Long beach vs Klong Dao?

7 nov. 2012 23:46
Visningar: 2515
Nu e jag såååå velig att det inte e klokt!
Vi har aldrig varit på Koh Lanta förut.
Har bokat en resa till Thailand. Kommer att vara 44 darmpå Lanta.
Det är inte jättemycket att välja på inom vår budget nu eftersom vi är lite sent ute (åker feb-apr). Vi reser med vår 3-åring och 7- månaders.

Vi ville bo på Long beach.
+Verkar passa oss bra, inte lika mycket svenskby, lite softare, vackrare strand, vänner som rekommenderar.
- Finns det lekkompisar till 3-åringen? Vi har en lägenhet på norra LB men på fel sida av vägen, alltså 5-10 min ner till stranden.? Orkar han gå till och från stranden? Mörkt att gå på kvällen om man vill äta på stranden?
För djup strand?

Klong Dao
Vi har en lägenhet på Southern Lanta.
+ Kompisar till 3-åringen, långgrunt, bo PÅ stranden.
- Galet mycket barn, svenskar, charterkänsla? Inte vårt val om vi inte haft vår 3-åring.

Alltså detta är våra för/emot- listor och vi måste bestämma oss för en av lägenheterna inom 3 dar. Och vi har ingen aning! Är våra punkter ens rätt tänkta?

HJÄLP!
Av Hille2
8 nov. 2012 08:48
Väääldigt mycket svenskar på båda stränderna... Om ni vill ha mindre "charterkänsla" så är det bättre med stränderna längre söderut. Vore jag som ni så skulle jag aldrig förboka något om jag reste i februari och dessutom skulle stanna så länge. Det finns garanterat boende på plats för överkomligare priser och så slipper ni köpa grisen i säcken.
Och varför måste ni ha en lägenhet? Ganska bortkastat i Thailand då priserna på restaurangerna är låga, har ni begränsad budget så kan ni spara en hel del på att bo i en enkel bungalow i stället. Tror inte att ni behöver oroa er för att treåringen ska sakna lekkamrater. Jag har rest väldigt mycket med mina barn när de har varit små och det där med lekkamrater har inte varit några problem, barn behöver inte prata svenska med varandra...det går så bra att leka ändå :)
8 nov. 2012 10:14
Vi åker oxå till Koh Lanta i jan 2013, vår äldsta dotter ska gå i skolan så vi kommer bo på Klong dao för enkelhetens skull. Men skulle jag åka med barn som inte ska gå i skolan hade jag lätt valt en strand längre söderut. har inte riktigt koll på vad de heter men ta ngn efter Long Beach. Min plan är att åka söderut till de mindre exploaterade stränderna under helgerna.

Lycka till!!

Å klart ni ska boka på plats, hitta en strand ni gillar, boka ngt där i 2-3 nätter och sedan letar ni väl på plats. Så har vi gjort innan när vi har res (då med 3 små barn under 5 år)t, denna gången har vi förbokat i 7 veckor med tanke på skolan samt att vi numera har 4 barn och det försvårar en del. Men det ger mig magont, tänk om det inte känns bra eller att det visar sig att vi hade kunnat hitta ngt mkt billigare på plats.

/Sara
8 nov. 2012 10:15
Håller helt med Hille2 ovan. Förboka inget, känn er för vad som känns rätt och flytta om ni hittar något bättre! Om ni vill förboka, boka kanske 2 dagar på en bungalow för första dagarna och ta tid då och se er omkring. Gå på magkänslan! :)
Lycka till!
8 nov. 2012 17:05
Tack för bra input! Skönt att höra att det finns lekkamrater på Long B också.
Vi måste inte ha lägenhet men priset på den var lika som många bungalows/hotell och då kan mormor och morfar bo där när de kommer och hälsar på (lite barnvakt) :-)
Vår ursprungsplan var att göra som ni rekommenderar, att boka på plats men efter att ha haft kontakt med Lanta Divers och Jojo rentals struntade vi i det då de avråder från detta. De säger att det är svårare nu än för ett par år sen och att man kan få flytta runt lite då. När jag kollar runt verkar rummen också bokas upp på löpande band. Vi vågar nog inte chansa men Long beach blir det i alla fall efter era råd .
Av Hille2
8 nov. 2012 17:29
Ja, ni gör ju så klart som ni vill och vågar...
En reflektion är dock att de som driver verksamhet där nere så klart har intresse av att ni tror att ni måste förboka! Enligt min - långa - erfarehet så är det inte fullbokat någonstans i Thailand från februari och framåt utom under songkran och inte ens då skulle jag tro att det är fullbokat på Koh Lanta då ön inte tillhör de populäraste för thailändarna själva att fira på.
8 nov. 2012 17:44
Hmm, vi ska nog diskutera det en vända till då här hemma. Tack Hille