Thailand 2013. Phuket med omgivning.

Av Janeric
15 maj 2012 17:08
Visningar: 484
Hej alla erfarna Thailandsresenärer.

Jag och min fru besökte Thailand 2011 för första gången. Vi blev väldigt förtjusta och vill nu återvända dit 2013 i februari.
Förra gången var vi en vecka i Bangkok,en vecka i Hua-Hin och en vecka i Phuket. I pHuket bodde vi på Kata, Poolside. Perfekt läge men standarden kunde vara något högre.
Resan 2013 skall också vara i ca 3 veckor. Denna gång hade vi tänkt oss att hålla oss alla 3 veckorna i Phuket-området men på 3 olika platser. Det får gärna vara transportsträckor emellan platserna. Vi återvänder gärna till Kata beach men något högre standard än Kata Poolside.

Har någon förslag på platser samt bra hotell i Phuket-området.
Vi är ett par i pensionsåldern, så något håll-i-gång är vi inte direkt intresserade av.

Ser fram emot många intresserade inlägg och tar emot alla tips.

Janeric
Av Sej
20 maj 2012 19:46
Om ni inte är intresserade av hålligång så tycker jag att ni ska ta färjan från Phuket till Koh Lanta efter att ha sovit på Phuket en natt eller så och sedan stanna där resten av resan. Biljett inklusive transfer till hamnen i Phuket köper man på närmaste resebyrå i Phuket. Det kryllar av såna.
Där är det oändligt mycket trevligare och lugnare, maten är godare och billigare, ja det är en helt annan och framför allt bättre upplevelse helt enkelt. Prova gärna att bo på mer än en strand på Koh Lanta, för alla har litet olika karaktär.
Om ni nu ändå envisas med att stanna i Phuket kan jag rekommendera Naithonburi Beach Resort på Nai Thon Beach http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g1231756-d599577-Reviews-Naithonburi_Beach_Resort-Nai_Thon_Phuket.html eller Nai Yang Beach Resort på Nai Yang Beach http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g1215773-d633832-Reviews-Nai_Yang_Beach_Resort-Nai_Yang_Phuket.html. Båda dessa ställen är relativt lugna och trevliga stränder. Kanske också Evason på Rawai Bech kan vara ett alternativ - dock ett ganska lyxigt sådant http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g297934-d1162877-Reviews-Evason_Phuket_Bon_Island-Rawai_Phuket.html.
20 maj 2012 20:28
Hej!

Jag skulle stanna i Kata i området som ni bodde sist (Kata Poolside Resort) som ligger i Kata Yai.
Ni ville ju ha lite högre standard än ni fick på Poolside, då kanske någon av dessa 2 boende skulle passa!

http://www.sawadee.nu/hotel/676303/The-Aspasia som ligger i norra hörnet av Kata Beach eller....
http://www.sawadee.nu/hotel/676215/Kata-Palm-Resort-and-Spa som ligger ca 3 minuter promenad längre bort från "Kata Poolside Resort" längs vägen mot Kata Center.

Sedan ville ni ju röra på er lite varför inte ta några dagar på Malee Garden som drivs av en svensk kvinna, göör mysigt litet hotell som ligger mellan Rawai och Nai Harn Beach.
http://www.maleegarden.com/Malee_Garden/V%C3%A4lkomna_till_Malee_Garden,_Phukets_minsta_hotell.html

Om ni skulle komma till Rawai och Nai Harn området, så tycker jag att ni inte skulle glömma av ett besök på Ya Nui Beach, som är en liten härlig strand.. med bara ett par restauranger som serverar suverän thai mat precis ovanför stranden!

Mvh/Muangthai