Boende på Koh Samui

28 aug. 2012 07:48
Visningar: 988
Har tidigare bara varit på Phuket. Senaste resan bodde vi i NaiHarn, Karon Beach och Kamala Beach. Är det någon som vet vilka stränder på Koh Samui som är storleksmässigt lika med t ex karon och Kamala. Resan blir våren eller sommaren 2013. Viktigt att det det ska gå att bada i havet den här tiden. Vill också gärna att det ska finnas lite restauranger, shopping kan vi gärna åka till någon kväll. Tacksam för tips.
29 aug. 2012 19:01
Bophut är fint och det går sällan höga vågor där. Annars så har du Chawengstranden som ligger med revet utanför. Kommer du bort mot Lamai, så kan det vara starka strömmar och höga vågor. Vi var där i februari och kunde inte bada på grund av det. Två personer drunknade under vår vistelse, då de trotsade badförbudet.
29 aug. 2012 21:01
Hej!

Jag kan starkt rekommendera Mae Nam Beach som är en underbar strand!
Vi bodde på sommaren juni/juli på ett bra hotell "The Florist Resort" mitt på denna strand.
Denna by är rätt liten men det finns en del restauranger och affärer...om man vi ha större utbud så har man bara Chaweng 10-15 minuter bort.

Skickar med vårt album jag gjort från vår resa dit...hör av dig om du funderar på nått!!
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tillbaka-till-thailand-juni-juli-2010-4419

Mvh/Muangthai
Av Pju
12 sep. 2012 13:54
Hej!
Vi bor 1 månad på Samui varje sommar. Samui suveränt på sommaren, lite vind, breda stränder, inte alltför varmt och inte så mycket turister. Chaweng är turistghettot nr 1 på ön men har fin strand, Lamai betydligt lugnare men ändå med 100-tals restauranger och shoppar längs Beach road och fin strand. Bäst bor man i hyrtt hus, billigare än hotell, om man vill ha två rum eller egen pool etc. Googla eller Facebooka "hyr hus samui" så får du alla möjlig bra svar på svenska.
Av Minnap
13 sep. 2012 07:46
Vi gillade Koh Samui, var där febr 2011. Bodde på 3 olika ställen, Lamai, Mae Nam och Chaweng. Tips är att spida ut boendet, för avstånden är inte så långa, men det beror ju på hur länge ni är borta.