Boende i San Diego (med barn)

29 jan. 2016 11:58
Visningar: 482
Hej!

Jag ska resa tillsammans med mina två barn (i tioårsåldern) till Kalifornien ett par månader i sommar i första hand för att få möjlighet att förbättra vår engelska.

Jag är i valet och kvalet var vi ska leta boende. Jag har tittat på olika privata alternativ både i San Diego och i städerna mellan SD och LA. Eftersom jag reser ensam med barnen känns det extra viktigt att vi bor i ett tryggt område och gärna inom promenadavstånd från någon strand.

Jag har läst och läst i olika trådar och kommit fram till att San Diego i stort är en relativ trygg stad att bi i. Stämmer det? Jag har tittat på några boenden som ligger mellan Old Town och Ocean Beach (ganska nära flygplatsen och något som heter Ocean Beach athletic arena) och rätt nära motorvägen som heter 8. Är det någon här som vet hur det funkar att promenera omkring lite i just det området?

Hur är Ocean Beach om man vill bada? Jag har förstått att det är mycket surfing och massor av aktiviteter där vid stranden, men hur är själva stranden om det är bad som står högst på önskelistan? :)

Jag skulle vara mycket tacksam för hjälp eftersom flygbiljetterna är bokade så nu känns det som om jag vill boka boende relativt snabbt också så att även det blir klart.

Vänlig hälsning Sara
29 jan. 2016 15:28
Ocean Beach ur ett badperspektiv är som alla andra pacificbelägna stränder....svinkallt. Har man tur närmar sig tempen 20 grader mot slutet av sommaren.

Området kring OB är ett lugnt och gemytlig surfartillhåll, något nedgånget. Min favorit i SD är La Jollas norra delar men prisbilden säkerligen en annan.
Av Hawaii
29 jan. 2016 16:01
Ocean Beach (=OB) är en unik liten stadsdel i San Diego (som rent allmänt är en ganska "trygg" stad), och en av mina favoriter. Lite mera i skymundan jämfört med Mission Beach och Pacific Beach norrut. OB är lite surfer/hippie kombination med sin egen ganska unika personlighet, men på ett trevligt sätt. Stranden, som är mycket bred, är uppdelad mellan de som surfar och de som badar. Och helt riktigt, vattnet är kallt, och ung. som i Sverige, men det gäller som sagt hela Southern California. Ju senare på sommaren, ju varmare vatten. Aug/sep varmast. Min flickvän bodde en tid på Brighton Street i OB så jag känner väl till samtliga gator och ger dig gärna "feedback" om du hittar något där. Och det finns en direkt buss OB till centrala San Diego, tar ung. 45 minuter.
29 jan. 2016 19:52
Tack för era svar. Som norrlänningar är vi vana vid kalla bad ... ;) Jag tolkar svaren som att stränderna är fina och okej att ta med barnen till för att leka på och bada vid. Det låter som en bra plats, San Diego!
Av Hawaii
29 jan. 2016 20:07
Definitivt helt OK med barn och personligen tycker jag att San Diego är en av de trevligare platserna i Southern California. Med eller utan barn!