av Helene63 för 6 år sedan
8
Hur hittar man de mest prisvärda hotellen? Några tips på rena och helt okej fräscha hotell dessa städer? Speciellt önskas tips i San Fran, La och i san diego? inget mindre än tre stjärnor:P ... Annl: eller gör tvärtom vad Nisse föreslår: kolla först efter ett hotell på någon av ...
Hinner vi LA, SF, LV, Grand Canyon och SD?
USA Frunyberg, 7 maj 2019
Updaterad av Svartamalin för 4 veckor sedan
19
Hej! Vi har en resa på 2 v 6 dagar bokade i sommar. Vi har gjort en ungefärlig rutt men jag vet inte om den känns stressig eller inte och vad vi missat eller bör ta bort? Vi vill gärna hinna med alla platserna men kanske är vi för optimistiska? Läs gärna och kom med tips. Vi flyger till LA och ...
SF-LA-LV-SD
USA Tjinge, 21 aug. 2018
Updaterad av Brycecanyon för 36 veckor sedan
22
Hej! Precis bokat resa med sambon till USA för första gången! Vi kommer att resa i April-Maj nästa år. 21 nätter totalt. Flyger till San Francisco, stannar där några nätter, bilar Highway One ner till LA, några nätter där, tar oss vidare till Las Vegas (Grand Canyon, Hoover Damm, The Strip, ...
Roadtrip San Fransisco - San Diego
USA Lonir, 25 juli 2018
Updaterad av Lonir för 44 veckor sedan
6
Jag o min man ska göra en roadtrip i aug/sept nästa år o jag behöver lite tips:) Vi tänkte stanna 4 dagar i San Fransisco innan vi kör vidare och det är här jag börjar bli förvirrad. Var ska vi köra? Vi vet att vi inte vill stanna i Los Angeles så det hoppar vi helt. Vi vill till Las Vegas o ...

San Francisco Kalifornien, Nordamerika

Storstad
Arkitektur
Historia
Kultur
Shopping

Upplev den vänliga staden som vilar i dimmorna. Där gammalt möter nytt och där spårvagnar fortfarande kämpar sig uppför de branta backarna. Den gyllene bron reser sig stolt för sitt San Fransisco.

San Francisco är känd för sin dimma och sitt annorlunda klimat – för att ligga i Kalifornien. Vädret är antingen som en svensk sommar eller höst. Staden är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna byggnader. Berömda sevärdheter är Golden Gate bron, de gamla kabelspårvagnarna och Alcatraz. Fängelset på ön som sades vara omöjlig att rymma ifrån, men San Francisco har så mycket mer att erbjuda. Besök Treasure Island, en konstgjord ö mellan San Francisco och Oakland.

I Fisherman’s Wharf kan du äta färsk havsmat och samtidigt titta på sjölejon som ligger och solar sig på båtbryggorna. Lombard Street är världens krokigaste gata och Chinatown är den största i USA. I Mission District hittar du fantastiska väggmålningar och vill du se den mest spektakulära vyn över San Francisco, ska du göra det från Twin Peaks. Staden upplevs bäst till fots, men du kan också hyra bil och åka längs Scenic 49 Mile Drive som tar dig genom de flesta sevärdheterna.

Golden gate bron
1 / 33
Vändplats för San Fransiscos Cable cars
6 / 33
Utsikt över San Francisco från Alcatraz Island
9 / 33
Tidig morgon i Sausalito
13 / 33
Backig gata i Frisco
15 / 33
Golden Gate Bridge!
20 / 33
Färjan till Alcatraz
22 / 33
Krokig gata i San Francisco
23 / 33
Utsikten från den krokiga delen av Lombard Street
25 / 33
Chinatown San Francisco
26 / 33
Filbert Street
27 / 33
Cable cars and cars.
28 / 33
Golden Gate Bridge.
29 / 33
Palace of Fine Arts
30 / 33