Boende i San Diego och Santa Monica

Av Rasalex
1 maj 2015 20:51
Visningar: 1180
Jag och familjen, 2 vuxna och 2 barn 12 + 15 år, ska flyga till LA över jullovet och jag känner mig så vilsen när jag letar boende(!). Vi tänkte börja med att åka till San Diego 4-5 dagar. Jag har försökt att att läsa mig till vilket område man ska bo i men efter att ha läst tidigare diskussioner här blir jag lite osäker. La Jolla verkar väldigt mysigt och vi gillar att bo nära stranden men blir det väldigt bökigt att ta sig in till San Diego (vi har hyrbil)? Eller är det bättre att bo mitt i? Om jag har förstått det rätt så ligger ändå de flesta sevärdheterna + shopping lite utanför SD? Har någon tips om bra och inte alltför dyrt boende nära strand?
Efter det åker vi till LA i ca 2 veckor innan vi flyger hem. Där tänkte jag att vi skulle på i Santa Monica nära stranden och gärna rum/lgh med kök. Jag har tittat på Seaview hotel, Cal mar hotel suites och Hilton men vet inte riktigt... Har någon ett bra tips? Något motel som ligger bra till?
Alla tips uppskattas!
1 maj 2015 21:30
I San Diego kan ni bo i Mission Beach eller Pacific Beach. Coronado är också jättemysigt men längre bort.

Santa Monica är min favorit i LA.
Av Hawaii
1 maj 2015 21:35
La Jolla är givetvis fint men som sagt, lite "offside". Kolla den andra aktiva Kalifornien tråden också ang. boende i San Diego. Shelter Island är ett bra alternativ, som jag skulle rekommendera. Men ganska liten strand. Vill du ha nära till de stora breda stränderna blir det Pacific Beach, Mission Beach och (min favorit) Ocean Beach. Skulle inte rekommendera att bo i downtown SD. Det bli lätt att komma dit i alla fall när ni vill besöka. Och bara c:a 10 minuter från Shelter Island t.ex. Hör gärna av dig om och när du har fler SD frågor.
Av Rasalex
1 maj 2015 22:28
Tack alla för snabb respons! Ni fick mig att ändra mig ang La Jolla och jag ska istället börja leta boende på Pacific och Ocean beach.
Seashore hotel i Santa Monica har jag varit inne och tittat på och det är precis vad vi är ute efter. Hade önskat att det fanns pool dock men det verkar svårt med det om man ska få boende till vettigt pris. Någon som vet om det finns någon allmän pool i området eller i närheten? Mest för barnens skull.
Av Totopez
2 maj 2015 00:14
Snittemperaturen vid jul ligger kring 14 grader. Pool är inte superviktigt den tiden på året.
Av Rasalex
2 maj 2015 16:36
Poolen vill vi ha för att träna i eftersom det förmodligen är för kallt för att simma längre sträckor i havet den tiden på året.
Av Ami1
8 maj 2015 22:44
Det är alltid för kallt att simma i havet utanför Kalifornien, skit samma om det är vinter eller högsommar.
Av Rasalex
17 feb. 2016 21:27
Vill bara tala om att resan var otroligt lyckad! OCH vi badade flera gånger både i poolen och havet både i San Diego och Santa Monica. Vi var inte ensamma om att göra det. Ni som skrev att havet utanför California alltid är för kallt tänk på att alla är olika.
Av Fidde25
17 feb. 2016 21:38
Citerat från Rasalex:
Vill bara tala om att resan var otroligt lyckad! OCH vi badade flera gånger både i poolen och havet både i San Diego och Santa Monica. Vi var inte ensamma om att göra det. Ni som skrev att havet utanför California alltid är för kallt tänk på att alla är olika.
Va hade ni för temp i havet?
Av Rasalex
17 feb. 2016 21:52
Oj! Har absolut ingen aning. Vi brukar inte vara så noga med exakta temperaturer utan provar oss fram. Som ett dopp i Mälaren i juni kanske.;)
Av Hawaii
17 feb. 2016 23:00
Genomsnittstemperaturen i havet i LA/SD området i december månad: runt +15C.