Behöver verkligen hjälp av alla Thailandsresenärer

Av Orchid
17 juni 2010 16:57
Visningar: 558
Hejsan.

Trodde aldrig det skulle vara såhär svårt att veta vart man skall åka när det gäller thailand ;=) Snälla hjälp mig på traven! Jag blir bara mer och mer förvirrad ju mer jag letar efter bästa resemålet för just oss (mig och min sambo, inga barn). Två veckor blir vi borta i januari-februari. Vi kan tänka oss att dela upp semestern i två delar.

Vi vill ha en härlig semester i Thailand, i lugn och ro, men inte helt öde. Utan vi vill enkelt kunna ta en taxi/tuktuk/båt till restauranger/shopping/marknad.
Vi vill ha fina stränder och fint vatten, gärna möjlighet till att besöka såkallade paradisöar med vit sand och kristallklart vatten över dagen..
Vi vill som sagt bo vid havet, och äta goda skaldjursrätter och dricka goda färgglada drinkar på mysiga restauranger på kvällarna.
Vi vill verkligen ha LUGNT och skönt och avslappnat efter ett hårt jobbår utan sommarsemester där vi kan njuta, men inte bli uttråkade ;)

Det låter som om jag vill uppleva något som bara finns i fantasin, men jag hoppas att det skall kunna bli verklighet. Men jag behöver hjälp av er där ute som har lite mer erfarenhet än mig, skulle bli jättetacksam!

Om det finns någon liknande tråd här så får ni gärna länka till den också.

Tack på förhand!
17 juni 2010 20:07
Låter som du beskriver vår favoritö: Koh Lanta

Lugnt tempo, fina stränder & aldrig proppfullt med turister - inte ens under högsäsong. Stränderna är skyddade, sk virgin beaches, vilket innebär att inga solstolar eller parasoller får sättas ut på stranden (däremot inne på hotellområdet). Det finns heller inga jetskis eller lontailbåtar som brummar och stör!

Koh Lanta ingår i en marin nationalpark och flera av dem är sk paradisöar - en del bebodda en del obebodda såsom Koh Rok. På Koh Rok finns det vilda varaner som är fredade och vaktas av parkvakter. Här är snorklingen verkligen fantastisk - allt från murena till clownfiskar, stim med tigerfish och färgglada papegojfiskar.

Våra goda vänner, som reste utan barn, bodde på ett kanonhotell som passar just för romantik för två: http://www.mayalantaresort.com/ Ett litet superfräscht boutiquehotell direkt på stranden med pool, restaurang och bar. Här serverades den godaste (och starkaste) Pina Coladan jag druckit!!!

Priserna du ser på hemsidan är per rum och natt inklusive frukost (för två). Kolla även vad www.sawadee.com tar för samma period - oftast är de billigast.

Från Koh Lanta gör du härliga dagsutflykter med speedboat till ex Koh Rok, Koh Ngai och Koh Muuk. Det två sistnämnda öarna kan du bo på - förboka dock! Koh Muuk är känt för "Emerald Cave" - en slingrig mörk grotta man simmar igenom med ledning av ficklampa för att sedan komma fram till en vacker lagun.

Läs mer om Koh Lanta på svenska www.lanta.se eller www.lantadiver.com
17 juni 2010 20:10
Phuket, Kata, dock är det ett väldigt typiskt svenskt ställe men jag har åkt tillbaka dit 6 ggr och jag trivs verkligen toppen bra där, lungt och avslappnande och du hittar allt du letar efter bara du frågar.
18 juni 2010 06:02
KOH LANTA - ja instämmer.
Min Favorit: Sri Lanta! + Moped...

Det är nog det ni söker! Lungt, skönt, INGA Stora hotel.

Alternativt är:
Koh Samui: Sri Lanta (ett underbart 4* Hotel) borta från högt ljuda. pool. frukost på terassen, egen strand (REN Strand) Indredningen är typisk THai. Hoteller hat inte många rum/bungalows. (Sri Lanta är en av mins favoriter).

Phuket: Det finns ett annat Phuket än Barer, Disko: Den södraste delen -> Hoteller Baan Krating (INsider tipps) Ligger lite avlägset nära Nai Harn Beach.
men U N D E R B A R T. Hyr en moped eller ta taxin till Kata, KAron, Patong on ni vill ha liv.
Av Orchid
18 juni 2010 09:09
Tack så jättemycket för era svar!!! Guld värt :) Fortsätt gärna med tips!
Har faktiskt varit inne på Koh Lanta, har läst väldigt mycket bra om den ö:n, många som rekomenderar den. Har även funderat på Koh Samui. Har en vän som bott på Koh Samui så ska prata lite med henne också.

Har även läst mycket folk som rekomenderar att kombinera resan och köra en vecka Aonang och en vecka Koh Lanta, det verkar poppis.

Jag ska spåna vidare :) Jag är också jättetacksam för hotelltips.
18 juni 2010 12:56
Hej och välkommen i klubben! Jag och mannen kände precis likadant när vi skulle resa till Thailand första gången förra året resultatet blev en vecka på Koh Samui som verkligen är en avkopplande paradisö där händer inte mycket sen blev dt 2 veckor i Bangkok för att mannen oxå skulle få sitt lustmäte uppfyllt. I aug reser vi 3 veckor till Koh Samui. Det ska bli såå härligt :-) Lycka till o ha det bara så underbart!
18 juni 2010 17:46
Om du funderar på Koh Samui - undvik Chaweng och Lamai beach! VI drar själva till Bophut beach i sommar för AVKOPPLING!
Av Tima
18 juni 2010 20:44
Hej Orchid

Vilket bra val! Så kul att ni tar er till Thailand, jag rekommenderar att resa runt om ni ska vara där januari och februari då det är billigt att ta sig till olika ställen (enkelt) och ni får en möjlighet att se mer än bara ett ställe.

Om ni gillar att dyka rekommenderar jag Koh Tao, hitta sinnesro Koh Phangan (lätt att ta sig till båda öarna), Koh Samui.....hm nja, fint såklart men själv tycker jag det är för mycket fest... Om ni väljer västra sidan är Phi Phi perfekt att börja med, Lonely Beach, riktigt lugnt och skönt att starta semestern med... ta er sedan till Railey Beach för det är verkligen ett ställe att vara på. Bangkok är nästan ett måste, det borde ni se.
Kata, hm, inte mitt ställe... förlåt alla ni som älskar Kata., men det är som att vara hemma, svenska löpsedlar, svenska reklamskyltar. Ifall man gillar att mingla med sina medborgare så ska man såklart åka hit (förlåt förlåt för att jag tycker så). Gäller även Karon...

Själv gillar jag sinnesro, och det finns gott om ställen i Thailand där du hittar det... varför inte ta nattåget till norra thailand och upplev något annat än bara stränder?
Oavsett vad ni väljer så kommer det bli bra, Thailand är bäst, du får mycket för valutan!

Själv känner jag såhär, vill jag ha avslappning och mycket för pengarna så är Thailand stället att åka till!

Lycka till, ni kommer inte att bli besvikna!
Mvh
Tima