Tips på bra boende i Hong Kong 2012

9 nov. 2011 10:37
Visningar: 4270
Hej!
Vi är en familj på 4 personer som skall avsluta vår filippinernaresa i Hong Kong. Landar 4 jan -12 och skall stanna 3 nätter. Är det någon som har tips på bra boende/område i Hong kong. Vill ha nära till T-Bana & Centrum/Shopping. Hotellet i sig behöver inte vara flott men gärna mysigt och med närhet/promenadavstånd till bra restauranger. Tacksam för tips! MVH Fam Soderkvist
Av Annl
9 nov. 2011 12:41
Hej,

Vi skall också till Hong Kong och då fick jag tips av en person som bott i Hong kong att det är bäst att bo på Hong Kong-ön.
14 nov. 2011 21:35
Hej! Trevligt! Vet Du vilket område som gäller? Har Du då även fått tips på sevärdheter, upplevelser mm? Vad har Ni för planer? MVH Linda
14 nov. 2011 22:04
Har varit i Hong Kong 2ggr och har bott både på Kowloon och Hong Kong sidan och kan konstatera att så länge man bor nära en tunnelbanestation så spelar det ingen roll.
Av Annl
16 nov. 2011 13:14
Hej igen,

Restaurang Aqua klockan åtta på kvällen i deras skybar är ett måste; då är det någon slags ljusshow över skyskraporna som skall vara väldigt coolt.

Sen tänker vi oss de vanliga servärdheterna med Victoria Peak, båttur i hamnen, linbanan m.m. First Class top tio Hong Kong är bra och kostar inte mycket.

Afternoon tea på Penisula missar vi dessvärre eftersom det är just på söndagen som vi flyger vidare till Kuala Lumpur. Annars lär det vara legendariskt. Vet inte om de har detta även andra dagar i veckan.

Trevlig resa!
Citerat från fam_soderkvist:
Hej! Trevligt! Vet Du vilket område som gäller? Har Du då även fått tips på sevärdheter, upplevelser mm? Vad har Ni för planer? MVH Linda
Av Jaoalle
1 jan. 2012 23:41
Vad gäller att bo, antingen på Kowloon eller Hong Kong-ön så är det lite hugget som stucket! Jag har varit i HK 3 gånger nu och kom nyss hem från min senaste resa därifrån. Hong Kong är en kompakt, storstad, liten till ytan. Sundet mellan Hong Kong Island och Kowloon tar 8 minuter att åka över med båt och 4 minuter med tunnelbana, de bägge delarna utgör city i HK. Så jag skull einte konstatera att det är bättre att bo på Hong Kong ön, snarare tvärtom. Det är nåhot mysigare på Kowloon, det finns fler marknader där, det är lättare att ta sig fram till fots då det är mycket större vägar med tyngre trafik på Hong Kong Island. Men som sagt, man pendlar ju mellan HK-island och Kolwoon nästan dagligen om man är i Hk och strosar runt. Men rent personligen så föredrar jag att bo på Kowloon.
Av Jaoalle
1 jan. 2012 23:43
Och om ni ska upp i NÅGON skybar, varför inte ta den högsta som finns i världen? Den ligger på våning 118 på hotellet "the Ritz Carlton" Hong kong, och ligger på kowloon-sidan. Där har man utsikt över hela Hong Kong, och då framförallt den vackra skylinen över Hong Kong Island (eftersom man är belägen på motsatt sida - på Kowloon).
Av Jaoalle
1 jan. 2012 23:46
bra hotell i HK som jag bott på:

Hotel Panorama by Rhombus - Hart avenue. superbra hotell med klockren utsikt om man väljer att bo lite högre upp. Perfekt belägen nära hamnen i tsim sha tsui så man har jättenära till allt kowloon har att erbjuda men också en t_banestation över till HK-island.

Ett lite billigare hotell:

BP international. Något små rum men även här en bra utsikt, billigare om man väljer en vy som vätter in mot fastlandet istället för hamnen. Fräscht, bra pris, bra läge vid kowloon park och allt man egentligenbehöver
Av Jaoalle
1 jan. 2012 23:49
Bästa marknaden för krims krams och fakegrejer med mera är "Temple street market", som har öppet från kl 16 till midnatt. "Ladies MArket" är den mest kända men här är det svårare att pruta och försäljarna är lite för syrliga för min smak, samt utbudet är något mindre tycker jag. Temple street market ligger vid tunnelbanestationen "jordan" och ladies market ligger vid tunnelbanestationen "mong kok", bägge ligger på Kolwoon. Pruta! En tredjedel av priset de först säger är ett bra pris för bägge parter!
Av Jaoalle
1 jan. 2012 23:50
Har en massa bilder, med lite tips och en och annan kortfilm på min asiensajt:

www.asienresor.blogspot.com

Trevlig resa! Om ni har några fler frågor om HK, just shoot! :D