Bästa platserna jag besökte i Sri Lanka

25 nov. 2022 17:27 (redigerad)
Visningar: 71
1. Det gyllene templet i Dambulla
Grotttemplet i Dambulla, som är hugget rakt in i en 300 meter hög klippa, består av fem grottor som är kopplade till varandra. I huvudhallen finns en stor staty av Buddha och flera andra skulpturer. I en annan sal kan man observera ett ovanligt fenomen: vattnet från grottkällan rinner uppför grottans väggar och trotsar alla fysikaliska lagar. Grottpagoden är över 2 000 år gammal och dess många statyer är en del av en av de största samlingarna av skulpterade Buddha-statyer.
2. Kumana nationalpark
Nationalparken i Sri Lanka sydöstra region är känd för sin mångfald av fåglar - omkring 250 olika arter, inklusive olika typer av våtmarksdjur, sjö- och dammdjur samt landlevande djur. Alla dessa platser kan nås med https://atobtransfer.com/. Förutom fåglar finns det ett antal reptiler och däggdjur, varav den största är Sri Lankas elefant. De omfattande vatten- och våtmarkerna är omgivna av en torrare regnskogszon.
3. Teplantager i Nuwara Eliya.
Nuwara Eliya-plantagerna var en gång i tiden en vild regnskog. Senare upptäckte man att denna region hade mycket goda förutsättningar för teodling, så de första teplantorna planterades av engelska kolonister. I århundraden har den traditionella tekniken för odling, skörd och bearbetning av högkvalitativt te följts noggrant. Sri Lankesiska guider guidar dig genom de bästa odlingarna i Nuwara Eliya och leder dig till en tefabrik där du med egna ögon kan se hur tetillverkningen går till steg för steg. Det finns också ett museum där du kan utforska de olika teerna och en butik där du kan köpa någon av de sorter som erbjuds.