Boende och sevärdheter och Disney Hong Kong

10 juli 2011 23:00
Visningar: 1276
Hej,
Ska tillbringa drygt 5 nätter i Hong kong i december. Vart ska vi bo? (prisvärt familjerum). Vad ska vi se? Vart och vad ska vi shoppa?
Tips på ngn trevlig restaurang?
Är ev. inne på att gå på Disney en dag. Ngn som varit där?
Tacksam för svar!
Mvh Cissi
Av Annl
10 juli 2011 23:50
Hej,

Vi skall också åka till Hong Kong över jullovet och jag letade också efter ett familjerum men hade svårt att hitta det. Genrellt är prisläget högt enligt min uppfattning och vad jag kunde hitta - trots att jag var ute extremt tidigt med att boka. Hittade något billigt stort familjerum på ett prisvärt hotell men det låg väldigt off så det ratade jag.

Dessutom hittade jag ett lägenhetshotell som ligger på Kowloon-sidan som ligger väldigt mitt i smeten. Detta verkade käckt och fick bra ratings på Trip advisor. Jag vill minnas att detta fanns att hitta på Hotels.com, Booking.com eller Expedia.se. Där hade vi tänkt att bo men sen fick vi tips av en person som bott i HK att det fräckaste är att bo på Hong Kong-ön för att få harbour-wiew och att man då dessutom bor väldigt bra och har nära till allt - så där hamnade vi tlll slut.

Beträffande restauranger så har jag fått tips om en restaurang och en takbar som skall vara väldigt speciell och där man kan se ljusspel över skyskraporna klockan åtta på kvällen. Stället heter Aqua Hong Kong men allt är ju beroende av hur gamla era barn är och om det är möjligt/lämpligt att ta med dem till ett sådant ställe.

Är ni i HK en söndag kan ett trevligt tips vara att dricka after noon tea på det berömda hotellet som jag nu glömt namnet på.

Ha en fin resa!
11 juli 2011 08:21
Tack för ditt svar.. Vad heter hotellet du bokade till slut? Aqua har jag tittat på innan. Det blir det säkert!
Mvh Cissi
Av Jesperw
11 juli 2011 18:41
Aqua är häftigt. Glöm inte att boka bord.

Kan det vara Peninsula som åsyftas när det gäller afternoon tea? Peninsula har också en läcker bar som heter Felix Bar.
Av Annl
13 juli 2011 04:43
Ja, det hotellet menade jag när det gällde afternoon tea.

Merseburg, kan dessvärre inte ge dig svar just nu om vad det hotellet som vi till slut bokade heter eftersom jag befinner mig i Savannah och dessa uppgifter finns i den stationära datorn hemma. Om du skickar ett personligt meddelande till mig kan jag kolla och återkomma när vi är hemma.