Båt till Malé

18 okt. 2017 12:41
Visningar: 238
Hej,

Nu hoppas jag på många kloka svar.

Vi är två familjer som bokat in oss på hotell i Maafushi. Men vi vill mer på en mer lokal ö. Så vi kollar lite på airbnb. Men det går ju inga båtar på fredagar! Det är ju den dagen vi ska åka hem igen.

Hur är Maafushi?

Finns det möjlighet att ordna båt på något sätt på egen hand?
18 okt. 2017 19:03
Du kan boka en speedboat. Finns många filmer på tuben från den ön, då kanske ni får ett hum om ön ( bla ligger det ett fängelse där).
Den ön är den som är mest exploaterad av de lokala öarna och det innebär mest turister.
Finns ganska många lokala öar i alla storlekar och varierat skick. Ett tips är att läsa på hur det är att turista på en lokal ö, skiljer sig väldigt mycket från resortöarna.
Av My53
18 okt. 2017 19:16
På tripadvisor travelforum finns åxå info. Vi bodde på grannön Guhli. Fint där tycker vi men ingen alkohol, mer restriktivt vad gäller bikini men samtidigt folkliv som jag uppskattar. Vi tog speedbåt tillbaka till flyget för att slippa åka tidigt på morgonen. Kostade då 25dollar p.p till skillnad från färjan som kostade 3 dollar ung.
19 okt. 2017 08:29
Kollat boende på airbnb, de flesta som där kan erbjuda speedboat på en fredag vill ju också ha betalt därefter. US$ 500-600 har priset varit.

Bestämde att vi tar och lämnar någon lokal ö en natt tidigare för att ta oss till Maafushi sista natten.

Det känns mer genuint att åka till någon lokal ö än att åka till en typisk turistresort. Inte viktigt för mig att bära bikini och dricks alkohol.