Billig resa till Thailand???

Av Nira
11 aug. 2010 08:53
Visningar: 5274
Hej..
Någon som har tips hur man reser billigt med barn till Thailand??
Vill gärna åka mellan jul och Nyår..Barnen är 2, 13 och 16 år...(resvana)
Trodde att 40.000 skulle räcka till flygbiljetter samt boende och 10.000 till resekanssan..Men döm till min för¨våning då summan slutade på 80.000!!!

Kan man hyra billigt boende istället för Hotell...

Finns det billigare resor till Thailand...???
13 aug. 2010 10:48
Hejsan!
Mycket råd och tips kan du hitta på denna sida.

http://www.thailand4kids.com/

Vi reser själva med tre barn (4,8,12år) mellan 8dec och 8 jan.
Vi har tänkt att boka första natten på de ställen vi ska besöka och sedan improvisera förutom 6 dagar över julhegen då vi redan nu har bokat boende på ön Koh Chang.

Min favoritplats för info om landet har blivit, http://www.travelfish.org/ och vill man hitta bra recensioner för boende så finns http://www.tripadvisor.se/ särkilt om man söker recensioner på alla språk.

Flygbiljetter har vi hittat för 44 000:- och budgeten för boende och mat hoppas vi ska ligga kring 7000 i vecka men vi har en buffert utöver detta.

Efter 13 december är det definitivt peak/hög-säsong och allt är dyrare, både flyg och boende, så om man vill komma billigare undan så är det nog smartast att titta på en annan tidpunkt för resan.

Lycka till med er resa!
/Aggelina
14 aug. 2010 10:01
Ett tips för att hålla ner reskassan är att undvika de allra "turistigaste" ställena där prisnivån är högre. Phuket och Koh Samui är generellt sett "dyrt" medan ju längre söderut du kommer från Phuket desto billigare blir det - ex Koh Lanta är billigare än Ao Nang och Ao Nang är billigare än Phuket. Koh Chang har också en trevligt låg prisnivå.

Sedan gäller det att hitta de små genuina thaimatställena med enkla plaststolar och bord en bit ifrån "turistgatan" - där får man oftast fantastisk mat till en blygsam kostnad. På kvällen kommer mopparna & portabla gatukök och där finns allt från grillat, wokat till pannkakor och färsk frukt. Ibland vill ju inte barn (inklusive vuxna) äta thaimat så man blir tvungen att välja restauranger som serverar västerländsk mat såsom pasta och pizza och då blir matnotan genast dyrare...

Kolla med ex svenska Lanta Diver på Koh Lanta - de hyr ut villor & lägenheter och förmedlar hotellrum & fixar transfer etc. www.lantadiver.com Även Slow Down på Koh Lanta hyr ut lägenheter & villor på Koh Lanta.
14 aug. 2010 10:30
Hej.
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn, 12 och 15 år som åker i Januari. Våran resa kommer att gå på ca 44 000 kr med flyg och boende i 17 dagar.
Vi har tagit medelklassiga hotell inklusive frukost.
Vi har bokat boende och flyg själva över nätet.
Flyg tur o retur nonstop m thai airways.
Flyg Krabi tur o retur.
Krabi 5 dgr, Koh Lanta 5 dgr och Bangkok 5 dgr
Av Chilli
15 aug. 2010 11:10
Hej , vi åkte med fritidsresor ,flygstol,vi betalade för 5 vuxna 6200 kr p.p 12 - 28/12 Gbg - Phuket , hyrde1 v i Kamala 3500kr 1 v i Karon 2900kr =7400kr p.p. Boende hittar du massor av på blocket. Allt ifrån lyx till budget.

Väl mött någonstans

Chilli
Av Kina5
16 aug. 2010 08:12
Hej,

Om du ska åka iväg denna jul (2010) så är nog de billiga flygbiljetterna redan slut tyvärr. Vi bokade i slutet av januari med Turkish Airlines 2 vuxna och två barn 16 & 18(fast de räknas som vuxna) och fick betala ca. 32.000 sek för biljetterna, vi reser 18/12 - 9/1, så det blir nog svårt att hitta billiga biljetter nu. Det bästa är om man kan välja mindre attraktiva avgångar - typ åka på julafton eller nyårsafton. Ang. boende så blir det nog kanske lite billigare om du bokar lägenhet för en längre tid.
Runt i kring Ban Phe (där man åker till Koh Samet) har jag tidigare sett att det finns en del att hyra. Där är det också mycket billigare att leva än på många av turistområdena.
Vi själva kommer att förboka dagarna runt julen och nyåret för att slippa leta på plats och har valt att åka till Koh Samet och Koh Chang.
Lycka till. // Kina
Av Bengtar
16 aug. 2010 10:00
Just nu, om man söker på Bangkok och Kuala Lumpur med avresa Stockholm mellandagarna, så visar det sig att man i princip får resan tusenlappen billigare till Kuala Lumpur.
Sen tar man sig billigt och bra till Phuket och Krabi med AirAsia.
http://www.airasia.com/my/en/travelinformation/routemap.html
Här har du en sökmotor som funkar vad gäller boende;
Det finns gott om möjligheter;
http://www.wego.com/
Jag ser att många låser fast sig vid Bangkok vad gäller att ta sig till Sydostasien.
Kuala Lumpur erbjuder ett flygnav som är superbt, tack vare AirAsia!
3 sep. 2010 11:37
Verkligen tummen upp för travelfish.org.
Leta biljett på nätet, leta leta leta. Sen bokar du en eller ett par nätter hemifrån och resten på plats!