Tips Istrien/Krk

Av Rosiejo
28 jan. 2017 16:56
Visningar: 1066
Hej!

VI är en familj på två vuxna och två barn (15 och 13 år) som ska bila till Kroatien i sommar och funderar på att bo en vecka antingen någonstans efter kusten vid Pula, t.ex Rovinj eller åka till ön Krk och undrar nu om det finns någon som vill dela med sig av tips?!? Någon stad/by som ni kan rekommendera? Något tips på bra boende? Mysiga stränder? Annat?

Mvh Rose-Mari
Av Ylvaaa
19 feb. 2017 13:24
Hej! Vi bilade till istrien förra sommaren med två barn, då 5 och 8 år. Vi funderade på Rovinj men valde bort att bo där och bodde istället i den charmiga byn Vrsar och tod en dagstur till Rovinj (vilket vi tyckte räckte bra. Det var otroligt vackert men tänk dig gamla stan i Sthlm i juli, typ så var det på gatorna). Vrsar var turistanpassad men fortfarande väldigt mysigt, lugnt och charmigt. Det fanns flera mysiga badplatser samt möjlighet att hyra båt och åka ut till de närliggande små öarna. På kvällarna kunde man nyinven gå längs strandpromenaden eller upp på byns små gator, hela Vrsar ligger på en höjd. Vi hyrde fräscha lägenheter med otrolig utflykt på Belvedere. Tillgång till poolområde men en bit bort, läge helgen låg längs strandpromenaden. Vi älskade Vrsar! Kan tillägga att vi var där i juni innan den största turistsäsongen drog igång.

Vi var aldrig på Krk, men jag tror att gamla stan är mysig, utan åkte till Mali Losinj, som var lagom stort och med tillgång till många fina bad. En mycket vacker stad men vi förälskade oss helt i den lilla grannbyn (Veli Losinj som ligger på gångavstånd) så där kommer vi bo nästa gång. Men, det beror ju på hir lugnt man vill ha det, era barn är ju lite större än våra och kanske i mer behov av liv och rörelse 😃