Billigt strandboende Klong dao

Av Ebbisen
15 sep. 2013 21:29
Visningar: 1049
Hej!
Jag åker med min sambo och våra två barn 2 och 3 år gamla till Klong dao (Koh Lanta, Thailand) 1-21 januari 2014.
Vi behöver tips på bra boende på stranden i Bungalow eller liknande. Pool är absolut inget måste (kanske till och med lite stressande med 2- och 3-åring?). Söker något som ger en genuin och familjär känsla (vill så långt det går undvika charterstämning med bara svenska familjer). Trevlig restaurang på plats är ett plus. Pris mellan 600-1000 kr natten. Vad säger ni? Har ni några tips?
Tack på förhand!
Titti
Av Marilcj
15 sep. 2013 22:09
Kolla Thailandshotell.se där finns en hel del varianter på familjeboende runt om i hela landet och ett par stycken i Klong Dao
Av Hille2
16 sep. 2013 07:39
Om ni vill undvika charterstämning och svenska familjer, bo på stranden och dessutom åka till Koh Lanta och bo billigt med genuin känsla på den allra mest exploaterade stranden under allra värsta högsäsong så ger jag er inga stora förutsättningar att lyckas. Mitt råd är att välja en strand längre ner på ön om ni har de önskemålen. Ni kommer inte heller där att slippa svenska barnfamiljer men lite närmare era önskemål kan det nog bli.
Av Ebbisen
16 sep. 2013 18:31
Tack Marilcj. Och tack för råd Hille2. Jag är medveten om detta, men inte till vilken omfattning :-) Därför så bra med åsikter i frågan.
Det är så att jag ska gå en kurs på Relax bay Resort (long beach) men enl kursledaren så är det inte en barnvänlig beach... han rekommenderade Klong dao. Så vad säger du, Hille2? Vilken (barnvänlig) beach ska jag välja? Tips på boende?
Stort tack på förhand!
Av Hille2
16 sep. 2013 21:14
Tyvärr är det flera år sedan jag senast besökte Lanta. Jag tyckte att det började bli alldeles för exploaterat för min smak. Men många barnfamiljer gillar det så smaken är ju olika :)
Long Beach och Klong Nin är kanske inte att betrakta som barnvänliga då det inte är långgrunt där. Å andra sidan bodde jag på Klong Nin i en hel månad för 13 år sedan med min då 2 åriga son. Trivdes väldigt bra trots att det inte var långgrunt och trots att det inte fanns någon pool. Klart man får passa ungarna för vattnet men det måste man ju göra om det är långgrunt också. Lite lättare på den tiden förstås, det var ju nästan bara vi på stranden trots att det var kring nyår...
En strand som var ganska långgrund och väldigt mysig bodde vi på några år senare, undrar om den inte hette Kantiang? Moon resort hette stället, väldigt spartanskt uppe på berget ovanför stranden.
Nackdelen med att bo längre ner på ön är förstås att för att ta dig till Long Beach så lär det ju kosta en del i längden.
Av Ebbisen
17 sep. 2013 14:50
Tack snälla!
Ja, kanske skulle man bara bli besviken om man är van vid hur det var i asien för 10 år sedan då man reste utan barn... Är nu inne på att köra på Koh Pangan istället. Finns en kurs där jag kan gå istället... Var där för 10 år sedan och minns långgrunda barnvänliga stränder. Tror faktiskt att det inte blivit lika exploaterat där. Kanske läge för ny tråd ang det... :-)