Bila Los Angeles - San Francisco

25 okt. 2018 14:05
Visningar: 433
Hej!
Vi planerar en resa mellan Los Angeles och San Francisco till våren. Eventuellt med en tur till Yosemite. Vilka är era bästa ställen att stanna på däremellan? Vi är två vuxna och två tonårsbarn.

Vad ska man se i Yosemite om man bara har några dagar/någon dag? Hur tar man sig ut i parken? Är det endast guide som gäller?

Tar tacksamt emot tips på allt möjligt om LA, SF och stopp däremellan!
Tack!
Av Birgere
25 okt. 2018 14:51
ahh.. du såg inte texten när du skapade inlägget:
"Sök gärna bland tidigare diskussioner innan du postar ditt inlägg. Kanske är din fråga redan besvarad."

Finns säkert över 1000 inlägg om denna rutt.😉
Börja där och återkom när du har mer specifika frågor så är chansen mycket större att du får bra o nyttiga svar.
Av Marulk
26 okt. 2018 07:04
Härligt med reseplanering. Precis som @Birgere skriver, här på RG finns många bra tips och sökrutan är mycket användbar. Skriv igen om du inte hittar det du söker och precisera gärna lite mer. Du skriver att ni planerar resa till våren. Just Yosemite kan många vägar vara vinterstängda en bra bit in på försommaren, allt beroende på hur mycket och hur sent snön faller i Sierra Nevada bergen. Californien är stort och det finns otroligt mycket att se. Har gjort i runda slänger snart 10talet resor men har ännu mycket kvar att se o uppleva.
26 okt. 2018 15:18
Våren kan vara Mars -Maj, och det skiljer väldigt mycket var ni kan åka beroende när ni åker. Generellt tycker jag att det är synd att alla verkar focusera på LA-SF-LV och därmed missar man den vackra kusten och häftiga träden norr om SF. Är det dessutom i Mars-April ni ska åka är mycket stängt i Sierra Nevada så perfekt köra uppöver kusten mot Portland och tillbaka över Crater Lake- Lassen NP om de vägarna är öppna.
26 okt. 2018 19:07
Hej.
Som sägs så kanske det behövs lite mer specifika frågor, men jag gör ett försök iaf.
När det gäller Yosemite tycker jag att ni bör lägga 2-3 heldagar där, för att det inte ska bli en ja-vi-var-där upplevelse.
Ni behöver inga guider, ni kan vandra omkring själva, men läs på så ni vet vad ni vill uppleva.
Sedan ligger ju Mariposa i närheten med sina redwoodträd, som är värt ett besök.
Här är en länk om Yosemite och Mariposa: https://www.nps.gov/yose/index.htm gå till Plan ypour visit, srolla sen till Mariposa Grov. När ni ändå är där, ta en tur till "spökstaden" Bodie länk här: http://www.parks.ca.gov/?page_id=509
Bodie är en före detta guldgrävarstad, där stiden stått stilla i många decennier. Ta er dit och tänk att här bodde mer än 10.000 personer en gång.
När det gäller SF till LA, så ta turen från Sf till LA, bättre utsikt och vyer. Gå gärna in på google map och och se resrutten, välj ut var ni vill stanna. Finns mycket att se där, men att ge rekommendationer till andra ang sevärdheter är svårt. Beror ju mycket på betraktaren vad som är sevärt.

/Jens