Boende och val av by på ön Krk...

5 aug. 2008 13:33
Visningar: 6614
Hej alla Krk-resenärer!

Vi ska om ca 3 veckor åka till ön Krk, och börjar nu finslipa planeringen. Vi vill ha lite hålligång men mest lugn och ro och bra bad, vill uppleva genuinitet, god mat, och behöver ha närhet till någon romantisk plats... (förlovning...!!).

Vilken av byarna på ön är bäst att välja som boendeort? Väljer mellan Baska, Malinska och Krk. Kanske finns någon annan bra by?

Från början tänkte vi fixa boende på plats, men inser att det kan bli rörigt och ta tid när vi bara ska vara där en vecka. Hur hade ni gjort? Fixat på plats eller bokat hemifrån? Finns det någon som har tips på bra boende, vi vill ha ett lite "bättre" boende... gärna lägenhet.

Vad "måste" man uppleva på ön? Tips på bra, romantisk restaurang? Behöver man hyra bil eller finns det lokala kommunikationer? Vad kostar taxi? Växla pengar hemma eller på plats?

Tack på förhand, kroatien-älskare!!

//Sofie
Av Zoca-
5 aug. 2008 14:02
Hej Sofie!
Jag rekommenderar Baska först och främst bästa bad på ön med bra utbud med lägenheter och privat boende ,mysigt fina promenader ,här har ni adressen och kan ni kolla lite möjligheter och se lite bilder från baska...Trevlig resa!!! Zoca
http://www.apartmanidiana.com/

p.s.eftersom ni åker på slutet på augusti och början på september tror inte att det skule vara problem hiita boende på plats fast det är bekvämare boka i förväg..
Av Mirreli - Reseguiden.se
5 aug. 2008 16:14
Hej,

Eftersom jag har spenderat många somrar på Krk (staden) så blir det min rekommendation. Längst med hamnen i Krk finns många trevliga restauranger och det är rimliga prisnivåer. Om ni åker till Krk så fanns det tidigare en underbar liten servering precis vid ett torg nära huvudkatedralen. Om man kikar ordentligt på de kringgående murarna så ser man en passage till klipporna nedan. Där kunde man få sin egen liten kudde, levande ljus hade de satt ut överallt (för övrigt ingen annan belysning) och sedan satt man där med klippor och havet runt en- fantastiskt!!! Hela gamala stan är underbart ljuvlig och numera har man valet mellan både småkornig stenstrand och klippor. Trevliga promenadstråk som man inte tröttnar på i första taget. Många mindre vikar, inte en lång strand som det är i Baska (välldigt trevligt även där dock).

Rekommenderar er även att åka på dagsutflykt till Vrbnik som är en liten stad och många konstnärers val då den är mycket vackert belägen. Här har man även många möjligheter att testa & köpa lokalproducerat vin. Stara Baska är en underbar strand som man måste klättra ner och upp till, dock väl värt besväret och väl nere finns det en liten taverna. De fleste kommer dock med båt men det är ju inte alltid man kan ha det ;). Även fantastiska vyer bjuds man på vid och runt Stara Baska.

Ta med en del pengar hemifrån och sedan är det inte för svårt att få ut pengar på plats skulle jag säga. Hyr bil eller moppe så har ni större valfrihet men bor ni tex på Krk så kan man enkelt ta sig till Punat som inte ligger många kilometer ifrån.

Trots att augusti är Italienarnas semestermånad så brukar det alltid finnas ledig, beror dock även på vilken dag ni kommer då det ofta är speciella incheckningsdagar som gäller i högsäsong. När man går runt finns det skyltat i trädgårdarna eller på husväggarna om det finns lediga rum/lägenheter kvar. Har dock ingen direkt rekommendation som jag kan göra...testa söka boende på reseguiden, http://www.reseguiden.se/resor/kroatien/hr

Har jag glömt något....jo, det är många festivaler runt om på ön i augusti, gå gärna in till det lokala turistkontoret och hör vad som händer just under er vistelse. Gå gärna även in och kika på http://www.visitcroatia.nu/

Ha det så underbart vad ni än bestämmer er för och Grattis!