Barnvänligt ställe och barnvänliga sandstränder i Kreta ?

14 mars 2011 14:40
Visningar: 3969
Hej !!
Nu har jag äntligen bestämt mig vart min son ( 5-år ) och jag ska åka i september. Valde mellan Teneriffa å Kreta. Kreta blev det !! Nu ska jag välja ort. Funderar på Malene. Men jag vill gärna ha sandstrand och i Malene har ju stenstrand. Var finns en fin sandstrand på Kreta? Skall inte vara för långt från vattenparken nära Chania !
Av Penta
16 mars 2011 23:09
Hej!
Skulle gärna slå ett slag för Rethymnon. Varför? Du ville ha fin långgrund sandstrand, rakt nedanför hotellet t.e.x. Hotell Pegasus (tror att det är Appolo som har det nu, tidigare Spies)nära till gamla stan med sina vindlande gränder. Staden var en av de som klarade sig undan bombningar under 2 a världskriget, så mycket gammalt finns kvar. Inte allt för långt från flygplatsen i Heraklion. Rethymnon ligger bevakad av en stor fästning uppe på närliggande berg som också är museum.
Chania har jag ingen erfarenhet av, har bara kört igenom med bil, tyckte att det var mysigare i Rethymnon samt närheten till de klassiska måsten nära Heraklion såsom KNOSSOS ruinerna från Kretas första och minoiska antika huvudstad. Kanske inte så mycket för en 5-åring.

Då kan jag rekommendera Agia Marina som ligger i utkanten av Chania occh inte så långt från vattenparken. Hotell Esperides (fritidsresor) som praktiskt taget ligger direkt i vattnet. Fina utflykter även därifrån till paradisbukten Elafonissi som är lika fin som Maldiverna eller Koh Lanta, hälsar Penta