Bergsgorillor

Av Wninni
6 jan. 2018 12:31
Visningar: 138
Planerar just nu en resa till Uganda/ Rwanda, Afrika. Det vi planerar är bergsgorillorna, Schimpanser och Queen Elisabeths park.
Någon som har en lokal guide / Bolag som ni kan rekommendera?
Andra tips på vad man kan passa på att se och uppleva?
6 jan. 2018 19:33
Har precis avslutat min minitripp till Uganda, siter på flygplatsen just nu och ska vidare i Afrika! Måste bara säga att det var magiskt. Jag åkte med Kamanura Safari! Bara att åka från Entebbe, mitten av Uganda till västra sidan var en upplevelse. Men man får räkna med att Uganda inte är något lyxigt men man får se Afrika. Alla i Uganda är trevliga och tillmötesgående. Jag hade åkte på trekking i Uganda just för att det är billigare med tillståndet där än i Rwanda! Jag är supernöjd med Kamanura safari, men ni kanske har högra standard än mig!
Av Wninni
7 jan. 2018 09:19
Citerat från Henkebengtsson:
Tack snälla för svar!
Låter lovande det du skriver om din upplevelse i Uganda! Jag ska genast kolla upp Kamanura Safari!

Tack
Christina
Av Wninni
7 jan. 2018 10:25
Citerat från Tintani:
Något av det häftigaste jag gjort! Mötet med bergsgorillorna är mäktigt. Ni kan läsa om mitt äventyr här http://cathinkaingman.se/bwindis-impenetrable-forest/.
Asyanut Tours and Safaris, funkade bra.
Tack för ditt svar!
Vad menar du med att de funkade bra? Inte toppen ? En agency som du rekommenderar?
Gjorde du något mer i Uganda? Safari Queen Elisabeth Park mm?
Av Tintani
7 jan. 2018 10:40
Vi var i Uganda 5 dagar. Vi åkte från Entebbe till Kigali och besökte chimpanserna. Vi gjorde även en kort vandring/promenad runt våtmarken i Bigodi som jag tyckte var toppen. Sedan åkte vi genom Queen Elisabeth när vi skulle till Bwindi och såg en del djur men gjorde ingen regelrätt safari.
Allting är mycket enklare i Uganda jämfört med tex Tanzania och Sydafrika. Äldre bildar, simplare boenden. Det innebär att det händer mer längs vägen. Det här hanterade vår guide på ett ypperligt sätt så jag kan absolut rekommendera agencyn men jag vet inte vad ni har för erfarenheter innan. Därför valde jag att inte använda superlativ för har ni tex varit på safari i Kenya el. Tanzania tidigare får ni räkna med en lägre standard överlag här. Det innebär inte att det är sämre men annorlunda:)
Här kan ni läsa om hela resan så kanske det blir klarare vad jag menar. http://cathinkaingman.se/resa-till-uganda/
Av Tintani
7 jan. 2018 10:43
Kibale ska det va inte Kigale...;-)
Av Wninni
7 jan. 2018 10:54
Tack snälla för att du tar dig tid och svarar!

Din hemsida har vi redan hittat och läst TOppen

Vi är Safari nybörjare och vi kommer starta vår Afrika resa i Uganda och sedan vidare till Tanzania och avslutar på Zanzibar.
Vi vill få resan innehållsrik och mer än de färdiga resorna researrangörer i Sverige erbjuder vilket vi tror vi kan åstadkomma med att komponera vår resa på egenhand och plocka godbitarna här och där. Vi planerar en resa på ca 4 veckor
Tack igen
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Wninni
7 jan. 2018 13:50
Hej!
Kastar mig in i diskussionen... Vill bara säga att 4 veckor låter lite för er planerade tur med både Uganda,
Tanzania och Zanzibar. Men det går kanske. Ska man planera allt själv behövs ofta mera tid.

Ska ni åka båt till Zanzibar från Dar es Salaam? Det är ganska lätt att fixa en båtbiljett och resan tar ca 5- 6 timmar om jag minns rätt. På Zanzibar kan ni behöva visa upp vaccinationskort att ni är vaccinerade mot Gula febern. Båten lägger till i Stonetown och därifrån kan man ta en minibuss till andra sidan ön där stränderna finns och lodge/ hotell i varierande priser.

Mvh
M
Tack för din input!

Joo visst skulle vi vilja ha fler veckor men tyvärr är det vi har till förfogande
Som vi planerar nu är 6-7 dagar i både Uganda och Tanzania och resterande dagar i Zanzibar För att vinna tid så kommer vi nog flyga från Arusha till Zanzibar
Gula feber vaccination har 2 av 4 redan men bra att få påminnelse om det
Tack för ditt svar
Ninni