Resor till Kastelli, Kreta

Resor till Kastelli, Kreta

Om Kastelli

Kastelli ger er en lugn semester strax utanför turiststråken. Här njuter ni av grekisk atmosfär på caféer och tavernor utmed strandpromenaden. Orten omges av vacker natur, perfekt för vandring. Från hamnen går många färjor. Läs mer

Flyg till Kreta när det är som billigast

Om Kastelli Kreta, Europa

Den lilla badorten Kastelli är en av Kreta okända pärlor.
Du kan njuta av solen på flera långa stränder, äta på mysiga tavernor och vandra eller cykla.

Det här är en av de mer okända pärlorna på Kreta, trots att det finns ett dussintal små och stora stränder på båda sidor om staden.
Om du åker hit under lågsäsong så kan du till och med få en hel strand helt för dig själv.

Inne i Kastelli så finns många restauranger och barer kring Tzanakaki-torget och ytterligare tavernor och kafeer längs strandpromenaden.

Trakten kring Kastelli har varit en viktig plats i tusentals år vilket du kan utforska på det arkelogiska museet.

Om du i stället vill utforska den fantastiska naturen så kan du hyra cykel eller ta fram vandringskängorna ur resväskan för en tur i bergen.

På andra sidan bergen, bara några kilometer bort, finns två av världens vackraste stränder, Falasarna och Balos. Här kan du ta underbara foton av kristallblått hav och det dramatiska landskapet. Du kan också uppleva Kretas allra vackraste solnedgångar.

Utanför spetsen på det milslånga Gramvousanäset ligger den ödsliga ön Imeri Gramvousa. Fästningen här byggdes på 1500-talet och var i stort sett ointaglig. I början av 1800-talet tog pirater över ön och härjade bland handelsfartyg. Båtutflykter till Gramvousa-ön utgår från hamnen i Kissamos.

Lite tips om olika utflykter!

Grekland Andy84, 28 juli 2009
Updaterad av Homeros för 14 år sedan
5
... ! Jag och min flickvän ska åka till Kreta - kastelli om drygt 3 veckor. Tänkte höra mig för lite vad det finns för olika utflykter man kan åka på. vi har tänkt besöka falassarna. men vill gärna ha lite mera tips. mvh Andreas ... Homeros: Knossos är helt klart värt ett besök..Promenera ...

Någon som varit på Katelli, Kreta?

Grekland Julia, 7 maj 2009
Updaterad av Julia för 14 år sedan
0
Jag har bokat en veckas semester den Kastelli på Kreta. Någon som har varit där och kan tipsa om något? Restauranger, strand osv. Har förstått att det är en " mer grekisk" småstad stad än många andra turisttillhåll. Hur upplevde ni Kastelli?