Boende

Av Agnes01
27 okt. 2014 10:15
Visningar: 176
Var på Langkawi för ett par år sedan och bodde då på Sunset Beach resort, ett i mitt tycke fint litet ställe. Ser nu på olika sajter att det verkar som halva stället är sålt, den fina frukostmatsalen är borta och det är lite byggarbetsplats över stället. Blev lite tveksam..

Hörde i stället av mig till Beach Garden Resort. Blev lite förvånad då de svarade att det fanns lediga rum, dom brukar ju vara uppbokade långt i förväg. Har nu förstått att dom har haft stängt en tid men tydligen öppnat upp igen, men utan restaurang.

Någon som vet mer om hur det är med något av dessa ställen nu, eller händer det något i hela området??

Synd på två så trevliga boenden.

/ Agnes
Av Agnes01
27 okt. 2014 11:16
Tack Sierra, misstänkte att du skulle veta :) Trist historia!

Det märkliga är att mailet jag fått från dom är undertecknat Wolfgang Sauer , inkl telefonnummer...

Lutar åt att jag tänker helt nytt då varken BG eller Sunset Beach verkar stabila just nu.
Av Sierra
27 okt. 2014 12:42
Det låter fantastiskt om det skulle vara så att Wolfgang återfått BG. Det är goda nyheter som skall kollas upp. Det kan ju vara så att han har öppnat ett nytt ställe i samma namn.....
Av Agnes01
27 okt. 2014 13:23
Ja, vi kan ju hoppas att han öppnat igen! Annars använder någon annan hans namn vilket ju inte alls är kul. Har själv svarat på mejlet med lite frågor. Får se om jag får svar.

Sierra, du får gärna höra av dig om du får reda på nåt.
Av Sierra
9 nov. 2014 01:04
Jag har nu varit i kontakt med Wolfgang och fått denna info:

För närvarande driver han endast två bungalows (det gamla Beach Garden är inte att tänka på) "Villa Effendi", som beskrivs på http://beachgardenresort.com/ men de kan inte erbjuda frukost och resortens anläggningar enl websajten

De två villorna ligger bredvid varandra i ett lugnt, grönt och tryggt bostadsområde med några andra privata bungalows i närheten. De ligger ca 200 meter från huvudvägen i Pantai Cenang och ungefär 300 meter från stranden, och är en av de lugnare områdena men ändå inom räckhåll för massor av matställen, pubar och affärer....och naturligtvis beachen.

De har också sänkt logikostnaden och erbjuder varje villa för RM 300/natt för upp till 4 personer, respektive RM 260/natt för 2 personer eller RM 220 för 1 person. Städning och alla bekvämligheter typ handdukar mm är tillgängliga utan extra kostnad. I övrigt är det alltså typ självhushåll.

Villorna är inte tillgängliga från 21 dec 2014 till den 10 jan 2015 (fullt).

Gratis hämtning på flygplatsen kan ordnas .

Den tidigare "Beach Garden Resort" har återbördats enl tidigare info ovan av ägarfamiljerna, och det såldes för sex veckor sedan. De nya ägarna är ett lokalt familjebaserat företag, med namnet "Billion". Inga mer detaljer är kända i dagsläget. Vi får se vad som händer....tyvärr blir det väl ett större modernt komplex som trycks in på den tillgängliga ytan....

Om intresse finns för "Villa Effendi" skall bokning ske via http://beachgardenresort.com/
Av Agnes01
22 nov. 2014 14:15
Tack för info. En sån soppa! Som det verkar har även Sunset Beach Resort bytt ägare och renoverats till något mer hotellkomplexliknande. Verkligen synd på så fina små pärlor.

Får nog fundera på om de sista dagarna innan hemresan från Kl skall spenderas på Langkawi överhuvudtaget. Kan ju alltid hänga kvar på Lipe....:)