KRK och boende

Av Balk
2 maj 2013 10:56
Visningar: 3334
Hej, vi har bokat en spontan resa till KRK med ryanair i juni. Nu när jag letar boende och byar kring krk hänvisas man ofta till Baska. Vilket i mina ögon inte ser så trevligt ut, verkar vara väldigt mycket turister och överbefolkad strand.

Finns det några andra öar utanför krk eller byar i närheten som erbjuder allt som Kroatien har att erbjuda men inte har massinvandring av turister på stranden? Småvikar med klippbad, mysiga byar osv.

TIps mottages om allt! Första gången vi ska till norra delen.
Av Mirreli - Reseguiden.se
2 maj 2013 14:01
Hejsan,

Baska är en fantastiskt vacker stad med en alldeles speciell karaktör men det stämmer att den är den största turistorten på Krk sett ut hotell och boendekapacitet. Dock så tror jag inte att ni skulle råka ut för en knökad strand i juni månad då den mest populära perioden är juli och augusti. Se gärna bilderna från ön på min profil och alternativ till Baska är städer är Njivice, Omisalj, Vrbnik eller min absoluta favoritstad, Krk (ja, samma namn som ön). Många av dessa städer har bara ett handfull hotell och privata boenden är vanligast. Ni landar på Krk och det är enkelt att ta sig vidare på ön än att spendera dyrbara timmar av er semester på att leta alternativa öar, det är mitt tips.

Diskussion om boende på Krk:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/on-krk-25302

Min guide till Krk:
http://www.reseguiden.se/reseguider/med-familjen-pa-krk-4794

Lycka till med semesterplanerna!//Mirre
Av Balk
3 maj 2013 16:27
Tack för svar! Det får bli att leta boende i KRK stad det ser ut och sen bege oss på utflykter! Har läst att det finns en strand som heter Stara Baska? Stämmer det? Av bilder att döma ser den ut som vi föreställer oss Kroatien :)
Av Lan
3 maj 2013 18:41
Glöm inte Punat och Malinska
Av Mirreli - Reseguiden.se
3 maj 2013 22:50
Stara Baska är en fantastisk strand som är lättast att nå per båt. Åker ni bil får man parkera på toppen och snällt vandra ner. Dock mycket väl värt, bara vyerna på vägen dit är fantastiska! Tror att även bussen går dit. Punat har en mycket trevlig och lång strandpromenad som är trevlig att strosa på, ligger ca. 3-4 km. Från Krk så finns en mängd trevliga utflykter per båt, ett kanonsätt att se mer av Kroatiens arkipelago.
18 maj 2013 10:48
Hej
Vi kommer med två barn åka till ön Krk och letat boende för fullt till oss. Men det går trögt.
Vi kommer vara i mitten av juli och är klart högsesång, men något borde ju finnas.

Det är svårt att hitta något prisvärt och ofta vill de dela på familjen i två rum.
Är de någon som kan ge bra tips på enkelt boende på ön Krk och Cres där man kan få frukost eller med någon restaurang tillgång?

Vi har även försökt med några dagar på hotel för att få med lite pool vistelse några dagar, men verkar trögt.

Vågar man chansa och åka utan att ha bokat rum för hela vistelsen då vi gärna kan tänka oss att byta by efter 3-5 dagar?

Tacksam för tips av boende på dessa öar, eller skall man åka till annan ö i närheten?
Av Mirreli - Reseguiden.se
21 maj 2013 09:06
Hejsan, någon typ av boende kommer ni alltid hitta även i mitten av juli. Tyvärr tror jag att det kommer blir dyrare med lägre standard än om ni bokar innan avresa. Det finns mer utbud att välja mellan om ni hyr privat boende än hotell. Förutom Krk så rekommenderar jag varmt Mali Losinj men även hela Istrienhalvön är full av mysiga badorter.

Starka sajter på Kroatien är: http://www.adriagate.com/sv/index.aspx och http://www.adriatic.hr/sv.

Lycka till!
21 maj 2013 22:48
Tack snälla för tips!
Hur tar vi oss från krk till Mali losinj? Är de samma båt som till cres? Och var kommer man till för ort?

Hälsningar Lisa
Av Mirreli - Reseguiden.se
22 maj 2013 09:42
Du kan ta båten från Valbiska på Krk till Cres och sedan vidare till Losinj. Jag är dock osäker på om det är en bilfärja, hittade en sajt som har bra info, kanske ni kan kontakta dem: http://www.island-losinj.com/transport/
Har ni gott om tid och inte reser med små barn och mycket bagage så tror jag Losinj kan vara en rolig upplevelse. Om inte så rekommenderar jag att ni stannar på Krk och hittar ett trevligt boende i Omisalj, Krk, Njivice eller Malinska. Ni kan ju även boka några dagar i en stad och sedan flytta :).
Av Ylvaaa
29 jan. 2015 22:36
Tar upp en gammal tråd och hoppas mirelli finns kvar här. Vi har bokat boende en vecka på krk, i utkanten av krk stad och funderar på om det är rätt val med två barn, 4 och 8 år. Jag tycker staden i sig verkar fantastisk men vi vill såklart ha sol och bad också. Vi är inte ute efter att ligga platta på stranden hela dagarna utan vill kombinera med att strosa, äta god mat etc... Men såklart vill vi kunna gå till hyfsade badplatser :-)
Av Mirreli - Reseguiden.se
30 jan. 2015 10:26
Hej Ylvaaa,

Oj, vilken svår fråga, du får nog närmare beskriva vart vid stan Krk boendet ligger. Stränder finns precis utanför ringmurarna och sedan fortsätter strandpromenaden åt två olika riktningar. Runt gamla stan finns det gott om lägenheter och hus som hyrs ut men i värmen orkar man ju inte gå så lång så att om man inte har hyrbil så gäller det att boendet ligger nära stan/stränderna. Du kan ju alltid skicka adressen så kan jag kika på Google vart boendet ligger. :).
Av Ylvaaa
30 jan. 2015 14:36
Tack, vad du är hjälpsam! Lägenheten vi bokat ligger på Mate balotte 44, men just nu är vi nog inne på att boka om till något mer strandnära. Funderar på om det är bättre att satsa på Rab eller Lošinj? Vi vill gärna åt härliga bad men även god mat och kanske en mysig strandpromenad,vilka krav man har :)
Av Mirreli - Reseguiden.se
30 jan. 2015 14:57
Hej igen, lägenheten ligger helt klart en bit utanför gamla stan, ser inte att man promenerar dit. Tycker absolut att du skall stanna på Krk, du får ändå hyra bil om du skall vidare till Losinj eller Rab, då kan man ju likaväl behålla den lägenheten ni har och hyra bil på Krk. Tycker dock att i juni skall det inte vara ngt problem att hitta strand/stadsnära lägenheter, skulle råda dig att leta lite till :). Finns många lägenheter nära kampinjen Jezevac som är på promenadavstånd från Krk eller husen ovanför stranden Drazica, mycket populärt. Ni får både härliga bad & strandpromendad på Krk, lovar :).
Av Ylvaaa
30 jan. 2015 15:17
Tusen tack för din hjälp. Då tror jag faktiskt att vi bokar av och kikar vidare. Bil är inga problem då vi bilar ner, men vill ändå inte vara för bilburna, särskilt inte på kvällarna när man ska ut och äta :)