Bo i San Diego eller utanför?

27 okt. 2017 08:16
Visningar: 502
Hej
Vi, 2 vuxna och en 12-åring, ska åka på en roadtrip i Kalifornien i juli nästa sommar.
Resan avslutas med 4-5 nätter i San Diegoområdet där vi ska blanda sol och bad med lite shopping och besök på USS Midway m.m.
Min fråga är om man ska bo i San Diego eller en bit utanför.

Jag har i nuläget tre boenden bokade för samma period men måste väl snart bestämma mig.
Dessa är:
Hyatt Regency i La Jolla
Best Western Plus Beach i Carlsbad
Best Western Plus Bayside Inn i centrala San Diego

Vad tycker ni är bäst, att bo i San Diego eller utanför?
Hur är stränderna vid La Jolla resp Carlsbad?
Tacksam för alla tips ni kan ge mig.
Av Hawaii
27 okt. 2017 09:55 (redigerad)
Hmmm...intressanta alternativ! Det får nog bli något av en kompromiss, misstänker jag. Först vill jag nämna att jag har inte bott på något av dessa tre hotell men jag har mycket bra lokalkännedom om La Jolla och San Diego. Och något så när om Carlsbad.
Om sol & bad är prioritet nummer ett så verkar Carlsbad vara perfekt. MEN, det finns i princip inte mycket annat där i krokarna.
La Jolla, OK, de har en La Jolla adress men hotellet ligger inte i vad de flesta kallar "La Jolla". D.v.s. det är inte centralt. Flera km till "downtown La Jolla" (där det finns massor med sälar och fåglar och bra restauranger och affärer men ingen strand). Närmaste strand antingen La Jolla shores, ett par km, eller norrut 5-6 km (norr om Torrey Pines). Hotellet ligger i ett område med massor av enorma byggnader; hotell, kontorsbyggnader och condominiums. Känner väl till det - mina barn gick på La Jolla Country Day School, bara ett par kvarter från hotellet. Inga trevliga kvälls promenader om det är viktigt. (Och det samma gäller nog för Carlsbad, även om jag måste påpeka att jag känner inte speciellt till området där).
B.W. Plus Bayside Inn i centrala San Diego har givetvis ingen strand i närheten - det blir att ta sig antingen ut till Coronado (fin strand vid Hotel Del) eller norrut till Ocean Beach eller Mission Beach & Pacific Beach. Coronado har kanske den bästa stranden men OB har en kul "vibe". Men läget i centrala SD är oslagbart om ni tycker om att strosa runt på kvällarna. Gå Ash Street ett par kvarter ut till North Harbor Drive och promenera längs vattnet. Seaport Village ett par kvarter söderut är alltid kul och en klar fördel att inte ha bil (parkeringen är en mardröm). Hade varit mitt val.
27 okt. 2017 11:01
Stort tack för fantastisk information. Grymt!!! (Tar dock gärna emot mer info ang. San Diego från alla här på sidan.)

Efter att ha läst dina kommentarer så har jag nu fått bekräftat det jag trodde men inte visste.
Jag kommer att bo i centrala San Diego. Vi har ju hyrbil och kommer ändå att använda den på dagarna då vi vill besöka olika stränder, köpcentra, muséer o.s.v.
Då bor jag hellre så att jag inte behöver använda bilen på kvällen. Det kan ju hända att man vill ta ett glas vin eller en öl på stan och då är det bra att inte vara beroende av bil. :-)

Än en gång stort tack!