Bila Miami - Orlando tips på vägen

7 jan. 2015 14:34
Visningar: 1357
Vi är två grabbar (40+) som ska bila från Miami till Orlando i mars och tänkte stanna ett par nätter efter vägen.
Vill ha tips på trevlig ställen att stanna på.
Det vi vill ha är något ställe med restauranger, barer och nattliv på.
7 jan. 2015 15:07
Citerat från Manglarn:
Vi är två grabbar (40+) som ska bila från Miami till Orlando i mars och tänkte stanna ett par nätter efter vägen.
Vill ha tips på trevlig ställen att stanna på.
Det vi vill ha är något ställe med restauranger, barer och nattliv på.
Får man fråga varför?

Tycker att det är bättre att ha färre ställen att övernatta på, man får ut mer av tiden på det sättet.

Kommer ni från Miami eller Miami Beach lär ni bli besvikna på nöjeslivet på orterna på vägen så lägg istället dessa dagar i Miami Beach eller Orlando som båda har stort utbud av nöjen.
9 jan. 2015 19:36
Vi är ju då i Miami och har varit där ett tag och flyger hem från Orlando och kommer vara där några dagar.
Jag tänkte att det kan vara kul att se något annat när vi ändå åker förbi som tex Cocoa beach, West Palm beach och ta ett stopp där.
Har surfat runt men inte hittat så mycket så jag tänkte få lite tips här.
Av Birgere
10 jan. 2015 00:14
Bättre ni kör upp till Orlando direkt och om ni vill ta dagsutflykter därifrån, tar ju bara en dryg timme till resp kust om det är det ni vill se.
Av Daytona
10 jan. 2015 10:11
Är ni det minsta motorintresserade så åk till Daytona Beach. Fantastisk strand dessutom, som man dessutom kan köra bil på. Ännu så länge dvs.....då det ev ska ske en röstning huruvida det ska få fortsätta eller ej.
4 feb. 2015 13:17
Manglarn,

Miami Beach (South Beach) och Key West är de stora party ställen i Florida. Sedan finns det några spridda skurar men nattlivet är igentligen inte mycket att skryta med i den här delen av världen. Visst har varje stad något kvarter med lite extra nattliv men inte som MB och KW.

Sträckan Miami till Orlando bjuder inte på några specialla party ställen heller. Visserliggen finns det massor av små semesterorter efter kusten men ingen som speciellt utmärker sig med vad du beskriver.

West Palm Beach är en “up-scale” stad (ort) där du har en del mycket bra restauranger och barer. Smakar bra och kostar mera.

Cocoa Beach kan du bara glöma bort om det gäller nattilv. Den delen av Florida dog när rymdfärjan lades ned.

Daytona Beach blir en lite omväg om ni tycker det kan vara ett alternative så ta den svängen. Den lever mest upp under biltävlingarna och bikers week. Stranden är enormt fin och som semesterort fungerar den fortfarande. Där kan man, som Daytona skriver, köra bil på stranden men det finns fler stränder på östkusten som tillåter det. Daytona banan är öppen för visning varje dag.

Är ni riktigt sugna på bra resturanger skall ni komma upp till St. Augustine. Den här lilla staden (15,000 pers) har fler gourmet restuaranger än miljonstaden Jacksonville norr om oss. Finns också många små barer som kör live underhållning på kvällarna. Den mest kända och klassiker är Tradewinds Lounge. St. Augustine är USA äldsta stad och fyller 450 år i år. OK, stad som hela tiden har varit bebodd sedan den grundades. Stort firande i sommar.

Orlando, världens största turistort. Kanske inte mest känd för nattlivet men det finns en del att göra på kvällarna. Jag besöker Orlando minste varannan månad och kanske oftar. Därför kan jag nog påstå att jag känner staden ganska bra (men blir aldrig fulllärd). Vill ni ha nära tillgång till vad ni söker så finns det ett par områden som jag kan reckommendera. Finns fler...

International Drive: Det finns ett cluster av bra restauranger och barer strax norr om Convention Center, runt Orlando Pointe (shopping mall) och norr ut. Finns ocksa bra med hotell i det område. Allt inom gångavstånd. Uppe vid korsningen ID och West Sand Blvd ligger Mangos Tropical Café. En “World Class” Restaurant. Prova den - enough said.

Downtown Disney. Det kanske inte låter som ett hålligångställe men det finns ett par mycket bra restauranger/barer som det är full fart på långt in på kvällen/natten. Raglan Road ä nog den mest kända och livligaste, bra mat, bra stämning och bra levande underhållning. Sedan har ni Paradiso 37 och så det hårdrockande Planet Hollywood. Ett flertal bra hotell på gångavstånd.

CityWalk kommer ni nog att höra talas om. Ligger uppe vid Universal Studios. Inte det häftigaste kvällsnöje men det rör på sig då det drar folk från Universals fyra stora hotell inom området. Finns ett par bra restauranger med underhållning. Jimmy Buffet är den mest kända, ofat med levande underhållning men förvänta er inte Jimmy Buffet själv. Mycket sällan uppträder han där.

Må gott, ha en fin trip och hör av er om ni har fler frågor.
Gunnar, St. Augustine, FL
9 feb. 2015 20:45
Tackar för ett jättebra svar.
Mycket matnyttigt för oss!
/Magnus